به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، فرهاد بختیاری‌فر امروز _سه‌شنبه هشتم آبان_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر برای رفع مشکل فعلی آب شرب شهر مهاجران و لالجین از شرکت آب و منطقه‌ای استان درخواست داریم دو نقطه و محل را به شرکت آب و فاضلاب معرفی کنند تا دو خط انتقال آب به صورت مجزا برای این دو شهر اجرا کرده و آب را به دو مخزن آب این دو شهر برسانیم تا فعلاً پایداری آب این شهر انجام شود.

وی افزود: برای حل مشکل آب شرب این دو شهر حفر چاه جدید نیز با وجود محدود بودن منابع اعتباری شرکت آب و فاضلاب انجام خواهد شد و در سال‌های گذشته به‌دلیل عدم تغذیه چاه‌های آب شرب این چاه‌ها دچار اُفت و کاهش شده‌اند و در حال حاضر در شهر مهاجران و لالجین دو حلقه چاه دچار رانش و از مدار خارج شده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: با توجه به فعالیت‌هایی که در خارج از الگوی آب شرب در شهر مهاجران مانند سنوات گذشته در زمینه تولید خیارشور انجام می‌شود، در رابطه با آب شرب با مشکل بیشتری مواجه هستیم و در حال حاضر راهکار موقت برای رفع مشکل آب شرب برای دو شهر مهاجران و لالجین حفر چاه بوده که در دستور کار قرار گرفته است.

بختیاری فر اضافه کرد: آمادگی داریم با محدودیت‌های اعتباری چاه لازم را برای شهر مهاجران حفر کنیم؛ به شرطی که نقطه محل طرح از طریق شورا در اختیار ما قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: برای تأمین آب شرب پایدار شهر مهاجران و لالجین بحث استفاده از سد تالوار پیش‌بینی شده است و طرح آبرسانی به شهرهای کبودراهنگ، بهار و لالجین دارای گیر قانونی در سازمان برنامه وبودجه بوده که باید ماده ۲۳ برای آن اخذ شود.

وی افزود: آمادگی داریم با یک لوله سایز ۱۶۰ تا ۲۰۰ در حد نیاز آب شرب شهر مهاجران لوله‌گذاری به این شهر را از نزدیک‌ترین حوضچه تصفیه خانه شیخی‌جان انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: برای اختصاص آب شرب از سد تالوار به مهاجران ۱۳ لیتر بر ثانیه آب نیاز است و در صورت استفاده از آب سد تالوار برای وضعیت کیفی آب با توجه به طعم‌دار بودن آب تالوار نیاز به اختلاط آب بوده که به‌طور قطع انجام خواهیم داد و این امر دلیل بر بی‌کیفیتی آب نیست.

بختیاری فر اضافه کرد: طی نمونه‌برداری‌های انجام شده توسط مرکز پایش شرکت آب و فاضلاب چاه جدید شهر مهاجران به مراتب کیفیت آب مناسب‌تری دارد و به‌طور قطع اختلاط آن با آب سد تالوار شاخص‌های استاندارد آب این شهر را بهبود دو چندان خواهد بخشید، ضمن اینکه آب سد تالوار فاقد آرسنیک بوده و کیفیت آن مطابق استاندارد است.

وی خاطرنشان کرد: برای حفر چاه جدید آب شرب شهر لالجین هم یک نقطه محل در نظر گرفته شده که با پرداخت پول زمین حفر این چاه انجام خواهد شد و در شهر لالجین هم مانند شهر مهاجران از نظر آب شرب وضعیت آب پایدار نداریم.

وی افزود: در استاندارد بین‌المللی جدید سختی آب خط قرمز نبوده و وجود املاح برای بدن مشکلی به وجود نمی‌آورد و هیچ ارتباطی به سنگ کلیه ندارد و جای هیچگونه نگرانی برای شهروندان نیست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان ادامه داد: برای تأمین نیاز آبی شهر لالجین نیز به ۳۱.۴ لیتر بر ثانیه آب به شرکت آب و منطقه‌ای استان اعلام شده است.

بختیاری فر اضافه کرد: برای حفر چاه جدید آب شرب لالجین در بهترین نقطه مجوز حفر اخذ شده است ضمن اینکه برای تضمین پایداری آب شرب شهر لالجین هم این موضوع را به بحث تالوار ارتباط داده‌ایم و قصد داریم مشکل شهر مهاجران و لالجین و برخی از شهرها را مانند شهر همدان از طریق استفاده از سد تالوار مرتفع کنیم‌.

وی خاطرنشان کرد: با اختلاط آب شرب شهر مهاجران با سد تالوار و نیز آب شرب لالجین با سد آب تالوار مانند شهر همدان و نصب دستگاه اُزن زنی در تصفیه‌خانه شیخی‌جان به‌طور قطع کیفیت آب این دو شهر صددرصد بیشتر خواهد شد و اگر آب سد تالوار به دلیل فعالیت جلبک‌ها دارای طعم و یا بو باشد با تزریق همزمان آب اکسیژنه و اُزن زنی فعالیت جلبک‌ها و میکروارگانیسم آنها برطرف شده و از بین می‌رود.

وی افزود: در حال حاضر همین فرمول و الگو در تصفیه‌خانه شهید بهشتی در حال اجرا است.

source

توسط spideh.ir