آرمان امروز_گروه اقتصادی: لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ نشان میدهد که تمرکز اصلی بر افزایش درآمدهای مالیاتی و استفاده بهینه از منابع عمومی برای کاهش هزینههای دولت و مدیریت بهتر منابع مالی کشور است. این لایحه به دنبال تقویت رشد اقتصادی و کاهش تورم از طریق کنترل نقدینگی و تأمین مالی پایدار است، اما برخی از بخشهای آن، از جمله افزایش مالیاتها، ممکن است فشار بیشتری بر بخشهای تولیدی و مصرفکنندگان وارد کند.
بر اساس اطلاعات موجود در لایحه، اگرچه برنامههایی برای کاهش تورم و کنترل نقدینگی پیشبینی شده، تأثیر این سیاستها بر نرخ تورم به عوامل متعددی مانند ثبات ارز، بهرهوری در تولید و کنترل هزینههای دولتی بستگی دارد. با توجه به این که در حال حاضر نرخ تورم در ایران بالا بوده و فشارهای تورمی قابل توجهی بر اقتصاد وجود دارد، پیشبینی میشود که اگر سیاستهای کنترل نقدینگی و افزایش درآمدهای پایدار به درستی اجرا نشود، نرخ تورم در سال ۱۴۰۴ همچنان بالا باقی بماند و احتمالاً در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد نوسان داشته باشد.
در این راستا، موفقیت در کاهش تورم نیازمند اجرای دقیقتر و کارآمدتر سیاستهای بودجهای و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برای مدیریت منابع و کاهش فشارهای تورمی است.
در همین زمینه نیز عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: با توجه به دلایلی مانند افزایش ۲۸ درصدی حقوق کارکنان و ارتقای ارز ترجیحی، قطعاً شاهد تورم قابل توجه و بالای ۳۰ درصدی در سال آتی خواهیم بود.
به گزارش تجارت نیوز، بهروز محبی نجم آبادی در توضیح لایحه بودجه ۱۴۰۴ و استدلالات کارشناسی پیرامون آن مبنی بر احتمال کسری بودجه، اظهار کرد: کسری بودجه همیشه در کشور وجود داشته اما تلاش دولت چهاردهم این بوده است که منابع واقعی را به صورت یکجا در بودجه مورد اشاره قرار دهد و مصارف را نیز تعریف کند.
وی تاکید کرد: قطعاً پیشنهاد این میزان از اوراق با افزایش ۳۳۳ درصدی نسبت به سالهای گذشته، به این دلیل بوده است که احکام و قوانینی که مجلس برای دولت تعیین میکند را اجرا کرده باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: دولت بهتر است مواردی مانند حقوق ورودیها، توجه به سهمیه قیر، میزان دقیق وام ازدواج و وام فرزندآوری را اصلاح کند. با این حال بنده کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را میپسندم اما در عین حال آن را به شدت متورم ارزیابی میکنم.
طی سال های اخیر تورم ایران ارقام بسیار بالایی را تجربه کرده است. به گزارش سایت دیده بان ایران؛ تنها نرخ تورم ۵ سال از سال ۱۳۹۷ تا سال۱۴۰۱ به محدوده ۴۸۷ درصد رسید. نمودار کامودیتی از وقوع زلزلهای مخرب در سبد معیشت خانوارهای ایرانی حکایت دارد. تورم ۵ سال گذشته، بدترین شوک معیشتی است که خانوارهای ایرانی دستکم در ۱۰۰ سال اخیر تحمل کردهاند.
source