به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرداری اصفهان با مشارکت مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان طرحی را برای تشکیل مجمع شهرهای تاریخی ایران ارائه کرد که این طرح پس از ارائه به سازمان شهرداریها مورد تأیید قرار گرفت و مقرر شد دبیرخانه موقت مجمع شهرهای تاریخی در اصفهان ایجاد شود.
با تشکیل این مجمع، شهرداران شهرهای تاریخی میتوانند مسائل خود را مطرح کنند و نظرات و تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند، همچنین این مجمع میتواند نقطه اتصالی با سیاستگذاران حوزههای تاریخی از جمله وزارت میراث فرهنگی باشد و به بهبود حفاظت از مواریث تاریخی ارزشمند کشور کمک کند.
یکی از اهداف مهم این مجمع، دستیابی به ادبیات مشترک در مسیر حفاظت از بافتهای تاریخی و درک این موضوع است، زیرا این بافتها ثروتهای ارزشمندی هستند که قابلیت اشتراکگذاری و استفاده از ظرفیتهای یکدیگر را دارند.
بر این اساس نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور امروز _پنجشنبه دهم آبان_ به میزبانی شهر اصفهان برگزار شد تا نقطهای برای گردهم آمدن مدیران شهرهای تاریخی در کشور باشد.
وجود ۳۳۰ هزار خانه ناپایدار در بافت تاریخی کشور / ارزشهای تاریخی و شهرسازی باید حفظ شود
محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور در اصفهان اظهار کرد: به تمام کسانی که فکر خوب برگزاری اجلاس مجمع شهرهای تاریخی را تحقق بخشیدند، باید تبریک گفت.
وی با اشاره به اینکه شهرداریها شهرها را زنده نگه میدارند، بنابراین نباید تنها به دنبال زندگی در بافت تاریخی باشیم، بلکه باید آنها را سرزنده کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در بافتهای تاریخی کشور بیش از ۸۳۰ هزار خانوار زندگی میکنند، تصریح کرد: در این بافتها ۳۳۰ هزار خانه ناپایدار وجود دارد که جان خانوار ساکن در آن در معرض خطر است؛ این آمار نشان میدهد بیش از آنکه در بافتهای تاریخی باید زندگی و سرزندگی را تحقق ببخشیم، باید به نجات زندگی در این بافتها توجه کنیم و بهطور قطع این مجمع باید این موضوع را در دستور اصلی کار خود قرار دهد.
آئینی با بیان اینکه درباره اهمیت نجات زندگی در بافت تاریخی بارها تاکید شده است، اما بازخورد صریح و شفاف در این باره نمیبینم، گفت: خطر زلزله جدی است و جان ۳۵۰ هزار خانوار در بافت تاریخی کشور باید مورد توجه قرار گیرد؛ در این راستا مقاوم سازی مرمت ابنیه و پایدار شدن آن در مقابل خطر زلزله دستور کار جدی مجمع باشد.
وی خاطرنشان کرد: دست دولت بهلحاظ منابع مالی خالی است و در بودجه ۱۴۰۴ بخش عمرانی رشدی ندارد؛ اگر از نظر تورم لحاظ کنیم درصد قابل توجهی، کاهش نیز خواهد داشت، از اینرو امکان حمایت مستقیم ندارد، همچنین شرایط همکاری بانکها نیز مشخص است، بهعنوان مثال در نهضت ملی مسکن و بافت فرسوده از ابتدای سال تا کنون نزدیک به ۳۰ هزار واحد معرفی شده که فقط ۱۳۵۰ قرارداد بسته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: اینکه بگوییم پول نیست و کارها را تعطیل کنیم، اشتباه است، زیرا باید داشتهها را احصا کنیم و آنچه در توان داریم را در میدان عمل قرار دهیم.
آئینی گفت: بسته تشویقی ۱۹ بندی را تعریف کردیم که قدم خوبی بود؛ در این راستا اجازه دادیم تا شهرداریها نیز متناسب با شهر خود بسته تشویقی اراده دهند و تاکنون ۳۰۹ شهر این کار را انجام دادند و بسته خاص تشویقی خود را تدوین کردند.
