آرمان امروز : اواخر ماه سپتامبر، هنگامی که جنگ تقریبا یک ساله رژیم صهیونیستی گسترده شد و رتبه اعتباری آن دوباره کاهش یافت، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اظهار کرد اقتصاد رژیم صهیونیستی تحت فشار بود.
به گزراش ایسنا، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در ۲۸ سپتامبر، یک روز پس از شهادت سید حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان در بیروت، پایتخت لبنان گفت: رژیم صهیونیستی تقریبا یک سال پس از حمله مرگبار حماس در هفتم اکتبر در چند جبهه حمله زمینی به حزب الله لبنان، حملات هوایی در غزه و بیروت و تهدید به تلافی عملیات موشکی بالستیک ایران در اوایل این هفته درگیر است و همانطور که درگیری به منطقه گستردهتر سرایت میکند، هزینههای اقتصادی نیز برای رژیم صهیونیستی و سایر کشورهای خاورمیانه افزایش مییابد.
کارنیت فلوگ، رئیس سابق بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در اول اکتبر به سیانان گفت: اگر تشدید تنشهای اخیر به جنگی طولانیتر و شدیدتر تبدیل شود، تلفات سنگینتری بر فعالیت و رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی برجای خواهد گذاشت.
سازمان ملل نیز طی گزارشی در ماه گذشته اعلام کرد جنگ بهطور قابل توجهی وضعیت غزه را بدتر کرده و آن را از مدتها پیش به سمت بحران اقتصادی و انسانی سوق داده و کرانه باختری در حال نزول اقتصادی سریع و نگرانکنندهای است. در همین حال، به گفته بی ام آی، شرکت تحقیقات بازار، متعلق به فیچ سولوشنز، اقتصاد لبنان در سال کنونی به دلیل حملات فرامرزی بین حزبالله و رژیم صهیونیستی ممکن است تا پنج درصد کاهش یابد.
بر اساس بدترین تخمین موسسه مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تل آویو، اقتصاد رژیم صهیونیستی حتی میتواند بیشتر از وضعیت کنونی کوچک شود و در سناریوی بهتری، محققان دریافتند که تولید ناخالص داخلی سرانه رژیم صهیونیستی در سال جاری – که در سالهای اخیر از بریتانیا پیشی گرفت – کاهش مییابد، زیرا جمعیت آن سریعتر از اقتصاد و استانداردهای زندگی رشد میکند.
پیش از حمله هفتم اکتبر و متعاقب آن جنگ رژیم صهیونیستی و حماس، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد اقتصاد رژیم صهیونیستی در سال جاری ۳.۴ درصد رشد خواهد کرد. اکنون پیشبینیهای اقتصاددانان از یک تا ۱.۹ درصد متغیر است و همچنین انتظار میرود رشد سال آینده آن ضعیفتر از پیشبینیهای قبلی باشد. با این حال، بانک مرکزی رژیم صهیونیستی در موقعیتی نیست که نرخ بهره را کاهش دهد تا جانی به اقتصاد بدهد، زیرا تورم در حال شتاب گرفتن است و با افزایش دستمزدها و افزایش هزینههای دولت برای تامین مالی جنگ پیش میرود.
بانک رژیم صهیونیستی در ماه مه برآورد کرد هزینههای ناشی از جنگ تا پایان سال آینده در مجموع به ۲۵۰ میلیارد شکل (۶۶ میلیارد دلار) میرسد که شامل هزینههای نظامی و هزینههای غیرنظامی مانند هزینههای مسکن هزاران اسرائیلی خواهد بود که مجبور به ترک خانههای خود در شمال و جنوب میشوند و معادل تقریبا ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی است.
source