دکتر انور اسماعیلی مدیر کل بیمه سلامت استان کردستان، در گفت وگو با خبرنگار خبرآنلاین از سنندج، اظهار کرد: در استان کردستان حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و از خدمات این سازمان بهره مند هستند.
وی افزود: به مناسبت گرامی داشت تصویب قانون بیمه همگانی در سوم آبان ماه سال ۱۳۷۴ هرساله هفته بیمه سلامت (۲۸ مهر لغایت ۴ آبان ماه) برگزار می گردد که امسال در نظر است این گرامیداشت با محوریت شعار اصلی «سی سال خدمت بیمه سلامت با وفاق ملی» در سراسر کشور اجرا گردد.
مدیر کل بیمه سلامت استان کردستان، به عملکردهای شاخص پرداخت و بیان کرد: با هوشمندسازی کامل فرآیندهای بیمهای، استان کردستان به عنوان پیشرو در کشور، امکان دسترسی بیش از ۱.۱۵۰.۰۰۰ نفر از بیمه شدگان به خدمات سلامت را تنها با ارائه کد ملی فراهم کرده است.
دکتر اسماعیلی تصریح کرد: اجرای کامل طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در استان با همکاری حدود هزار مرکز سلامت طرف قرارداد به طوری که بیش از ۱۵ هزار پرونده بیمارستانی و بیش از ۳۰۰ هزار نسخه سرپایی مراکز خصوصی و دولتی در هر ماه به صورت کامل به الکترونیکی تبدیل شده و به صورت برخط به این اداره کل ارسال میگردد.
وی به اجرای نظام ارجاع با محوریت پزشک خانواده شهری برای ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت حاشیه نشین شهرهای استان کردستان به وسیله عقد قرارداد با ۱۸۸ پزشک بخش خصوصی و پرداخت سرانه ماهانه به آنها پرداخت و عنوان کرد: طرح پزشک خانواده روستایی که از سال ۱۳۹۱ در استان کردستان به اجرا گذاشته شده، با پوشش حدود ۵۰۰ هزار نفر و بهرهگیری از ۱۴۰ تیم پزشکی، گامی مهم در جهت ارتقای سطح سلامت روستاییان برداشته است. پرداخت سرانه ماهانه به این تیمها، انگیزهای برای ارائه خدمات با کیفیتتر به روستاییان بوده است.
مدیر کل بیمه سلامت استان کردستان، با اشاره به صدور و تمدید رایگان بیمهنامه درمان برای بیش از ۸۵۰ هزار نفر از جمعیت استان کردستان به صورت سالیانه، ذکر کرد: همه روستائیان و ۵ دهک اول درآمدی افراد ساکن شهرها به صورت رایگان تحت پوشش بیمه¬سلامت قرار دارند.
دکتر اسماعیلی به افزایش تعداد مراکز طرف قرارداد از ۵۵۰ مرکز در طول چند سال گذشته به حدود ۱.۱۱۴ مرکز در استان کردستان اشاره کرد و افزود: ۱۰۰ درصد هزینه های زایمان طبیعی و اجرای طرح حمایت و حفاظت مالی از زوجین نابارور در راستای سیاست های جوانی جمعیت در زمان دریافت خدمت در تمامی مراکز طرف قرارداد پوشش داده شده است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح ملی دارویار با کمترین مشکل با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شده است، بیان کرد: بروز نمودن پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد به طوری که در بخش سرپایی در پایان هر ماه و در بخش بستری حداکثر ۲-۳ ماه بعد پرداخت می گردد.
مدیر کل بیمه سلامت استان کردستان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با پوشش ۹۰درصد هزینه های بستری و ۷۰درصد هزینه های سرپایی ۶۵ درصد مردم استان کردستان ماهانه بیش از ۱۳۰۰ میلیارد ریال به مراکز طرف قراداد و دانشگاه علوم پزشکی در همه سطوح درمان پرداخت میگردد.
دکتر اسماعیلی یادآور شد: استقرار صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در استان با هویت حقوقی و مالی مستقل و افزایش حمایت و حفاظت مالی از آنها در زمان دریافت بیمه نامه و همچنین در زمان دریافت خدمات سلامت در همه بخش های دولتی، خصوصی و غیره برای همه ایرانیان (حتی برای بیمه شدگان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح)، به طوری که در طول دوره زمانی دو سال گذشته این طرح حدود ۲۱ هزار پرونده بستری بالغ بر ۹۰۰ میلیارد ریال بررسی و پرداخت شده است و در حوزه سرپایی برای حدود ۲۰۰ هزار مراجعه کننده بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال به صورت خودکار و سامانه ای مشمول کاهش فرانشیز شدهاند. لازم به ذکر است تعدادی قابل توجهی از این بیماران شامل حمایت مالی بیمه تکمیلی هم شده اند.
وی به پیگیری و اجرای مفاد تفاهم نامه پوشش حداکثری هزینه های درمانی و توانبخشی خانواده های تحت پوشش بهزیستی استان ( ۷۰ درصد تعرفه خصوصی و ۹۵ درصد تعرفه دولتی) پرداخت و گفت: با هدف پوشش حداکثری هزینههای درمانی، تمامی خدمات سرپایی و بستری در مراکز دولتی برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان به صورت رایگان ارائه شده و مفاد تفاهمنامه مربوطه به طور کامل اجرا شده است.
46