آراد پورکار در گفت و گو با «صدای بورس»،با اشاره به اینکه با وجود مخالفت ها تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها عملکرد مثبتی است، گفت: تجدید ارزیابی می‌تواند به شفاف‌تر شدن صورت‌های مالی مثل تراز نامه بیانجامد و تحلیل‌هایی که روی دارایی‌ها و تراز نامه و برخی نسبت‌ها مانند P/B انجام می‌شود، دقیق‌تر و واقعی‌تر شود.

وی تجدید ارزیابی دارایی‌ها به شفاف شدن ساز و کار عملکرد دارایی و روشن شدن بسیاری از موارد دیگرکمک می کند، افزود: شفاف شدن عملکرد دارایی ها باعث خواهد شد اجازه ندهیم رفتارهای دستوری بخواهد روی بازار یا صنایع به واسطه توهمی که شرکت از دارایی‌های خود دارد به وجود آید. البته مزیت دیگری که وجود دارد این است که می‌تواند جلوی برخی از قیمت گذاری‌های دستوری از سمت سیاست‌گذاران را بگیرد.

کارشناس بازار سرمایه اظهارداشت: سرمایه یعنی پول داخل شرکت می‌ماند و زمانی که دارایی به روز شود، بحث استهلاک شرکت باعث می‌شود سود آوری یکسری شرکت‌ها کمتر شود و درواقع شاید برخی شرکت‌ها حتی زیان‌ده شوند ولی مسئله این است که این پول از خود شرکت خارج نمی‌شود و اگر در آینده قرار باشد بحث درست کردن آن تجهیزات یا اصلا جایگزینی باشد، شرکت دارایی دارد که می‌تواند آن هزینه استهلاک را حساب کند و از طریق آن دارایی عملکرد خوبی داشته باشد.

پورکار گفت: درحال حاضر تجدید ارزیابی دارایی ها به نوعی ثبت ارزش دفتری دارایی ها محسوب می شودو شرکت ها می توانند برای کمک به افزایش نقدینگی دارایی های خود آن را مورد بررسی قرا دهند و دارایی های خود را به ارزش دفتری حال حاضر دوباره قیمت گذاری کنند. همین کار باعث بالا رفتن ارزش دارایی ها و در نتیجه آن افزایش حاشیه سود می شود.

وی باره واکنش سهامداران به تجید ارزیابی دارایی ها ، اظهار داشت: واکنش سهامداران به تجدید ارزیابی دارایی ها مثبت بود و افزایش قیمت هارا به همراه داشت. با گذشت زمان وقتی تجدید ارزیابی، نرخ استهلاک و موارد دیگر در صورت های مالیاتی درج شود به نفع شرکت هایی است که میخواهند در گرفتن درآمد به ازای هر سهم DPS) )سهیم باشند.

source

توسط spideh.ir