آرمان امروز- گروه جامعه: بیش از دو سال است که تمام شبکه های اجتماعی و پلتفرم های خارجی در ایران فیلتر شده و مردم برای استفاده از این نوع پلتفرم ها نظیر اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و… چاره ای جز استفاده از فیلترشکن های پولی یا رایگان ندارند. کاربران هر روز در انتظار پایان فیلترینگ با توجه به وعده های رئیس جمهور و تلاش های وی برای این اقدام است، اما ظاهرا برخی افراد با نفوذ نمی خواهند از سود چند ده میلیارد تومانی از فروش فیلترشکن ها دل بکنند. حتی روزنامه اعتماد در گزارشی به این موضوع پرداخته که «سوالی که این روزها ذهن جامعه را به خود مشغول کرده این است که آیا پای آقازاده‌های فیلترشکن فروش در میان است که مانع جدی رفع فیلترینگ می‌شود و دست و پای پزشکیان را بسته است؟» این گزارش در شرایطی نوشته شده که در اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی، برخورد با فیلترشکن‌ها را مطرح کرد و این کد را به جامعه فرستاد که برخی نمی گذارند، فیلترها به سرانجام برسد. در این میان وزیر ارتباطات وعده داد که با تمام توان و انرژی موضوع رفع فیلترینگ را دنبال می‌کنیم، تندروها، طرفداران رفع فیلترینگ را غرب‌گرا خواندند که می‌خواهند راه برای گسترش فساد باز شود.! با این وجود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آخرین اظهار نظر اعلام کرد: «یک طرح کلی در خصوص موضوع رفع فیلترینگ مطرح است و سامانه‌ها یا پلتفرم خاصی را مصداقی بیان نکردیم، کلا صحبتی که در این طرح مطرح است، یک بسته است.»
انتصاب ناامید کننده در مجلس
اما این اتفاقات و اخبار روزنه امید برای رفع فیلترها باقی می گذاشت تا اینکه در جدیدترین انتصاب حمید رسایی، رئیس کمیته «هنر، رسانه و فضای مجازی» کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی شد!. همین انتصاب ها کافی بود که موجی از ناامیدی در فضای مجازی به راه بیفتد. در شرایطی که مواضع رسائی و حزب پایداری همواره ثابت کرده که مخالف جدی رفع فیلترینگ در فضای مجازی است. او در شهریور سال ۹۶ که خود یکی از کاربران فعال و پرکار توییتر است و انتقادهای تند و تیزی را از همین تریبون حواله مخالفان‌شان می کند، اعلام کرده بود: «من موافق فیلترینگ هستم، فیلترینگ مصونیت است، نه محدودیت!» رسایی که نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس است از مخالفان انتصاب ستار هاشمی در جایگاه وزیر ارتباطات و فناوری بود. او مردادماه امسال در نطق خود در صحن مجلس به‌عنوان نماینده مخالف هاشمی گفته بود: «سیاست‌های ما [درباره فیلترینگ] پذیرفته نمی‌شود، چراکه در کشور ما سیاست شترمرغی حاکم است؛ ما نه فیلتر می‌کنیم و نه فیلتر نمی‌کنیم، اگر نمی‌توانید کامل فیلتر کنید، فیلتر را بردارید.» او همچنین به این پرداخت که «هدف شبکه‌های اجتماعی خارجی عرصه شناختی کشور و تخریب ذهن جوانان و نوجوانان است». به نظر می رسد، مجلسی که بیشترین تعداد آن را نمایندگان جبهه پایداری شامل می شود، این انتصاب ها، مخالفت جدی با وعده رئیس جمهور و اقدامات و رایزنی پزشکیان برای رفع فیلتر است.

آقای پزشکیان دست کاسبان فیلتر را کوتاه کنید!
حمیدرضا بوستانی /  دکترای مدیریت دولتی : «اگر قرار باشد در یک حوزه کاسبان فلیتر دست و پای رئیس جمهور را ببندند و عرصه ای دیگر جولانگاه کاسبان تحریم و انحصار باشد که هرگز سنگ روی سنگ بند نمی شود». اگر قرار باشد در هر حوزه مافیا به قدری قدرت داشته باشد که حتی از شخص رئیس جمهور نیز کاری ساخته نباشد، بی شک باید عطای رفاه، اقتصاد و انتخابات را به لقایش سپرد. طبیعی است که مافیای فیلتر با حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی، دارای قدرتی فراوان باشد و مقابله با آن بسیار دشوار. اما مردم مطابق وعده های رئیس دولت به انتظار حذف فیلترینگ و افزایش سرعت اینترنت نشسته اند. بهمن ماه سال گذشته، نامه سرگشاده انجمن تجارت الکترونیک تهران به رئیس جمهور وقت، خبر از خسارت سنگین قطع اینترنت به بیش از ۴۰۰ هزار کسب و کار خانگی و ایجاد مشکل برای معاش بیش از یک میلیون کاربر داده بود. از طرفی، با وجود بازار پر رونق فیلتر برای فروشندگان فیلترشکن، این محدودیت هزینه ای سه برابری را بر پیکر نحیف بسیاری از کسب و کارها تحمیل نموده است. الان برای قضاوت قدری زود بوده و طبیعتی است مسعود پزشکیان در این خصوص با محدودیت‌هایی مواجه باشد. با وجودی می توان پذیرفت که تصمیم‌گیرنده، تنها رئیس دولت نیست، اما بالاخره رئیس‌جمهور، به اتکای رای مردم در هر شورایی دست بالا را دارد و از لحاظ اخلاقی، موظف به پافشاری بر تحقق وعده های انتخاباتی خویش است. اکنون توپ در زمین رئیس جمهوری است که گفته بود تمام توانش را خواهد گذاشت تا رنج‌های مردم را التیام ببخشد. اکنون زمان آن رسیده که اعتماد آسیب دیده مردم – حتی اگر شده -اندکی ترمیم یابد. وعده هایی که مردم رنگ و بویی از صداقت در آن یافتند این روزها باید عملی شوند تا آبی بر آتش زخم‌های عمیق و اعتماد از دست رفته مردم در طول همه این سالها باشند.

source

توسط spideh.ir