در پی حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران رخ داد؛
آرمان امروز : اولین حضور «مسعود پزشکیان» در قامت رئیسجمهور در قلب تپنده دانشگاههای کشور، با حاشیهها و تشویقهای مکرری همراه بود؛ حضوری که نویدبخش «وفاق» برای دانشگاهها شد.
علی اکبر قنادیزدی نفر اول کنکور علوم انسانی امسال هم پشت تریبون رفت و با انتقاد از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: آقای رئیسجمهور از اختیاری که به شما دادیم استفاده کنید تا این مصوبه را لغو کنید. چشم و گوش را نبستن در مقابل این مطالبه عمومی، بهترین هدیه شما به ماست.
ساعت از یازده گذشته بود که آقای رئیسجمهور همینکه خواست سخنرانی خود را آغاز کند، چند دانشجو که به نظر میرسید از برخی تشکلهای دانشجویی نمایندگی میکردند، با صدای بلند فریاد زدند: آقای پزشکیان نمیشود که به دانشگاه تهران بیایید و از وفاق صحبت کنید اما به دانشجویان اجازه صحبت کردن ندهید!
دعوا میان صداهای مختلف بالا گرفته بود که پزشکیان از آنها خواست که جلسه را به هم نزنند و دعوا نکنند. رئیسجمهور گفت: ما به شما ارادت داریم و دوستتان داریم. یک نفر را انتخاب کنید تا به نمایندگی از شما صحبت کند.
«علیرضا صفری» عضو بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به سمت جایگاه رفت تا سخنرانی کند؛ رئیسجمهور خطاب به افرادی که درخواست کرده بودند، نماینده آنها در این مراسم صحبت کند گفت: او را به عنوان نماینده قبول دارید؟
صفری پشت تریبون رفت و رئیسجمهور جایگاه سخنگاه را به او سپرد و به صندلی خود بازگشت تا او مطالبات خود را صریحتر و راحتتر بیان کند.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: آقای رئیسجمهور! دفتر دانشگاه به ما تریبون نداد اما شما به ما تریبون دادید؛ از شما میخواهیم که صدای دانشجویان را بشنوید.
این فعال دانشجویی از رئیس جمهور خواست در ۱۶ آذر (روز دانشجو) در دانشگاه تهران حاضر شود و صدای تشکلهای دانشجویی را بشنود که البته به نظر میرسد این خواسته با لبیک وزیر علوم نیز همراه شد؛ چرا که «محمد سیمایی صراف» در پایان جشن آغاز سال تحصیلی دانشگاهها در گفتوگویی اختصاصی به خبرنگار ایرنا گفت: همه تشکلها به عدالت و بدون تبعیض باید تریبون داشته باشند و فرصت مناسب آن نیز روز ۱۶ آذر است.
«مسعود پزشکیان» سپس سخنان خود را با امید به دانشگاه و آینده کشور آغاز و با لبخند همیشگی خود تاکید کرد: اهل این پروتکلها نیستم؛ به من کاغذ میدهند که از رو بخوانم اما بعد میبینیم که بدتر شد.
در میانه صحبت رئیسجمهور، بار دیگر یکی از کارمند دانشگاه، با صدای بلند وسط صحبتهای پزشکیان پرید؛ رئیس دولت وفاق ملی خطاب به او گفت: همینکه جرأت میکنید وسط حرف من حرف بزنید، یعنی دارید حرف میزنید! چپ، راست، مذهبی و غیر مذهبی اگر حرف درست ارائه کند، ما میپذیریم.
پزشکیان ادامه داد: شما نمیتوانید نظم را رعایت کنید و این یعنی اینکه ما هنوز به آن میزان از فهم و آگاهی نرسیدهایم که چارچوب یک برنامه را مراعات کنیم، اجازه بدهید من حرفم را بزنم، هر موقع نوبت شما شد، حرف بزنید.
رئیسجمهور افزود: میدانستید که داشتند من را حذف میکردند؛ مَنها را حذف نکنید. هر یک از این مَنها میتواند یک انقلاب در کشور ایجاد کند و مایه تحول باشد.
پزشکیان در بخش دیگری از صحبتهای خودمانی خود با دانشجویان گفت: ما باید هوای مشتریانِ خود را داشته باشیم، آنها که در کشور ماندند تا مشکلات را حل کنند، اگر این کار را کنیم بقیه هم میبینند که در کشور به علم و فرهیختگان بها داده میشود، در غیر اینصورت آنها که رفتهاند هم میگویند با آنها که ماندند چه کردی که با من کنی!
رئیس جمهور افزود: آنچه که ما به دنبال آن هستیم و از دانشجویان و اساتید انتظار داریم، حل مشکلات و گرههایی است که در جامعه داریم؛ کسی که ذهن خلاقی دارد، توانمند است و انگیزه دارد و دلش میخواهد ایران را به عزت برساند، چشمانداز مورد تاکید رهبری مبنی اول شدن ایران در منطقه را میتواند با تلاش و کوشش امکانپذیر کند.
پزشکیان خاطرنشان کرد: بهعنوان یک ایرانی وقتی پیشرفت کشورهای خارجی را میبینم، برای من افت دارد و نمیتوانم تحمل کنم که ما در این سطح باشیم و آنها در آن سطح.
وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم مردم ما به جایی برسند که از کسی کمتر نباشیم؛ ما از کسی کمتر نیستیم. این که میگوییم وفاق داشته باشیم و دعوا نکنیم، مبنای فکری و باور من از کتاب و قرآن است که با آن رشد کردیم.
وی گفت: جهنم جای کسانی است که حرف درست را نمیپذیرند، هر گروه و جناحی اگر بتواند حرف درست را بیاورد، ما موظف به پذیرش آن هستیم. دنیا مسیرهایی را رفته و راهی را برای حل مشکلات پیدا کرده است؛ ما نیز باید درستترین مسیر را پیدا کنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: همانطور که آقای دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت و درمان در ارتباط با کلمه طیبه و خبیثه فرمودند، کلمه طیبه ریشهدار است، اما در کلمه خبیثه قراری وجود ندارد و با هر بادی میافتد، ما باید حرف محکم بزنیم حرف محکم براساس مستندات علمی است، اینگونه نیست که امروز یک حرف بزنیم دو ماه بعد تغییرش دهیم.
وی تصریح کرد: حرف درست، حرفی است که از مبانی علمی درمیآید، اگر ما براساس شواهد صحبت کنیم چرا باید دعوا کنیم، چپ، راست، مذهبی و غیرمذهبی، هر کس حرف درست بیاورد ما میپذیریم.
رئیس جمهور گفت: یکی از عزیزان گفتند که دانشگاه منابع کم دارد؛ در خارج منابع دانشگاه ها را دولت می دهد یا دانشگاه خودش درآمد دارد، هر دو؛ ولی بیشتر خودش درآمد دارد، ما اگر بخواهیم مشکلاتمان را حل کنیم، باید استادان دانشگاه به ما کمک کنند تا مشکلات جامعه حل شود؛ قرارداد ببندند و کاری کنند که گره باز شود.
source