رئیسجمهور اوکراین به آمریکا رفته تا طرح صلح کییف را تسلیم بایدن کند؛ اما ۴۰ روز مانده به برگزاری رقابت ۲۰۲۴، احتمال پیروزی ترامپ جمهوریخواه، میهمانی کاخ سفید را به کام زلنسکی تلخ کرده است.
به گزارش خبرگزاری آنا، منازعه تمام عیار روسیه و اوکراین در منطقه دونباس، خارکیف، پوکروفسک و کورسک ادامه دارد. در تازهترین تحولات جنگ اوکراین، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور این کشور، ضمن تحسینِ حمله نیروهای هوایی کییف به انبار بزرگ مهمات و تسلیحات روسیه، از نهایی شدن طرح پیروزی اوکراین بر روسیه خبر داد.
مقامات آمریکایی و اروپایی نگران عواقب و تبعات نوسازی ارتش روسیه و تاثیر مستقیم آن بر معادلات جنگ اوکراین هستند
این طرح قرار است به زودی به مقامات آمریکایی و دیگر سران ناتو ارائه شود. با این حال، رئیسجمهور اوکراین و حامیان وی در دو سوی آتلانتیک متفقالقول هستند که امکان تغییر موازنه میدان نبرد با گفتار درمانی و تبلیغات وجود ندارد!
زلنسکی معتقد است با استفاده از سلاحهای دوربرد میتواند معادلات نبرد را به صورت اساسی دگرگون کند؛ اما در این ادعا، دو مؤلفه مهم را در نظر نگرفته است: یکی واکنش روسها و استفاده آنها از سلاحها و ابزارهای جدید و دیگری، عدم تابآوری اعضای ناتو در همکاری میدانی مطلق با کییف.
اکنون بیشترین توجه نیروهای اوکراینی به مناطق خارکیف و دونتسک، شرق اوکراین، پوکروفسک، تورتسک و کوراخوف معطوف شده است. رئیسجمهور اوکراین که پیشتر گفته بود، حمله به کورسک روسیه بخشی از طرح پیروزی اوکراین است، در سخنرانی اخیر خود تاکید کرد که طرح پیروزی اوکراین کامل شده و اکنون مهمترین عامل مورد نیاز عزم جدی برای اجرای موفق آن است!
پیشتر، گزارش شده بود زلنسکی از این طرح پیروزی در جریان سفر قریبالوقوعش به ایالات متحده و طی دیدار با «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا، رونمایی خواهد کرد تا بیشازپیش حمایت غرب از اوکراین را ترغیب و تقویت کند.
سخنرانی زلنسکی در حالی صورت گرفت که در جبهه مقابل، همتای روس او یعنی «ولادیمیر پوتین» فرمان نوسازی و تقویت ارتش کشورش را صادر کرده است.
پوتین در این فرمان مهم، تاکیدکرد: «ما در حال تجهیز مجدد و همهجانبه ارتش و نیروی دریایی هستیم، به این معنی که نیروهای آموزشدیده و ویژه، مجموعهای از سلاحهای مدرن و خودروهای زرهی، هواپیما، تجهیزات شناسایی دشمن به آنها تزریق خواهد شد.»
فهرست تهدیدهایی که روسیه میتواند برای مقابله با آنها از سلاح هستهای به عنوان ابزار بازدارندگی استفاده کند، طولانیتر میشود
بر اساس اظهارات پوتین و شواهد موجود، ارتش روسیه در روند نوسازی فوری، به سامانههای پرتاب هواپیمای بدون سرنشین از انواع مختلف از استراتژیک و سنگین گرفته تا کوچک و فوقکوچک و نیز هواپیماهای شناسایی و جنگندهها تجهیز خواهد شد. کارآمدی این تجهیزات با اضافه شدن نیروهای آموزش دیده در میدان عجین میشود.
مقامات آمریکایی و اروپایی نگران عواقب و تبعات نوسازی ارتش روسیه و تاثیر مستقیم آن بر معادلات جنگ اوکراین هستند. همچنین زمزمههایی در خصوص احتمال گسترش عملیات روسیه از شرق و جنوب به دیگر مناطق اوکراین نیز به وجود آمده که دغدغههای آتلانتیکیها را دوچندان کرده است.
روز چهارشنبه گذشته بود که پوتین اعلام کرد قصد دارد دکترین هستهای روسیه را تغییر دهد- تغییراتی که امکان پاسخ هستهای مسکو در صورت مواجهه با حملات هوایی گسترده را فراهم میکند.
بر اساس متمم پیشنهادی روسیه، هرگونه حمله صورتگرفته توسط یک کشور غیرهستهای (مثل اوکراین) که توسط یک کشور هستهای (آمریکا، فرانسه و انگلیس) حمایت میشود، به عنوان حملهای مشترک تلقی خواهد شد.
به این ترتیب، فهرست تهدیدهایی که روسیه میتواند برای مقابله با آنها از سلاح هستهای به عنوان ابزار بازدارندگی استفاده کند، طولانیتر میشود. حتی مسکو ممکن است به حملهای که با سلاحهای متعارف انجام میشود، پاسخی هستهای دهد و این در صورتی است که حمله دشمن تهدیدی حیاتی برای حاکمیت روسیه باشد.
زلسنکی در حال حاضر برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین دیدار با مستأجر کاخ سفید، در آمریکا به سر میبرد تا طرح صلح اوکراین را تسلیم بایدن کند. با این حال، ۴۰ روز مانده به برگزاری رقابت ۲۰۲۴ آمریکا، احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» جمهوریخواه، میهمانی کاخ سفید را به کام رئیسجمهور اوکراین تلخ کرده است.
ترامپ اخیراً در گردهمایی انتخاباتی ایالت کارولینای شمالی، زلنسکی را «مقصر ادامه جنگ با روسیه» دانست و از او به عنوان «بزرگترین کاسب روی زمین» نام برد و گفت «او هر بار به کشور ما میآید، با ۶۰ میلیارد دلار برمیگردد» – اشارهای به بستههای کمک نظامی دولت دموکرات واشنگتن به کییف که از جدیدترین آنها به ارزش ۸۰ میلیارد دلار همین چند ساعت پیش رونمایی شد.
source