منصور حقیقت‌پور در گفت‌وگو با «آرمان امروز» عنوان کرد:

 

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: امروز بحث مهمی که مطرح است، موضوع وفاق است، موضوعی که از ابتدای دولت تا کنون بسیار بر سر زبان‌ها افتاده و بسیاری از متخصصین درباره آن بحث و گفت‌وگو می‌کنند.
کارشناسان وفاق را به چندین حوزه مرتبط می‌دانند، وفاق سیاسی، وفاق اجتماعی و وفاق فرهنگی اما چیزی که مهم است این است که کدام وفاق از اهمیت بالایی برخوردار است و بر دیگری ارجحیت دارد.
حالا رئیس جمهور، قصد دارد با وفاق سیاسی، مشکلات و معضلات مهمی را حل کند و به مسائل قابل توجهی دست پیدا کند.
مسعود پزشکیان با تاکید بر رفع تحریم‌ها، صلح با دنیا را اقدامی مهم می‌خواند.
مسعود پزشکیان عصر سه شنبه ششم شهریور ۱۴۰۳ در مراسم تودیع و معارفه علی باقری کنی و عباس عراقچی وزیران امور خارجه سابق و جدید افزود: آنچه که معتقدم در داخل و خارج باید به دنبال آن باشیم شعری است که می‌گوید «آسایش دوگیتی تفسیر این دو حرف است.
رئیس جمهوری افزود: یک مشکلی در داخل داریم، آنچه که در داخل است ایجاد وفاق، وحدت و انسجام است و در اینجا سرمایه اجتماعی به هر شکل قدری کاهش پیدا کرده و شاید خیلی ضعیف شده است.
پزشکیان بیان کرد: اگر بتوانیم وفاق و وحدت و انسجام داخلی‌ را افزایش دهیم، قدرت ما در مقابل تحریم‌ها و یا تهدیدها و شکنندگی ما در این وضعیت کاهش و در مقابل، قدرت ما افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: باید برای استان‌ها نقشه عملیاتی داشته باشیم و بدانیم که چه برنامه‌ای برای هر استان داریم و مطابق آن به استانداران برنامه بدهیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: برای ارتباط با کشورها همسایه همچنین نقشه‌ای لازم داریم. همه در هر جایگاهی که هستیم باید یک حرف بزنیم.
پزشکیان گفت: ارتباطات می‌تواند ما را ارتقا دهد؛ اگر بخواهیم رشد کنیم و از دنیا عقب نمانیم باید هر نوآوری و خلاقیتی که اتفاق می‌افتد را در کشور نهادینه کنیم.
وی افزود: توصیه بر این است که ببینید و تجربه‌های شکست خورده را دوباره اجرا نکنیم و تجربه‌های خوب را پیاده کنیم. این کار سفارتخانه‌های ما است.
رئیس جمهور ادامه داد: سفارتخانه باید با نمایندگان و تاجران ما عجین باشند. نماینده و تاجر ما کار خود را خواهد دانست و سفیر نیز می‌داند که در این ماموریت چه چیزی باید بدهد و چه چیز بستاند.
پزشکیان خاطرنشان کرد: با ارتباط با کشورها براساس عزت و حکمت و مصلحت که رهبر انقلاب در چشم انداز و سیاست‌های کلی ابلاغ فرمودند، باید بتوانیم روابط را برقرار کنیم و در این صورت تحریم‌پذیر نخواهیم بود.
وی اظهار کرد: (چهارشنبه) رهبر ترکمنستان به ایران می‌آید، اکنون که رئیس جمهور شده‌ام من به ایشان چه بگویم، از ایشان چه بخواهم و چه چیزی به او بدهم، من باید بفهمم که چه کاری انجام می‌دهم اگر نفهمم، بیخود وقت تلف می‌کنم و برای مملکت هزینه درست می‌کنم و تشریفات الکی است.
رئیس جمهور گفت: از اینطرف قبول و باور داریم و در سیاست‌های ما است که باید ارتباط خود را با همسایگان قویتر کنیم.
به زعم متخصصین، اگر وفاق سیاسی وجود نداشته باشد، بقیه وفاق ها نیز شکل نخواهد گرفت.
منصور حقیقت پور، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، درباره وفاق سیاسی به آرمان امروز، گفت: افرادی که انتخاب شدند مبانی فکری و سیاسی خودشان را دارند و اگر در این قالب دولت، مبانی اختصاصی جریان سیاسی خود را کنار بذارند و آقای رئیس جمهور بر اساس مبانی اعلام شده اقدام کنند در نتیجه به یک رفتار توأم با وفاق خواهد شد ولی به معنای این نیست که جامعه توانسته است که در واقع یک همگرایی جدی سیاسی را پیدا کند. در حال حاضر دولت موظف است که یکسری مسائل مثل تحریم‌ها، مذاکره با اروپا و یا حتی آمریکا را در سطح بین الملل را حل کند.
وی ادامه داد: اگر این همراهی شبیه به همراهی مجلس با دولت شد، می توان قبول کرد که به یک وفاق تاکتیکی دست پیدا کردیم. ما هم وفاق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داریم که باید بر پایه یک ادبیات واحد رفتار کنیم. طبیعی است که تاثیرات وفاق سیاسی به علت اینکه تاثیراتی بر روند کلی مسائل می‌گذارد اهمیت بیشتری داشته باشد و بر سایر وفاق‌ها ارجح باشد.
این فعال سیاسی اظهار کرد: موضوع رفع حصر می‌تواند کمک کننده بر وفاق سیاسی باشد و گام بزرگی در این راستا برداشته شود. آقای رئیس جمهور در بحث هایی که انتخابات داشتند قول داده بودند که از تمام افراد لایق در دولت استفاده کند و بالاخره آدم های لایقی در جامعه اهل سنت وجود دارند که جزئی از این خانواده ایران بزرگ ما هستند و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

source

توسط spideh.ir