وی با بیان اینکه مقرر شده است بسته تشویقی هر محله جداگانه نوشته شود، زیرا در بعضی نقاط آمار پروانههای صادر شده تا ۲۰ برابر رشد داشته است، یادآور شد: ستاد ملی بازآفرین شهری تکلیفی را تعریف کرده است تا امکان بهرهمندی واحدهای مسکونی در بافتهای تاریخی از تسهیلات بانکی فراهم شود که مصوب شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: اگر میخواهیم بافتهای تاریخی را نجات دهیم، جانها در این بافتها ایمن شود و زندگی دوباره در آن جاری و سرزنده شوند، چارهای نداریم جز اینکه بستر را برای ورود سرمایهگذار بخش خصوصی فراهم کنیم.
آئینی تصریح کرد: بر اساس برآورد کارشناسی و انتقاداتی که شهرداران داشتند، به این نتیجه رسیدیم که محدودههای بعضی حریم درجه یک، دو و سه که تعریف شده، غیر منطقی است، از اینرو مقرر شد حرائم غیر ضروری تعدیل شود که این اقدام بزرگترین خدمت به شهرها است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از بافتهای تاریخی کشور متروکه یا مخروبه شده است، گفت: ارزشهای تاریخی، فرهنگی و شهرسازی ما باید حفظ شود، زیرا هویت ما محسوب میشود؛ باید داشتههای فرهنگی از طریق بافتهای تاریخی به نسل آینده منتقل شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به سه ویژگی مطلوب شهرها از دیدگاه پروردگار گفت: امنیت، احساس آرامش و اطمینان و رزق روزی فراوان این سه ویژگی مهم است.
آئینی با بیان اینکه باید دوباره زندگی در بافتهای تاریخی جریان پیدا کند و تعداد ساکنان آن کاهش پیدا نکند، ادامه داد: هماکنون در ۳۲ هزار هکتار بافت تاریخی شهرها حدود میلیون نفر زندگی میکنند و باید دانست که با وجود آدمها بافتهای تاریخی زنده میشود، بنابراین باید کاری کنیم تا ساکنان آن بازگردند.
وی تصریح کرد: هر شهر نیز باید طرح ویژه حفاظت بافت تاریخی خود را بنویسد، تا در دل آن طرح، بسته تشویقی نجات بخش تعریف شود، در این راستا تسهیلات و تسریعاتی در حوزه کاربری و تغییر کاربری در بافت تاریخی اجازه داده شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در قالب بند ت ماده ۵۲، فضا برای آنکه سرمایهگذار راحتتر در این محدوده وارد شود و کار کند، فراهم شده است گفت: در این راستا سرمایهگذاران بخش غیردولتی، تعاونیها و خصوصی اگر در بافت تاریخی سرمایهگذاری کنند، همچون مناطق محروم و کمتر توسعه یافته برخورد خواهد شد و از حمایتهایی همچون تسهیلات ارزان قیمت و معافیت مالیاتی ۱۰ ساله برخوردار میشوند.
مجمع شهرهای تاریخی کشور در یونسکو ثبت شود
اکبر یوسفی، معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو اظهار کرد: از درایت شهرداری در برگزاری این اجلاس در راستای احیا، نگهداری شهرهای تاریخی و آثار آنکه اقدام بسیار مهمی است، تقدیر میکنیم.
وی افزود: یکی از موضوعات با اهمیت در یونسکو حفظ آثار ملموس و غیر ملموس در کشورها است، در این راستا جمهوری اسلامی ایران با پیگیریهای انجام شده، آثار مهمی را در کشور در یونسکو به ثبت رسانده است.
معاون اجرایی کمیسیون ملی یونسکو در ایران تصریح کرد: ثبت ۵۴ کاروانسرا و موارد مشابه آن در دو سال اخیر در یونسکو نشانه پیگیری مداوم و مستمر کمیسیون ملی یونسکو ایران بوده است که امیدواریم دوره بعد این مجمع در یونسکو ثبت و زمینه فعالیت قانونمند مثمر ثمر آن فراهم شود.
