«لارنس فاوست» که اوایل ماه گذشته برای دومین بار در جهان تحت عمل پیوند قلب خوک به انسان قرار گرفته بود، اکنون پس از گذشت شش هفته، به‌دلیل نارسایی قلبی درگذشت.

فاوست از بیماری قلبی مرحله پایانی رنج می‌برد و بیمارستان‌ها او را واجد شرایط پیوند انسانی نمی‌دانستند. فاوست همچنین از بیماری عروق محیطی و خونریزی داخلی نیز رنج می‌برد. پس از پذیرش در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، قلب او در مقطعی متوقف شد و نیاز به احیا داشت. همین روند باعث شد تا FDA مانند بیمار اول، مجوز اضطراری پیوند قلب خوک به او را صادر کند.

طبق بیانیه دانشگاه مریلند، پس از عمل جراحی، قلب پیوند‌شده به عملکرد خوب خود ادامه داده و هیچ نشانه‌ای از ردشدن آن وجود نداشته است. بااین‌حال، پس از گذشت شش هفته، نشانه‌هایی از علائم رد قلب پیوند‌زده‌شده وجود داشته که درنهایت منجر به مرگ فاوست شد.

اولین بیمار دریافت‌کننده که «دیوید بنت» نام داشت، در 7 ژانویه سال جاری قلب ژنتیکی اصلاح‌شده خوک را دریافت کرد. اما بنت شش ماه بیشتر دوام نیاورد و او نیز به‌دلیل نارسایی قلبی درگذشت.

«بارتلی پی. گریفیت»، پزشکی که قلب خوک را با جراحی به فاوست پیوند زده بود، توضیح می‌دهد که فاوست به‌عنوان آخرین آرزوی خود دوست داشت که این روش آزمایشی را پیش ببرد تا فرصتی برای نجات جان انسان‌های نیازمند به قلب در آینده وجود داشته باشد.

پیامدهای پیوند قلب خوک در آینده

«محمد م. محی‌الدین»، متخصص پیوند اعضای بیگانه از دانشگاه مریلند نیز می‌گوید:

«مانند اولین بیمار، دیوید بنت، ما قصد داریم تجزیه‌و‌تحلیل گسترده‌ای را برای شناسایی عواملی که می‌توانند در آزمایش‌های آینده کمک کنند، انجام دهیم. این امر باعث می‌شود بتوانیم به حرکت رو‌به‌جلوی خود ادامه داده و تجربیاتمان را به همکاران دیگر آموزش دهیم.»

طبق آمار موجود، تا سپتامبر سال جاری، 103,327 فرد در انتظار پیوند قلب بوده‌اند و روزانه حدود 17 فرد حاضر در این فهرست جان خود را از دست می‌دهند. بنابراین پیوند اعضای حیوانات به انسان‌ها که از آن به‌عنوان «بیگانه‌پیوندی» (Xenotransplantation) یاد می‌شود، در آینده پتانسیل نجات جان افراد زیادی را دارد.

source

توسط spideh.ir