به گزارش خبرنگار مهر، تیم فوتبال جوانان ایران در حالی مسیر صعود به دور نهایی جام ملتهای زیر ۲۰ سال آسیا را با برتری مقابل مغولستان، لائوس و هند طی کرد که حسین عبدی سرمربی این تیم نسبت به عدم حضور بازیکنان کارآمد در اردوهای تیم ابراز نارضایتی داشت تا نفرات خود را در غیاب نفراتی همچون محمد عسکری، رضا غندی پور، علی حسنی و ضرغام سعداوی انتخاب کند.
او پس از صعود تیم جوانان ایران به دور نهایی اردوی کوتاه مدتی را برای حفظ آمادگی تیم در فاصله سه ماه مانده به دور نهایی آغاز کرد اما با غیبت ۱۷ بازیکن از لیست ۳۷ نفره روبرو شد.
همین امر کافی بود تا او نسبت به عدم حضور بازیکنان خود بار دیگر معترض شود تا کار به درخواست دپارتمان جوانان از کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال برای برخورد با این نفرات کشیده شود.
کمیته انضباطی فدراسیون نیز باشگاههای مختلف را از داشتن بازیکنان منتخب تیم جوانان ایران یک جلسه محرومیت قطعی و یک جلسه تعلیقی کرد تا اینگونه نقره داغ شوند.
یعقوب وطنی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن انتقاد از برنامهریزی AFC بابت برگزاری بازیهای رده جوانان و نوجوانان در قاره آسیا گفت: برایم عجیب است چرا تقویم مسابقات AFC در ردههای پایه با بزرگسالان فرق میکند. باید تیمهای صاحب سبک آسیا در مرحله نهایی وارد گردونه رقابت شوند. چرا به شعور و سن بلوغ بازیکنان توجه نمیشود؟! بازیکنی که تیمش در مرحله مقدماتی ۱۵ بر صفر از عراق میبازد فکر میکند دنیا به سر آمده است و دیگر توانمند نیست. نوجوان و جوان به سختی میتوانند چنین نتیجههایی را هضم کنند.
او ادامه داد: نمیخواهم راه دور بروم. تیم جوانان ایران نتایج هشت بر صفر مقابل مغولستان و لائوس گرفت. اطمینان دارم آقای عبدی که کارنامه مشخصی هم دارند به خوبی میداند سطح رقابت در دور نهایی قابل قیاس با این تیمها نیست. به همین خاطر هم اردوهای متوالی برگزار میکند تا بازیکنانش را تمام و کمال در اختیار داشته باشد و آنها را آماده دور نهایی که دروازه ورود به جام جهانی است کند. اتفاقی مشابه که برای نوجوانان هم خلق میشود.
کارشناس فوتبال پایه در خصوص چالش تیمهای ملی پایه با باشگاهها برای در اختیار داشتن نفرات تاکید کرد: ابتدا باید نگاه کادرفنی جوانان را سنجید. آقای عبدی حق دارد میخواهد بازیکنان خودش را برای دور نهایی به طور کامل در اختیار داشته باشد چون که بعضی از باشگاهها امکانات کافی و لازم برای آماده نگه داشتن بازیکن را ندارند. بنابراین بهتر است در تمرینات تیمهای ملی که صاحب امکانات هستند حاضر شده و آمادگی خود را بار دیگر به دست بیاورند.
او ادامه داد: باشگاهها هم سرمایه گذاری میکنند تا بازیکن مد نظر خود را در اختیار داشته باشند چون قوانین جاری سازمان لیگ هم بیان کرده که باید بازیکن جوان در لیست هر تیمی حضور داشته باشد.
وطنی در خصوص جریمه باشگاهها و بازیکنهای غایب در اردوی تیمهای پایه تصریح کرد: ما در آسیا زندگی میکنیم و مثل اروپا نیست که تقویم تیمهای پایه با تیمهای بزرگسالان در فیفادی یکی باشد. متأسفانه این برنامهریزی در قاره آسیا انجام نمیشود. همین امر هم باعث شد کارلوس کی روش دنبال لژیونرها بیشتر باشد چون میدانست دوران آمادگی تاکتیکی و جسمانی را به خوبی در باشگاههایشان طی میکنند. من فکر میکنم چنین مشکلاتی کاملا طبیعی است اما باید دیدگاه هر دو طرف را درک کرد که نیاز به بازیکن دارند. به نرم آقای عبدی اندازه باشگاهها کاملا حق دارد.