یوسفی در ادامه پیام دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو ایران خطاب به اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران را قرائت کرد.
دولت احیای بافت تاریخی را به مردم بسپارد
علیرضا ایزدی، مدیر کل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی در نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور در اصفهان اظهار کرد: ما هویت خود را از بافتهای تاریخی میگیریم که به ریشه و اصالت ما گره خورده است، اما امروز بافتهای ارزشی تاریخی را به بافتهای فرسوده تبدیل کردیم.
وی با بیان اینکه در انتقال تجربه و دانش به نسل آینده، برای آنکه برای حفاظت از داشتهها سینه سپر کنند، کاری انجام نشده است، افزود: بعضی اتفاقات هیچ نشانی از تمدن، شکوه و جبروت یک ملت ندارد که نمونه آن جشن چهارشنبه سوری است.
مدیر کل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی تصریح کرد: ۴۰ درصد نمای ساختمانها در شهرها کامپوزیت و رومی است، بنابراین باید گفت فرزندان ما بر مبنا و مسیر کدام فرهنگ رشد میکنند، کجای معماری امروز ایران در شهرها، هویت، اصالت و ارزش ایرانی اسلامی را نشان میدهد.
ایزدی ادامه داد: میان بافت تاریخی و بافت فرسوده تفاوت وجود دارد، بافت تاریخی منبع ریشه و اصالت مردم این سرزمین است که در اثر غفلت و کمتوجهی ما به بافت فرسوده تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: سوءمدیریتها منابع آبی اصفهان را به خشکی کشانید و نباید اجازه داد بافت تاریخی این شهر نیز بیش از این به نابودی کشیده شود و تجارب ناموفق و تأسفبار جداره چهارباغ عباسی، محوطه پشت مسجد امام و ساختمان ارگ جهاننما دوباره تکرار شود.
مدیر کل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: بخش دولتی باید محدوده دخالت خود را در حوزه احیای بافت تاریخی بشناسد، از دخالت بیثمر بپرهیزد و تا حد امکان کار را به مردم و بخش خصوصی واگذار کند.
ایزدی با بیان اینکه در شوراهای نامگذاری باید به پایههای هویتی این سرزمین توجه کرد، افزود: واقعیتها را به نسل امروز انتقال دهیم، زیرا اگر دیتای لازم برای نسل آینده نداشته باشیم، به استناد چه چیزی میتوانیم از خلیج همیشه فارس سخن بگوییم.
بیش از ۱۴۰۰ شهر کشور موزه بیسقف است
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: بیش از ۶۰ هزار روستا و سکونتگاه در کشور ما وجود دارد که به بیش از دو سوم آن دسترسی نداریم، زیرا خالی از سکنه شدهاند.
وی افزود: بیش از ۱۴۰۰ شهر کشور موزه بیسقف هستند و بهتبع آن روستاهایی نیز با این ویژگی وجود دارند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه شهرها بهعنوان موزههای بیسقف ریشه در تاریخ دارند و با اصالت هستند، گفت: این اجلاس و شکلگیری آن، کار مشترک وزارت کشور، سازمان شهرداریها، شهرداری اصفهان و شهرهای تاریخی کشور است، البته شهردار اصفهان نیز کار ارزشمندی را رقم زد.
جمالینژاد گفت: نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران میتواند آغاز خوبی برای بازخوانی و بازآفرینی شهرهای بزرگی شود که بافت تاریخی و سنتی خود را از دست دادهاند.
وی با اشاره به اینکه پنج نسل دانشگاه را تجربه کردیم که نسل اول آموزشی بود و در ادامه نسل دوم دانشگاهها، آموزشی و پژوهشی شدند، گفت: نسل سوم دانشگاهها در کنار دو موضوع گفته شده، بهرهوری را مدنظر قرار دادند و به خلق فرصت و ثروت پرداختند.
