عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص کنترل نرخ ارز و تلاش برای تداوم ثبات ارزی در دولت جدید گفت: اثرات افزایش نرخ ارز بر اقتصاد و تورم زایی این روند بارها در اقتصاد ایران دیده شده، لذا مناسب است دولت چهاردهم در موضوع ثبات ارزی با استناد به آنچه در طی نزدیک به دو سال گذشته در بانک مرکزی در راستای کاهش نرخ تورم و ثبات ارزی انجام شد همچنان مانع افزایش نرخ ارز شود.
جعفر قادری، اقتصاددان و عضو کمیسیون برنامه، بودجه ومحاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاقات سیاسی_امنیتی اخیر و تاثیر آن بر بازار ارز به ایسنا گفت: نوسانات قیمتی کنونی پایدار نیست و به روال قبلی خود بازمیگردد.
وی ادامه داد: نه تنها تغییر منفی در شاخص های کلان اقتصادی شاهد نبودهایم بلکه متغیرهای پولی در یکسال و نیم اخیر به خوبی کنترل شده و آمارها حاکی از شرایط بهبود این بخشها دارد؛ بنابراین افزایش نرخ دلار چون دلیل سیاسی دارد موقتی خواهد بود.
این نماینده مجلس در خصوص عملکرد بانک مرکزی در راستای دیپلماسی اقتصادی و ارزی گفت: بخشی از فعالیتهای اقتصادی مثبتی که در دولت سیزدهم انجام شد ناشی از سیاست گذاریهای مثبت بانک مرکزی و مجموعه اقداماتی بود که از سوی رئیس بانک مرکزی در یک سال و نیم گذشته در دستور کار قرار گرفت.
وی در این باره افزود: تلاش دکتر فرزین برای تقویت دیپلماسی اقتصادی و ارزی و انعقاد پیمانهای پولی در کنار دولت که برای عضویت در سازمانهای اقتصادی مثل شانگهای و بریکس کوشش کرد، دستاوردهای قابل توجهی داشته که در میان مدت شاهد آثار آن خواهیم بود.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح نمود: دیپلماسی ارزی عملیاتی شده از سوی بانک مرکزی دستاوردهای قابل توجهی داشت از جمله توسعه تعاملات با کشورهای همسایه و استفاده از ظرفیتهای تهاتری و ظرفیتهای پیمانهای منطقهای و پولی دو یا چند جانبه است.
وی در این باره افزود: در صورتی که مجموعه سیاست گذاریها و طرح و برنامههای بانک مرکزی دولت سیزدهم انجام شد مورد نظر دولت چهاردهم واقع شود و این مسیر اگر با قوت و قدرت تدام بیابد، ظرفیتهای ایجاد شده رشد آفرین خواهند بود.
قادری گفت: دولت چهاردهم با اتکا به سیاستگذاریهای مثبت و ظرفیتهای فعال شده در دولت سیزدهم و تلاشهای بانک مرکزی در یک سال و نیم گذشته میتواند ثمرات متعددی از گسترش تعاملات منطقهای کسب کند و بخشهای مختلف اقتصاد را از موقعیتهای ایجاد شده برخوردار نماید.
وی در این باره افزود: امیدواریم دولت چهاردهم از ظرفیتهای ایجاد شده به درستی استفاده کند و دستاوردهای بانک مرکزی و دولت قبلی را با ابتکار عمل به پتانسیلهای جدید بیافزاید و درتوسعه کشور مورد استفاده قرار دهد.
وی در این باره تاکید کرد: در صورتی که دولت چهاردهم از دستاوردهای دولت قبلی و راهکارهای بانک مرکزی استفاده کند دشمن قدرت چندانی برای فشار تحریمی به ایران نخواهد داشت و قدرت مانوردهی ایران در بخشهای تجاری و اقتصادی افزایش مییابد.
قادری توضیح داد: با از دست دادن ظرفیتهای ایجاد شده دردولت سیزدهم و بانک مرکزی به امید دستیابی به ظرفیتهای جدید، چالشهای بیشماری پیش روی اقتصاد کشور قرار میگیرد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص کنترل نرخ ارز و تلاش برای تداوم ثبات ارزی در دولت جدید گفت: اثرات افزایش نرخ ارز بر اقتصاد و تورم زایی این روند بارها در اقتصاد ایران دیده شده، لذا مناسب است دولت چهاردهم در موضوع ثبات ارزی با استناد به آنچه در طی نزدیک به دو سال گذشته در بانک مرکزی در راستای کاهش نرخ تورم و ثبات ارزی انجام شد همچنان مانع افزایش نرخ ارز شود./ایسنا
source