به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، وجود تنوع آب‌وهوایی در استان و اقلیم گرم در جنوب لرستان موقعیت مناسبی برای کشت و پرورش انجیر سیاه ایجاد کرده است و مردم محصول کشاورزی و باغی شهرستان پلدختر را به نام «انجیر سیاه» می‌شناسند، انجیری که به‌واسطه زودرس‌بودن پیش از هر نوع انجیری راهی بازار می‌شود و می‌تواند بازار دنیا را داشته باشد.

استان لرستان در پرورش و تولید انجیر سیاه در کشور رکورددار است و برداشت این محصول در سطح وسیعی علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی، در صورت فراوری این شهرستان را مستعد تبدیل‌شدن به قطب صادرات انجیر به کشورهای مختلف دنیا کرده است.

این روزها کار برداشت این محصول در شهرستان پلدختر آغاز شده و این شهرستان روز گذشته میزبان جشنواره انجیر بود، سرزمین ویژه و خاص بوده و ظرفیت‌های بی‌شماری نهفته است.

نبود سردخانه گره پیش‌روی انجیر سیاه

احسان علی‌پوری، فرماندار پلدختر در این باره اظهار کرد: پلدختر دارای اقلیم و خاک حاصلخیز و آب‌وهوای مناسب سالانه دو یا سه بار اراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت می‌رود.

وی افزود: پلدختر و معمولان از نبود سردخانه برای نگهداری انجیر رنج می‌برند که باید ایجاد و روند صادرات این محصول تسهیل شود.

سیدعماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این جشنواره اظهار داشت: امروز روز شکرگزاری از خداوند و روز قدردانی از تمام تولیدکنندگان و جهادگران عزیزی است که شبانه‌روز در عرصه تولید انجیر در حال تلاش هستند.

وی افزود: میانگین تولید انجیر در کشور ۱۷ تن در هکتار است، درحالی‌که کشاورزان پیشرو ما با رعایت اصول فنی و استفاده از کودهای ریزمغذی تا ۳۰ تن در هکتار نیز عملکرد داشتند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه ایستگاه پمپاژ «رنگین‌بان» شهرستان پلدختر ظرف دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید، بیان کرد: بیش از ۹۹ درصد کار ایستگاه پمپاژ «سرنجه زیودار» تمام شده و یک درصد باقیمانده صرفاً برای تست‌های نهایی و اصلاحی جهت آغاز بهره‌برداری است.

زنجیره ارزش اقتصادی برای انجیر باید شکل گیرد

ابوطالب شفقت، استاندار لرستان نیز با اشاره به اینکه نعمت‌های فراوان این دیار ویژه و نهفته است، اظهار کرد: ساماندهی آب برای اراضی کشاورزی و باغداری ضروری و باید در اولویت کوتاه‌مدت قرار گیرد، پس اگر سد تأمین آب کشاورزی ایجاد شود سطح زیر کشت این منطقه یک و نیم برابر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه برای همفکری و پیگیری مشکلات کشاورزان و باغداران به اینجا سفر کردیم، افزود: زنجیره ارزش اقتصادی باید شکل‌گرفته و محصول با بهترین کیفیت و قیمت به مصرف‌کننده برسد.

ستاندار لرستان گفت: پرورش مروج تخصصی محصول کشاورزی و باغداری ضروری است و تحقیقات دانشگاهی باید به مزرعه سوق داده شود تا شاهد محصول باکیفیت تر و با بهره‌وری بالا باشیم.

به گزارش ایمنا، منطقه «زیودار» شهرستان پلدختر بزرگ‌ترین انجیرستان سیاه متمرکز کشور را در خود جای‌داده و نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی برای صادرکردن این محصول ارزشمند به دیگر استان‌ها و کشورها است. تکمیل زنجیره تولید به مصرف و ایجاد صنایع تبدیلی می‌تواند در ایجاد اشتغال و افزایش اقتصاد این منطقه مؤثر و مفید باشد.

source

توسط spideh.ir