استاندار اصفهان یادآور شد: دانشگاههای نسل چهارم در کنار همه این اقدامات، فعالیتهای نوآورانه و خلاقانه را جز اهداف خود قرار دادند و در ادامه نسل پنجم دانشگاهها کارآفرینی و فناوری را جز اقدامات خود تعریف کردند و این سیر را در شهرها نیز شاهد هستیم.
جمالینژاد گفت: زبان شهرها نیز نخست در حوزه خدمات شهری بود، بعد مسائل کالبدی به آن اضافه شد و در ادامه مسائل فرهنگی نیز توجه ویژه قرار گرفت و بهتازگی شهرها نیز ملزم شدند که نوآور، دانش پایه و دانش مبنا باشند.
وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه نیز به این بلوغ و تکامل رسیده است و یادآور میشود که شهرداری برای خود تصمیم بگیرد و روی پای خود بایستد، ادامه داد: شهرها باید به ریشه خود توجه کنند؛ بهعنوان مثال یزد از شهرهایی است که ریشه و اصالت خود را نگه داشته است و بسیاری از آثار تاریخی و بافت قدیمی آنها باقی مانده است.
گردشگری، هوش مصنوعی و انرژی نوین پیشرانهای توسعه اصفهان در ۴ سال آینده
استاندار اصفهان گفت: شهرداریها باید این خلاقیت را داشته باشند که در کنار معماریهای نوین فرصت داشته باشند که در بافتهای تاریخی اقدامات تاریخی ریشهدار انجام دهند.
جمالینژاد تصریح کرد: در استان اصفهان سه موضوع اصلی و اساسی ازجمله گردشگری، هوش مصنوعی و انرژی نوین یا خورشیدی را برای توسعه استان مطرح کردیم که این سه موضوع تا چهار سال آینده به عنوان موضوعات پیشران توسعه استان مطرح میشود و شهرداری اصفهان نقش مهمی در موضوع نخست یعنی گردشگری دارد.
وی یادآور شد: چهار سال آینده تمام تلاش ما توجه به شهرهای کوچک، میانی و روستاهای استان است تا جریان مهاجرتی را از شهرهای کوچک و میانی کُند، متوقف و حتی معکوس کنیم، زیرا اصفهان بهلحاظ جمعیت ظرفیت بیشتر از این ندارد.
استاندار اصفهان تصریح کرد: باید بازآفرینی و بازاندیشی کنیم و بدانیم چه برنامهای برای شهر اصفهان داریم و با بازخوانی اقدامات گذشته، بازآفرینی نیز داشته باشیم؛ در ادامه با همدلی، هم افزایی، وفاق و انسجام بتوانیم شهر و استان اصفهان را در آینده آباد و سرزنده داشته باشیم.
بافت تاریخی شهرها باید سرزندگی خود را حفظ کند
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان نیز در سخنانی اظهار کرد: شعار اجلاس «شهر تاریخی شهر زندگی» است، بر این اساس با مروری بر آثار تاریخی شهر، آنها را به چند دسته تقسیم کردم که قابل تعمیم به شهرهای دیگر است.
وی با بیان اینکه حفظ بافت و آثار تاریخی صرفاً بهمعنای نگهداری از آنها نیست، بلکه ضرورت دارد که این بافت مهیای زندگی شود و سرزندگی خود را حفظ کند، افزود: ردِ بعضی آثار تاریخی را فقط میتوان در کتابها پیدا کرد که متأثر میشویم، همچون عمارت نمکدان که اثری از آن در شهر نیست.
شهردار اصفهان تصریح کرد: دسته دیگر آثار تخریب شدهای است که از آنها نمادی بر جای گذاشتیم، از جمله حمام خسرو آقا تا آن را فراموش نکنیم.
قاسمزاده ادامه داد: دسته دیگر، آثاری است که آنها را فریز کردیم و درِ آنها را بستیم، زیرا منابع مالی برای احیای آن نداریم؛ بخشی از آن در اختیار سازمان میراث، اداره کل راه و شهرسازی یا شهرداری است که باید آنها را از این حالت فریز خارج کنیم.
