شرکت ملی انرژی هستهای امارات در حالی از تکمیل عملیات ساخت نیروگاه هستهای «براکه» خبر داد که نگرانی درباره تأثیرات زیستمحیطی و تهدیدی که این نیروگاه برای ثبات منطقه دارد؛ به قوت خود باقی است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، امارات متحده عربی که یکی از کشورهای نفتی جهان است، از تکمیل کار ساخت نخستین نیروگاه هستهای جهان عرب خبر داد و آن را «گامی مهم» توصیف کرد.
«ایانایسی» شرکت ملی انرژی هستهای امارات، روز پنجشنبه ۵ سپتامبر (۱۵ شهریور) در بیانیهای اعلام کرد که نیروگاه هستهای «براکه» در ابوظبی پس از آغاز به کار چهارمین و آخرین راکتورش، سالانه ۴۰ تراوات ساعت برق تولید خواهد کرد.
نیروگاه باراکه ۲۵ درصد از نیازهای برق این کشور گرم و بیابانی را که در آن استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع بسیار رایج است تأمین خواهد کرد. این مقدار تقریباً معادل مصرف سالانه برق نیوزیلند است.
این نیروگاه که در سال ۲۰۲۰ با آغاز به کار اولین راکتور خود شروع به کار کرد، به تأمین برق شرکتهایی همچون شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان است، امارات استیل و امارات گلوبال آلومینیوم کمک خواهد کرد.
«شیخ محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات متحده عربی، تکمیل این نیروگاه را به عنوان «گامی مهم در مسیر دستیابی به کربن صفر» توصیف کرد و مدعی شد: «ما همچنان به اولویتبندی امنیت و پایداری انرژی به نفع ملت و مردم خود در امروز و فردا ادامه خواهیم داد.»
نیروگاه باراکه حاصل بخشی از تلاشهای ادعایی امارات برای توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر به منظور پوشش نیمی از نیازهایش تا سال ۲۰۵۰ است.
امارات که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک است، عمدتاً با استفاده از نیروگاههای گازی برق خود را تأمین میکند، اما همچنین یکی از بزرگترین نیروگاههای خورشیدی جهان را دارد که در خارج از ابوظبی واقع شده است.
این کشورسال گذشته میزبان اجلاس محیط زیست کوپ۲۸ سازمان ملل بود که به توافق برای «گذار از سوختهای فسیلی» انجامید.
امارات مدعی است که اهداف هستهایاش صرفاً «صلحآمیز» هستند و توسعه هیچ گونه برنامه غنیسازی اورانیوم یا فناوریهای بازفرآوری هستهای را در نظر ندارد.
این ادعا در حالی مطرح میشود که در خرداد 1402، در جریان یکی از نشستهای شورای حکام آژانس، «محسن نظیری اصل» نمانده ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، از وضعیت ضعیف ایمنی و امنیت نیروگاه هستهای امارات که تهدیدی جدی برای محیط زیست و ثبات منطقه است، ابراز نگرانی کرد و مداخله امارات در امور کشورهای همسایه، حمله نظامی به یمن به عنوان فقیرترین کشور منطقه و مناقشات ارضی واهی و ساختگی علیه دیگر کشورهای منطقه را نمونههایی از خطر و تهدیدهای واقعی (ابوظبی) در منطقه برشمرد که نیازمند رسیدگی است.
اظهارات مداخله جویانه اماراتیها در خصوص برنامه هستهای صلح آمیز ایران هم مسبوق به سابقه است؛ آنچنانکه در نشست خرداد ۱۴۰۱ شورای حکام آژانس، دولت امارات از ایران خواسته بود که به همسایگانش از جمله کشورهای جنوب خلیج فارس و جامعه بینالمللی درباره صلح آمیز بودن برنامه هستهای خود اطمینان بدهد.
source