«آرمان امروز» گزارش می‌دهد؛

 

آرمان امروز – عرفان بیوک‌نژاد: تا دیروز اخرین گمانه زنی‌ها برای وزرای کابینه چهاردهم مطرح بود اما حالا اسامی وزرای پیشنهادی پزشکیان، به مجلس تحویل داده شد.
بر اساس لیستی که محمد باقر باقالیباف رئیس مجلس در صحن مجلس خواند، عباس عراقچی برای وزارت خارجه، اسماعیل خطیب برای وزارت اطلاعات، اسکندر مومنی برای وزارت کشور و عزیز نصیرزاده برای وزارت دفاع پیشنهاد شده‌اند. نام یک زن هم در وزرای پیشنهادی دیده می‌شود: فرزانه صادق برای وزارت راه و شهرسازی.
در فهرست آقای پزشکیان دو وزیر دولت ابراهیم رئیسی ابقا می‌شوند: اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات و امین حسین رحیمی وزیر دادگستری. عباس علی‌آبادی وزیر صمت در دولت پیشین (سیزدهم) در دولت جدید به عنوان وزیر نیرو معرفی شده است.
وزارت دفاع به نیروی هوایی ارتش پس از ۴۳ سال در صورت اعتماد مجلس، باز خواهد گشت و حضور یک خانم در میان ۱۹ وزیر پیشنهادی و قرار داشتن دو نماینده مجلس در این لیست از جمله نکات فهرست دولت چهاردهم است.
میانگین سنی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، ۵۹ سال و هفت ماه است. اگر تمام وزرا رای اعتماد بگیرند، ۶ سال و ۷ ماه از دولت سیزدهم پیرتر است. میانگین سنی کابینه اول رئیسی که ۱۸ وزیر آن رأی آورده بودند ۵۳ سال بود
در فهرست وزرای دولت چهاردهم تنها یک زن به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت راه حضور دارد. هیچ یک از گزینه‌های دیگر، متعلق به اقلیت‌های قومی و دینی نیستند.
مجلس صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی آقای پزشکیان را این هفته در کمیسیون‌های تخصصی، و از هفته آینده، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می‌کند.
محمدصادق جوادی حصار، سخنگوی حزب اعتماد ملی به روزنامه «آرمان امروز» گفت: وفاق ملی ائتلاف ملی نیست و به معنی همدلی و همراهی است. طبیعتا وقتی می‌خواهیم مدارا و دوستی داشته باشیم و همراهی کنیم، باید کابینه ای انتخاب کنیم که مخالفین و منتقدین دیروز در کابینه امروز رئیس‌جمهور حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: مراد اداره کشور به سبک گذشته نیست‌. اگر قرار باشد آن سبک در مدیریت کشور مداخله جدی داشته باشد انتخابات معنایی نداشت. اگر هدف تبلور آراء و نظرات مردم است دولت وفاق دولتی است که اکثریت مردم حکومت کنند و حقوق اقلیت مردم را هم رعایت کنند. جوادی حصار اظهار کرد: کسانی که وفق و مدارا را اینگونه استنباط می‌کنند که باید بازنده‌ها را در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور و در رده‌های بالای مدیریتی کشور، ازجمله در وزارت‌خانه ها که کانون‌های اصلی مدیریت کشور هستند بکار برد دلیلی ندارد که با همان طرز فکر گذشته و آموخته‌های علمی به مدیریت بپردازد.
وی افزود: آنچه که آقای پزشکیان به ارائه آن می‌پردازد محصول تعامل و توافقی به آن پرداخته است. برای مثال می‌گویند که ما هرکسی را برای وزارت‌خانه معرفی می‌کردیم با استعلام منفی آن روبه‌رو می‌شدیم، این به این معناست که ما در مملکت یک فرد دست‌پاک، بی‌حاشیه، مدیر و توانا که بتواند حاجات رئیس‌جنهور منتخب را برآورده کند را نداریم که خود نشان‌دهنده یک فاجعه است. صددرصد خلاف این موضوع است و ما افراد برجسته، توانا و قدرتمندی را داریم که مثل خود اقای پزشکیان شهره به پاک‌دستی هستند.
جوادی حصار بیان کرد: نکته بعدی که وجود دارد این‌ است که استعلام دهنده از این افراد، با تفکرات آنها مشکل دارد و دارای قدرت فشار، اهرم نظارت، تایید صلاحیت و رای اعتماد است و از این طریق فشار‌هایی را متحمل می‌شود و یا دلیل اینکه آدمی پذیرفته نمی‌شود آنقدر قانع کننده است که اقای رئیس جمهور می‌پذیرد که شخص صلاحیت اداره و مدیریت را ندارد.
وی ادامه داد: عده‌ای هستند که ادامه انتخابات ریاست جمهوری را تا ۴ سال بعد از انتخابات ۱۵ تیر می‌دانند و عقیده آنها این‌است که تا انتخابات بعدی مبارزه را ادامه می‌دهند و آنها امکان این رقابت را بیرون از رای مردم خواهند داشت و بدون اتکای به رای مردم می‌توانند اعمال نظر داشته باشند که این نکته بسیار مهم و اساسی است.
وی افزود: رئیس جمهور عهدی با مردم کرد و گفت من به مردم دروغ نخواهم گفت. از رئیس جمهور انتظار می‌رود که فشار های بی ربطی که به رئیس جمهور وارد می‌شود را به مردم منتقل کنند و دلیل معرفی نشدن برخی از افراد برای وزارت را هم برای مردم آشکارا بیان کند.
این فعال سیاسی در نهایت خاطر نشان کرد:یک نقطه امید وجود دارد که این نقطه امید این است که رئیس جمهور و ۵ نفری که افراد را گزینش و انتخاب کردند، با آنها گفتگو کردند.همه انتخاب‌ها درست و صددرصدی نیست و باید خوش‌بینانه به قضیه نگاه کنیم زیرا آنها متعهد و هم‌پیمان با رئیس جمهور هستند.

source

توسط spideh.ir