به گزارش صدای بورس، برزو حق شناس، کارشناس بازار سرمایه لغو محدودیت دامنه نوسان را در بهبود جریان نقدینگی و تغییر روءسای بانک مرکزی و سازمان را در کاهش ابهامات موثر دانست.

محدودیت دامنه نوسان ابزاری است که زمان وقوع ریسک‌های سیستماتیک برای حفظ حقوق سهامداران در همه جای دنیا اعمال می‌شود. از این رو این ابزار در مقاطع بحرانی می‌تواند آرامش نسبی در بازارها ایجاد کند. با این وجود استفاده از ابزار محدودیت دامنه نوسان کمی به درازا کشیده شده است.

حدود یک ماه بازار در سایه تنش‌های منطقه‌ای با محدودیت فعالیت از نوع محدودیت دامنه نوسان به خواب رفته است. در صورتی که سطح ریسک‌ها کاهش پیدا کند، ادامه‌دار شدن محدودیت دامنه نوسان رونق بازار سرمایه را با چالش مواجه و از ماهیت اصلی خارج می‌کند. چرا که سهام گوناگون با اتفاقی کم‌اهمیت از صف خرید به محدوده فروش و بالعکس گام برمی‌دارند.

سرمایه‌گذاری در بورس به معنای خرید آینده سهم مشخصی است. نشانه‌هایی مبنی بر عزم و اراده دولت بر کاهش نرخ بهره احساس می‌شود. با وجود اینکه اقدامات گوناگون و پله‌ای برای کاهش نرخ بهره نیازمند است، کاهش رد پای سیاست‌های انقباضی به صورت محدود از اظهارات وزیر اقتصاد مبنی بر کارا نبودن سیاست نرخ بهره احساس می‌شود.

کما اینکه همتی زمانی که ریاست بانک مرکزی را بر عهده داشت در سیاست‌های مربوط به تغییر نرخ بهره ملاحظات بازار سرمایه را نیز لحاظ کرده است. صحبت‌ها از منفی شدن تراز تجاری و صرفه نداشتن صادرات برای صادرکنندگان نکته ای است که سیاست گذاران دولت جدید به‌وضوح از آن ذکر می‌کنند.

در نتیجه نرخ نیما برای تشویق صادرکنندگان و بهبود تراز تجاری باید افزایش پیدا کند. به نظر می‌رسد برای بهبود تجارت و وضعیت بورس متاثر از آن افزایش دلار نیما تا سطح ۵۰ هزار تومان ضروری است. امید می‌رود محدودیت دامنه نوسان در روزهای آینده برداشته شود تا موج جریان نقدینگی بهبود پیدا کند.

پیش‌بینی می‌شود روزهای متعادلی پیش رو خواهد بود. ابهامات بورس با مشخص شدن رئیس جدید بانک مرکزی و رئیس جدید سازمان بورس تا حدودی کاهش پیدا می کند و اعتماد از دست رفته سرمایه‌گذاران آرام آرام بازمی گردد.

منبع:‌ دنیای اقتصاد

source

توسط spideh