گروه دیپلماتیک – همشهری آنلاین: ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده انجام عملیات زمینی در جنوب لبنان حتمی است. ارتش اشغالگران ضمن نام‌گذاری این عملیات به‌عنوان «تیرهای شمال» اعلام کرده این عملیات به موازات جنگ در سایر جبهه‌ها ادامه داشته و بر روی تخریب مقرهای حزب ‌الله تمرکز خواهد داشت.

این نخستین حمله زمینی رژیم صهیونیستی به لبنان پس از ۱۸ سال است. آخرین بار در جنگ سال ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳ روزه) بود که ارتش رژیم صهیونیستی وارد خاک لبنان شد، پیشروی کرد اما در نهایت پس از گرفتار شدن در یک جنگ فرسایشی مجبور به عقب‌ نشینی از خاک لبنان شد.

ارتش رژیم صهیونیستی از دوشنبه هفته گذشته حملات گسترده‌ای را به مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که همچنان ادامه دارد و بنا بر اعلام وزارت بهداشت لبنان، صدها شهید و هزاران زخمی برجای گذاشته است. حزب‎‌ الله لبنان نیز در مقابل عملیات‌های خود علیه مواضع و شهرک‌های صهیونیست نشین در شمال فلسطین اشغالی را تشدید کرده و روزانه ده‌ها مناطق را در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار می‌دهد.

اهداف حمله احتمالی اشغالگران

  • روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال نوشته، عملیات زمینی شامل حملات محدود و متمرکز برای از بین بردن توانایی‌های نیروهای رضوان خواهد بود. در این گزارش اشاره شده با اشاره به اینکه تل‌آویو تصور می‌کند حزب ‌الله خود را برای حمله‌ای مشابه حمله 7 اکتبر (طوفان الاقصی) آماده می‌کند قصد دارد تا عملیات زمینی را آغاز کند.
  • کانال ۱۲ عبری نیز گزارش داده مقام‌های اسرائیلی به واشنگتن گفته‌اند هدف از عملیات در لبنان ایجاد شرایط برای توافق سیاسی است.
  • فرانس 24 نوشته، از آنجایی که حملات حزب ‌الله 60هزار شهرک‌نشین را آواره کرده یکی از اهداف عملیات زمینی فراهم کردن شرایط برای بازگرداندن آواره‌های صهیونیست است.

آنچه درباره عملیات احتمالی زمینی می‌دانیم

  • صهیونیست‌ها به دنبال ایجاد یک منطقه حائل در خاک لبنان هستند. (اکونومیست)
  • عملیات زمینی با پشتیبانی هوایی و توپخانه‌ای همراه است.
  • دولت رژیم‌صهیونیستی به وزرا دستور داده درباره وضعیت لبنان صحبت نکنند.
  • تل‌آویو برای حمله زمینی ۲ تیپ ذخیره را فراخوانده است.
  • لشکر 98 پیش از عملیات لبنان در نوار غزه حضور داشت.
  • ارتش اشغالگر فاش نکرده چه تعداد سرباز در این عملیات شرکت دارند اما اعلام کرده لشکر 98 – از جمله چتربازان و واحدهای کماندویی – در شرکت دارند.
  • اکثر سران اسرائیلی بر این باورند که «اسرائیل دو بار پیش از این ـ در سال‌های ۱۹۸۲ و ۲۰۰۶ میلادی ـ در مورد ورود زمینی به لبنان مرتکب اشتباهی شده و نباید دوباره آن را تکرار کند. (یدیعوت آحارانوت)

