به گزارش صدای بورس، حسین عبدی، کارشناس بازار سرمایه درمورد شرایط سکوهای تامین مالی جمعی گفت: در بحث تامین مالی جمعی با توجه به اینکه نوعی تامین مالی ارزان است، می‌تواند برای ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط کاربردی باشد. ما در ابتدا حرکت‌های خوبی داشتیم و از چند سال گذشته دو یا سه شرکت خوب تامین سرمایه و مشاور سرمایه گذاری در این زمینه ابتکارات خوبی داشتند و حداقل با استارت خیلی خوبی شروع کردند.
عبدی افزود: با توجه به بالا رفتن نرخ تامین مالی و گران شدن هزینه تامین مالی در ایران به دلیل بحث تورم، نرخ ارز و سیاست‌های بانک مرکزی که سیاست‌های انقباضی بوده، شاهد افت محسوسی در این زمینه بودیم. به نظر می‌رسد که یکی از اتفاقاتی که می‌تواند در این زمینه کمک کننده باشد، این است که موانع موجود را از سر راه شرکت‌های کراد فاندینگ که متولیان آن مانند مشاور سرمایه‌گذاری و تامین سرمایه‌ها هستند برداریم و کمی با پایین آمدن نرخ تامین مالی به آنها کمک کنیم تا بتوانند باعث رونق کسب و کار شوند، چون یکی از ابزارهای بسیار موفق بیزنس در سطح دنیاست.
وی ادامه داد: می‌توان گفت هر شرکتی که در شروع کراد فاندینگ به نوعی خواسته ابتکاری داشته باشد، طبیعتا با یک یا دو شرکت مشورت کرده و در این زمینه به توافقاتی دست پیدا کرده است. بنابراین با یک نرخ تامین مالی خوبی سعی کرده نظر آن شرکت را جلب کند و در جمع آوری منابع کمک کند اما مشکلی که الان وجود دارد این است که به دلیل بالا رفتن نرخ تامین مالی خیلی از شرکت‌ها هم اکنون تمایلی به اینکه بخواهند در یک فرآیند بلند مدتی مشارکت داشته باشند مانند قبل ندارند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ برخی از شرکت‌هایی هم که این تمایل را دارند در حال حاضر بیزنس خودشان به مشکل خورده و در مدیریت آن در حال حاضر دچار مشکلات شده است. به همین دلیل به نظر می‌رسد شرایط نرمالی برای تامین مالی در کشور در همه سطوح نیست حالا در بحث تامین مالی جمعی هم مشکلات خاص خود را دارد.
عبدی اضافه کرد: به نظر می‌رسد بازار کراد فاندینگ‌ها نسبت به ابتدای کار افت کرده است. حداقل در چند سال گذشته و در زمان دولت‌های گذشته این نرخ تامین مالی پایین‌تر بود و شرکت‌ها خیلی راحت‌تر می‌توانستند تامین مالی کنند به ویژه در بحث کراد فاندینگ‌ها که در حال حاضر مشکلاتی که داریم باعث شده کمی هم اعتمادها کم شود و بحث هزینه مالی بالایی باشد.
او درمورد چالش‌های تامین مالی جمعی گفت: در حال حاضر بزرگترین چالش در اقتصاد کلان است. یکی از مهمترین مولفه‌های تامین مالی جمعی حس اعتماد، آرامش و ثبات برای سرمایه‌گذاران است یعنی آن سرمایه‌گذار حقیقی یا فردی که می‌خواهد به عنوان یک عضو از تامین مالی جمعی فعالیت کند، نیازمند امنیت سرمایه خود است. همچنین نیازمند است که بداند فردا چه تصمیمی باید درمورد سرمایه خود بگیرد و نترسد از اقتصادی که پایه‌های آن به شدت لرزان است.
از سمت دیگر در حال حاضر بحث هزینه مالی بسیار بالا را داریم که سرمایه‌گذاران به دلیل نرخ ارز و بحث هزینه تامین مالی از بانک‌ها طلب می‌کنند. با توجه به اینکه دولت هم به عنوان رقیب بخش خصوصی فعالیت می‌کند و یکسری موانع هم آنجا وجود دارد، به نظر می‌رسد در حال حاضر شرایط برای این مباحث دشوارتر از قبل است. با همه این اوصاف باز هم خوش بینی وجود دارد چون چند تامین مالی ارزان وجود دارد و اگر شرکت‌ها از آن استفاده کنند و بحث بازاریابی تامین مالی را به خوبی انجام دهند، به نظر می‌رسد موفق باشد.

شماره ۵۳۷ هفته نامه اطلاعات بورس

source

توسط spideh.ir