وی با بیان اینکه بخشی از آثار مرمت و جزو آثار موزهای شده است و صرفاً بازدید میشود، گفت: یک دسته از آثار تاریخی همچون خانه آقا نورالله نجفی یا خانه مشروطیت را احیا کردیم و به چرخه زندگی بازگرداندیم، اما فقط حالت موزهای ندارد و وارد چرخه فرهنگی اجتماعی شده است.
شهردار اصفهان تصریح کرد: دسته بعدی آثاری است که نهتنها وارد مدار کردیم و سطح اولیه حیات را در آن حفظ کردیم، بلکه آن را مناسب زندگی کردیم تا سرزنده باشد؛ بهعنوان مثال چهارباغ که نهتنها زنده است، بلکه مناسب زندگی شده و سرزنده است.
قاسمزاده ادامه داد: اگر در محور جلفا قدم بزنید، نهتنها احیا و مناسب زندگی شده است، بلکه بافتی سرزنده است که با بافتهای نوین رقابت میکند؛ از حیث اجتماعی اقتصادی نیز نسبت به بافت مدرن خودنمایی، غرور و شخصیت غالب دارد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ گذشته خود گفت: لازم است با شیبی به سمت زنده کردن، مناسب زندگی کردن و سرزنده کردن گام برداریم؛ هنر این است که زندگی را جریان دهیم و بافت تاریخی مناسب را زنده کنیم.
شهردار اصفهان گفت: اصفهان افتخار میزبانی نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور را پیدا کرده است که امیدوارم این نقطه آغاز، نقطه اوجی به دنبال داشته باشد و با همگرایی، همدلی و اشتراک تجارب، این سرمایه ارزشمند را حفظ و متعالی کنیم.
به گزارش ایمنا، پس از برگزاری نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور به میزبانی شهر اصفهان، جلسهای برای نهایی شدن اساسنامه و ساختار این مجمع تشکیل و علی قاسمزاده بهعنوان رئیس مجمع شهرهای تاریخی ایران معرفی و مقرر شد سال آینده شهر یزد میزبان برگزاری دومین نشست این مجمع باشد.
در نشست امروز، با توجه به اینکه اصفهان از قبل بهعنوان دبیرخانه دائمی مجمع شهرهای تاریخی کشور انتخاب شده بود، سایر اعضای اصلی هیئت رئیسه این مجمع شهرهای اصفهان، یزد، کرمان، همدان و قزوین و عضو علی البدل شهر رشت به مدت دو سال انتخاب شدند.
برای مجمع شهرهای تاریخی کشور چهار کارگروه شامل تسهیل و تعامل بین نهادی با محوریت شهر مرودشت، آموزش و ترویج با محوریت شهر زواره، حفاظت و احیا با محوریت شهر نائین و سرمایهگذاری و مشارکت با محوریت شهر کاشان تشکیل شد.
وظایف کارگروه حفاظت و احیا شامل تدوین و پیشنهاد برنامههای حفاظت و احیا در بافت تاریخی، تدوین و پیشنهاد ضوابط و مقررات شهرسازی ویژه در بافت تاریخی به شورای عالی شهرسازی و معماری، تدوین و پیشنهاد معیارهای نظارت بر کیفیت طرحهای بهسازی احیا و مرمت متناسب با اولویتها و موازین حفاظت شهری، همکاری با نهادهای ذیربط بهمنظور شناسایی بناها و محوطههای ارزشمند شهرهای تاریخی و پیشنهاد جهت ثبت ملی و جهانی، شناسایی آثار تاریخی متناظر در شهرهای عضو و اجرای برنامههای مشترک ملی و بینالمللی عطف به اشتراکات مزبور همچنین تعریف برنامههای اقدام مشترک احیای بافتهای تاریخی به کمک نهادهای مرتبط ملی و بینالمللی است.