حزب ‌الله: تانکی برایتان باقی نمی‌ماند

  • با بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها مبنی بر حمله قریب‌الوقوع زمینی ارتش رژیم‌ صهیونیستی به لبنان، نیروهای ویژه‌ی رضوان حزب ‌الله با انتشار ویدئویی با صدای شهید حسن نصرالله، از آمادگی خود برای مقابله با تجاوز زمینی خبر داده‌اند.
  • محمود قماطی از اعضای ارشد حزب ‌الله نیز در واکنش به ادعای اشغالگران در لشکرکشی به لبنان گفته: «اگر ارتش رژیم صهیونیستی، حمله زمینی به لبنان را آغاز کند، طعم شکست را به آنان خواهیم چشاند.»
  • شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب ‌الله، نیز با تاکید بر آمادگی حزب ‌الله برای مقابله با هرگونه حمله زمینی، گفت: «مقابل صیهونیست‌ها پیروز خواهیم شد همانطور که در سال ۲۰۰۶ پیروز شدیم.»‌

عقب ‌نشینی ارتش لبنان؟

شبکه العربیه با انتشار ویدئویی گزارش داد ادوات نظامی ارتش لبنان از مواضع آن در منطقه «رمیش» در مرز با سرزمین‌های اشغالی عقب‌نشینی کرده است. رویترز نیز با تائید این خبر اعلام کرد که نیروهای ارتش لبنان تا مسافت 5 کیلومتری از مرز با سرزمین‌های اشغالی عقب‌نشینی کرده‌اند. ارتش لبنان در واکنش به انتشار این خبر مدعی شد که اخبار منتشر شده مبنی بر عقب نشینی از مراکز مرزی جنوب دقیق نیست. در بیانیه ارتش آمده: «یگان‌های نظامی مستقر در جنوب لبنان در برخی نقاط دیده بانی در چارچوب مسئولیت‌های تعیین شده جا به جایی داشتند.»‌

خبر عقب‌ نشینی ارتش لبنان از آن جهت حساسیت ‌برانگیز شد که یک روز پیشتر نجیب میقاتی نخست‌ وزیر لبنان، از آمادگی دولت برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل خبر داده بود. بر اساس قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت، حزب ‌الله باید به ساحل شمالی رودخانه لیتانی عقب‌نشینی کند تا راه را برای استقرار ارتش ملی لبنان و نیروهای حافظ صلح هموار کند.

گمانه‌زنی‌ها درباره نتیجه حمله احتمالی زمینی

روزنامه گاردین با اشاره به اینکه حزب ‌الله امروز مسلح‌تر و مجرب‌تر شده، هرگونه عملیات زمینی علیه لبنان را محکوم به شکست دانسته است. این روزنامه پیشتر نیز با اشاره به احتمال جنگ تمام عیار حزب الله و رژیم صهیونیستی نوشته:

  • سربازان اسرائیلی در سال 2000 هم هزینه بسیار سنگینی برای حمله زمینی به لبنان پرداختند.
  • حمله زمینی اسرائیل در سال 2006 نیز باعث کشته شدن صدها اسرائیلی و آواره شدن نیم میلیون شهرک‌نشین شد. (بنا بر آمار رسمی تل‌آویو در حالی که آمار واقعی بسیار فراتر از این بود)
  • تاریخ نشان داده حمله زمینی (برای تل‌آویو) هزینه‌ساز بوده است؛ چرا که شاید ورود به لبنان آسان اما خروج از آن بسیار چالش‌برانگیز است.
  • پس چرا این بار باید شرایط برای اسرائیلی‌ها فرق داشته باشد به‌ویژه اینکه حزب الله با صدماتی که خورده قطعا به دنبال تقویت بازدارندگی‌اش خواهد بود و قاطعیت بیشتری خواهد داشت.

حمله زمینی به لبنان ؛ ورود به جهنمی بی‌بازگشت

این سناریو می‌تواند از یک تا سه محور انجام شود:

الف (فلش آبی) – پیشروی در جاده الناقوره-صور تا صیدا و جنوب بیروت. (میزان احتمال بالا)

ب (فلش قرمز) – حرکت به سمت شهرک های مارون الرأس و بنت جبیل و سپس حرکت به سمت شهر نبطیه. (میزان احتمال کم)

ج (فلش سفید) – حرکت از شمال کریات شمونه به سمت شهرک مرجعیون و شهر نبطیه و سپس ادامه حرکت به سمت استان بقاع. (میزان احتمال متوسط)

source

توسط spideh.ir