«آرمان امروز» کنفرانس خبری رئیس جمهور را بررسی می کند؛
آرمان امروز-گروه اقتصادی: نخستین نشست خبری مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران، لحظاتی قبل در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با مجریگری هادی حیدری و بیان نکاتی از سوی سیدمهدی طباطبایی معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهور آغاز شد. مسعود پزشکیان در ابتدای نخستین نشست خبری خود در جایگاه رئیس جمهور نهم، طی سخنانی اظهار کرد: سوال می شد که چرا جلسه نمی گذارید من می گفتم بگذارید یکسری کارها را انجام دهیم، بعد جلسه می گذاریم.
چارهای جز حل موضوع FATF نداریم
رئیس جمهور در پاسخ به ادامه پرسش خبرگزاری فارس مبنی بر برنامه دولت چهاردهم برای معیشت مردم، افزود: در گام اول باید اختلافات داخلی را حل کنیم و اعتماد و اطمینان برای تولیدکنندگان و سرمایهگذاران فراهم کنیم و به نوآوران و نخبگان فضا دهیم. مسائل خود با دنیا از جمله در زمینه FATF و برجام را حل کنیم تا کشور را به آن چشماندازی که رهبری معظم انقلاب بیان کردند برسانیم. ما در این زمینه باید به یک نگاه مشترک، داشتن یک برنامه که همان سیاستهای کلی است و عملیاتی کردن آن برنامه توجه کنیم که این برنامه عملیاتی هم در هر وزارتخانهای بر اساس وظایفش در حال تدوین است.
پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه دولت چهاردهم چطور میتواند با رفع ناترازیها به رفع فقر و بهبود اقتصاد کمک کند، پاسخ داد: چارهای جز حل بحث اف ای تی اف نداریم. حتما در این باره نامهای به مجمع تشخیص مینویسم تا این مسئله دوباره در دستور کار این مجمع قرار بگیرد تا بتوانیم حلش کنیم و باید حلش کنیم.
هادی حق شناس، کارشناس اقتصادی نیز در گفت و گو با روزنامه آرمان امروز در این باره گفت: نکته مهم، نامه به مجمع تشخیص برای اف.ای.تی.اف بود که بسیار اثرگذار خواهد بود. اگر ما به لایه های باقی ماده وارد شویم و از لیست سیاسه اف.ای.تی.اف خارج شویم هزینه جراحی اقتصاد بسیار کم تر از قبل خواهد بود.
اقتصاد ما نیازمند جراحی و حتی بیهوشی است
ویادامه داد: در حال حاضر و در همین مدت اندک، عمق قضیه و ناترازیها را بیشتر درک کردیم. برای کسی که بیمار است مانند اقتصاد ما، دارو، جراحی و حتی بیهوشی لازم است. اقتصاد ایران مداخلاتی را طلب میکند که شما بهعنوان رسانه، دانشگاهیان و سیاستمداران باید به ما کمک کنند تا بتوانیم روشهای درمان را برای اقتصاد ایران اجرایی کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: درمان اقتصاد بیمار به نفع محرومان و خود اقتصاد کشور است، ممکن است این دارو تلخ باشد اما نگوییم چرا به مردم داروی تلخ میدهید. بپذیریم اگر این مداخله انجام شود به نفع آن محروم و به نفع اقتصاد است. اگر لازم شد یک مداخله انجام دهیم بپذیریم که آینده را بهتر میکند. این به کمک خبرگزاریها و رسانهها و دانشگاهیان سیاستمداران و وحدت با آنها میتوان آن را به بهترین شکل انجام داد.
حق شناس درباره این بخش از صحبت های رئیس جمهور نیز گفت: مهم ترین نکته ایشان در خصوص بحث جراجی اقتصاد است. به معنی واقعی به نظر می رسد ایشان ناترازی اقتصاد را درک کرده است. اینکه کشور ۵ میلیارد دلار بنزن وارد می کند و سهم تامین بنزین ماشین هایی می شود که دهک های پایی ناز آن بهره مند نشوند. در کنار آن با کمبود تاین منابع برای پول گندم و دارو همسازن سازی حقوق بازنشسته ها را داریم. این ناترازی ها امروز به وضوح جزو ادبیات رئیس جمهور شده است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دولت درد را متوجه شده است و به تشخیص درست بیماری رسیده است. از طرفی هم می داند هر تصمیم غیرعقلانی باعث دردهای بیشتر اقتصاد بیمار خواهد شد. لذا به نظر می رسد به دنبال راهکار است تا بتواند بخشی از اصلاح ساختار اقتصاد را انجام دهد و هم اینکه هزینه های اصلاح ساختار را به حداقل برساند. ممکن است هنوز به راهبرد مشخص نرسیده باشد، اما در اینکه می داند اقتصاد کشور با ناترازی هایی مواجه است و این ناترزای ها به ضرر دهک های کم درآمد است، تردیدی وجود ندارد.
روند فعلی غیرقابل ادامه است
پزشکیان در بخش دیگری از پرسش و پاسخ تاکید کرد: ادامه روند امروز که ناترازی در برق و گاز و بنزین است وضعیت را روز به روز بدتر میکند. باید به حل ناترازیها عمل کنیم و نباید بگوییم که اگر در اینجا به ناترازی دست بزنیم صدا بلند میشود. در این زمینه رسانهها باید به ما کمک کنند و ایده دهند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
رئیسجمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه هممیهن مبنی بر اینکه میانگین سنی وزراتخانهها بالاست آیا از نیروهای جوان در بقیه مناصب دولتی استفاده خواهید کرد، گفت: حرفتان کاملا درست است. میانگین سن وزرا را ۵۵ سال تعیین کردیم اما خب ۲۰ تیم سوابق را بررسی کردند و بیش از ۱۰ هزار ساعت کار کردند تا در نهایت برخی افراد را انتخاب کردند. در ارزیابیها همین میانگین سنی درآمد که شما بیان کردید. بیثباتی در مدیریت و عمر پایین مدیران دولتی در این مسیر مشکل ایجاد کرده است. وقتی مدیران پله پله بالا نمیآیند به همین وضعیت مبتلا شدهایم.
وی یادآور شد: باید ناترازی و بیعدالتی را رفع کنیم. اگر این اتفاق رخ ندهد همان اقشار ضعیف، روز به روز فقیرتر خواهند شد و برای اینکه این اتفاق رخ ندهد در دولت بهویژه در کمیسیون اقتصادی برنامهریزیها میکنیم و تلاش میکنیم که قوت زندگی مردم به مشکلی نخورد.
حق شناس، کارشناس اقتصادی در جمه بندی صحبت های رئیس جمهور گفت: به نظر می رسد که دولت اعتقادی به افزایش حامل های انرژی به صورت شوک درمانی باشد. بلکه به نظر می رسد به دنبال راهکارهای غیر قیمتی نیز باشد. اصلاح اقتصاد را فقط از نگاه ابزار قیمت نمی بیند. البته به این صراحت در صحبت های ایشان نبود. اما مکررا مقامات دولتی متذر می شوند که دولت به دنبال شوک قیمتی نیست.
source