محمدرضا اعلمی در گفت و گو با« صدای بورس» گفت: بر اساس پژوهش های انجام شده در خصوص محدود کردن دامنه نوسان، موجب ایجاد خاصیت آهن ربایی در سهم ها می شود یعنی قیمت را به سمت خود جذب می کند.

وی ادامه داد: وقتی که سازمان بورس شرایط بازار را ریزشی می بیند و دامنه نوسان را محدود می کند به طور مثال زمانی که قیمت روی منفی۸/۱ درصد در حال معامله شدن است با فرض اینکه دامنه نوسان مثبت و منفی ۲درصد است معامله گرانی که قصد فروش ندارند متقاعد می شوند برای اینکه در صف فروش گرفتار نشوند اقدام به فروش می کنند که این کار سبب ایجاد جو فروش در بازار می شود.

اعلمی افزود:دامنه نوسان خاصیت تسری بخشی دارد یعنی وقتی که به طور مثال سهمی با حجم سفارش ۱۰ میلیون در صف فروش قرار دارد این میزان حجم فروش به روزهای بعد نیز منتقل می یابد و این منفی خوردن بازار بر روزهای بعد سرایت می کندکه موجب از دست رفتن سرمایه ، سرمایه گذاران می شود.

کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت : یکی از خصوصیات اصلی بازار سرمایه نقد شوندگی آن است هنگامی که کاهش دامنه نوسان اتفاق می افتد موجب قفل شدن بازار در صف های فروش متعدد می شود که همین اتفاق یکی از بارزترین خصوصیت های بورس که سبب جذب سرمایه می شود را از دست می دهد.

وی ادامه داد: متاسفانه بازار سهام از عدم تقارن اطلاعات و نااطمینانی های به وجود آمده بخاطر عدم رعایت اولویت های اقتصادی ضربه می خورد که بازنده اصلی ای جز سهامداران خرد نخواهد داشت اگرچه که انتظار بازاری افزایشی یا حتی متعادل را در این هفته را نداشتیم اما کاهش دامنه نوسان سبب تقویت سمت عرضه و جو فروش در بازار شد.

اعلمی گفت:تصمیمی که مسئولین در خصوص کاهش دامنه نوسان اعمال کردند بخاطر این بوده که به جامعه این گونه القا کنند که دولت و سازمان بورس مراقب سرمایه شما است اما این تصمیم در شرایطی که کشور دچار بحران سیاسی نیست نتیجه معکوسی را در بر دارد همان طور که در سال ۹۹ نیر کاهش دامنه نوسان از ریزش بازارسهام جلوگیری نکرد و حتی دامنه نوسان نامتقارن سبب تقویت سمت عرضه شد کاهش دامنه نوسان جلوگیری از ریزش بورس را نمی گیرد وتنها سبب قفل شدن بازار در صف‌های فروش می شود

وی افرود: راه حل های بهتری در رابطه با حمایت از بازار سرمایه و دفاع از حقوق سهامداران وجود دارد که لازمه داشتن یک دیدگاه بلند مدت جهت بهبود متغیر های اقتصادی است.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد:انتظار می رود در هفته های آتی یک بازار بی تصمیم را شاهد باشیم چرا که بازار منتظر این است که آگاه شود آیا سیاست های حاکم ضد بورس دردولت سیزدهم پایان می پذیرد یا اینکه چه رویکردی نسبت به تصمیمات کلان اقتصادی در دولت بعدی حاکم می شود .

source

توسط spideh.ir