وظایف کارگروه حوزه آموزش و ترویج نیز برنامهریزی در خصوص برگزاری تورهای گردشگری به صورت ادواری در هر یک از شهرهای عضو بهمنظور آشنایی با اقدامات انجام شده توسط هر یک از شهرداریها، پیشنهاد برنامهها در خصوص تحقق اقدامات ترویجی در حوزه آموزش شهروندان با هدف حفاظت از بافت تاریخی و جلب مشارکت ساکنان و مالکان در حوزه مرمت بناها محوطهها و بافتهای تاریخی، برگزاری همایش ملی شهرهای تاریخی و سایر رویدادهای ملی و بینالمللی مرتبط با بافت تاریخی، پیشنهاد برنامههای فرهنگی و اجتماعی با هدف تقویت وجهه محلات تاریخی با تاکید بر داشتهها و ارزشهای تاریخی بافت و شکلگیری تعاملات و خاطرات جمعی در بستر بافت تاریخی، مطالبه تدوین پیوستهای فرهنگی و اجتماعی برای برنامههای اقدام تعریف شده در محدودههای تاریخی و جلوگیری از رخداد پیامدهای مخرب اجتماعی و فرهنگی، تدوین و انتشار بولتن کتب مستندات مقالات و سایر نشریات در حوزههای گوناگون مرتبط با بافت تاریخی، تشریک مساعی و سازماندهی تبادل اطلاعات تجارب اقدامات و تحقیقات مشترک و همکاری فنی بین اعضا همچنین برگزاری رویدادهای مسئلهمحور و ایدهمحور در نظر گرفته شد.
وظایف کارگروه تسهیل و تعامل بین نهادی شامل ایجاد هماهنگی و برقراری ارتباط مستمر و مؤثر میان شهرداریها و سایر نهادها از جمله وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، راه و شهرسازی، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان ثبت اسناد و املاک و تسهیل و بسترسازی در خصوص استفاده از ظرفیتهای قانونی آنها در حفاظت و احیای بافتهای تاریخی، برنامهریزی و پیشنهاد جهت توانمندسازی تشکلهای مردمی و غیردولتی و تقویت نقش مؤثر آنها در حفاظت و احیای بافتهای تاریخی شهرهای ایران، ایجاد بسترهای بینالمللی و پیگیری اجرای برنامههای تمام دستگاههای اجرایی در ارتباط با رفع نیازهای موجود در حوزههای خدماتی تجهیزاتی و زیرساختهای مورد نیاز برای ارتقای کیفیت زندگی در بافتهای تاریخی و فرهنگی شهرها است.
کارگروه سرمایهگذاری و مشارکت نیز وظایفی از جمله شامل پیشنهاد مشوقها، تسهیلات و معافیتها در حوزه بافت تاریخی با هدف جلب مشارکت بخش خصوصی عمومی در راستای مرمت، حفاظت و احیای بافت تاریخی، بسترسازی و تسهیل در زمینه بهرهگیری از سرمایههای فعالان بخش خصوصی، تشکیل صندوق سرمایهگذاری حفاظت و احیای بافت و ابنیه تاریخی شهرهای کشور با مشارکت بانکها و مؤسسات مالی، سازماندهی برنامهها و پروژههای ضروری برای دستیابی به اهداف مجمع همچنین مشارکت در توسعه گردشگری خلاق و ارتقای درآمدهای حاصل از آن در شهرهای تاریخی را عهدهدار شد.
چهار عضو ناظر هیئت رئیسه مجمع شامل نماینده تام الاختیار وزارت میراث، وزارت کشور، وزارت مسکن و شهرسازی و دفتر ملی یونسکو انتخاب شدند.
اهداف مجمع شهرهای تاریخی ایران شامل حفاظت و احیای بافتهای تاریخی شهرهای ایران، ارتقای فرهنگ جوامع محلی برای حفاظت و احیا، به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه در حوزه فعالیت و مداخله در بافتهای تاریخی شهرهای ایران، همفکری و تشریک مساعی در خصوص بازنگری سیاستها اصول و برنامههای مرتبط با بافت تاریخی شهرهای ایران، ظرفیتسازی برای آموزش تخصصی مشاوران تهیه کننده طرحهای توسعه و عمران شهری و مدیران شهری، ایجاد ترویج و توسعه برند و جایگاه شهرهای تاریخی ایران در سطوح ملی و بین المللی و ارتقای سهم درآمدهای حاصل از گردشگری در اقتصاد شهرهای تاریخی است.