رییس انجمن واردکنندگان کود و سم کشاورزی با اشاره به اینکه کیفیت سموم وارداتی به کشور بررسی و در صورت تایید وارد کشور می‌شود، از اضافه شدن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده به نهاده‌های کشاورزی خبر داد.

به گزارش ایسنا سیدمهدی حسینی در نشست خبری نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی،‌ اظهار کرد: دهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران با هدف تامین برترین نهاده‌ها با استانداردهای بین‌المللی داخلی و خارجی با شعار «کشاورزی نوین، آینده پایدار» از یازدهم تا چهاردهم دی‌ماه در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران‌مال برگزار می‌شود. این رویداد مهم، بازار نهاده‌های کشاورزی را به عنوان یک فرصت برتر برای تبادل اطلاعات، آشنایی با تازه‌ترین فناوری‌ها و افزایش همکاری‌ها در صنعت کشاورزی معرفی می‌کند.

وی ادامه داد: بیش از ۸۰ شرکت فعال در حوزه‌های واردات، تولید و تامین نهاده‌های کشاورزی در این دوره نمایشگاه حاضر هستند. 

رییس انجمن واردکنندگان کود و سم کشاورزی اضافه کرد: تا نوامبر سال ۲۰۲۳ در دنیا حدود ۸۸۰ مولکول سم به صورت فعال، زنده و در کشورهای مختلف در حال تولید و عرضه هستند و بیش از ۵۰۰۰ سم ترکیبی چند جزئی در دنیا وجود دارد.

حسینی تصریح کرد: در حال حاضر در ایران ۳۲۷ سم ثبت شده در فهرست سموم مجاز جاری کشور داریم که امکان تدارک آنها می‌تواند وجود داشته باشد که البته مواردی از آنها دارای پتنت بین‌المللی هستند و تنها به صورت آماده مصرف و از منابع اصلی ثبت کننده اولیه در دنیا امکان تدارک دارد.

وی در ادامه گفت: از این میزان سم ثبت شده در کشور حدود ۱۸۵ قلم (۵۶ درصد از کل اقلام سموم ثبت شده در ایران) در حال تدارک بوده اما به دلایل مختلف ۵۰ قلم اول از این‌ها (یعنی ۵.۵ درصد از کل مولکول‌های سم در جهان و یا به عبارتی ۱۵ درصد از اقلام سموم ثبت شده در ایران)، حدود ۹۰ درصد از حجم تدارک و یا به عبارتی ۹۰ درصد از کل نیاز کشور را به خود اختصاص داده‌اند و مابقی (۱۳۵ قلم دیگر) به میزان کمی تدارک می‌شوند.

این فعال بخش خصوصی اظهار کرد: از تعداد ۵۰ قلم از ۸۸۰ مولکول سم موجود در جهان یعنی از حدود ۵.۵ درصد از کل اقلام ثبت شده در جهان، میزانی بالغ بر حدود ۱۳هزار تن در کشور تدارک می‌شود که از این مقدار سهم تولیدکنندگان از میزان در حال تدارک ۷۵ درصد و سهم وارد کنندگان از میزان در حال تدارک ۲۵ درصد است.

به گفته وی همانطور که اشاره شد همواره سعی شده تا بخش اساسی تدارک نیاز کشور از محل تولید در کارخانجات فرمولاتور داخلی صورت گیرد. البته لازم به ذکر است که ماده موثره و مواد همراه افزودنی یعنی امولسیفایرها و تنسیوفیکس‌ها و بسیاری از مواد دیگر مورد نیاز کارخانجات فرمولاتور داخلی نیز از منابع خارجی عموما هند و چین تدارک می‌شود.

وی با بیان اینکه  ۷۵ درصد سم مورد نیاز در بخش کشاورزی در داخل فرموله و ۲۵ درصد هم از محل واردات تامین می‌شود، گفت: برای واردات در کل نیاز به ۲۵۰ میلیون دلار ارز نیاز است.

حسینی همچنین به کیفیت سموم وارداتی نیز اشاره کرد و گفت: گفته می‌شود سموم وارداتی چینی و هندی بی‌کیفیت هستند، ولی این سموم باید در مبادی ورودی آزمایش شوند و طبق قانون سازمان حفظ نباتات اگر کیفیت‌ آنها مورد تایید بود به کشور وارد شود. در صورت عدم تایید کیفیت نیز برگشت بخورد و با فرد متخلف نیز برخورد شود. ولی وقتی سمومی وارد کشور شد یعنی کیفیت آنها سنجیده شده است و مشکلی ندارد.

وی با اشاره به مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت: به سم، کود و بذر ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده تعلق نمی‌گرفت اما از سال گذشته این مالیات اضافه شد. اگر قرار است از کشاورزان حمایت کنیم، نباید شاهد چنین تصمیماتی باشیم.

 در ادامه این نشست مجید عمادی – عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران با بیان اینکه کشاورزی تنها مسیر رشد و توسعه کشور است، اظهار کرد: علی رغم محدودیت‌های زیاد در مقایسه با دنیا کشور ما از نظر تولیدات محصولات کشاورزی برتر است.

وی ادامه داد: ما کشور خشکی هستیم، براساس گزارش‌ها، در سال، ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلی‌متری بارش داریم. این در حالیست که متوسط بارش‌ها در دنیا ۸۰۰ تا ۸۶۰ میلی‌متر است. ۱۲ میلیون هکتار محصولات زراعی و ۲.۵ میلیون هکتار محصولات باغی داریم و با همین شرایط در بیش از ۲۰ محصول کشاورزی دارای رتبه ۱ تا ۱۰ و ۶۸ محصول دارای رتبه در دنیا هستیم.

عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران اضافه کرد: با توجه به منابع محدود چاره‌ای جز افزایش راندمان نداریم.

انتهای پیام

source

توسط spideh.ir