در یک تحقیق مطرح شد؛

شوری آب، صدف‌ها را ایمن می‌کند

نتایج مطالعه عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اثبات کرد که افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم در صدف (Crassostrea) را بهبود می‌بخشد.

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری آنا، دکتر آرش جوانشیر، عضو هیأت علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و سرپرست تیم تحقیقاتی، با اعلام اینکه افزایش شوری آب اثرات سمی نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم در صدف (Crassostrea) را بهبود می‌بخشد‌، اظهار داشت: «با آزمایشات انجام شده مشخص شد با افزایش شوری آب، اجزای ایمنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی بهبودیافته و استرس اکسیداتیو با افزایش شوری تا ۳۵ گرم در لیتر، کاهش می‌یابد».

عضو هیات‌علمی دانشکدگان کشاورزی با اشاره به اینکه این تحقیق نشان می‌دهد که نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم (TiO2) به روش‌های مختلفی در آب‌های طبیعی رها و باعث سمیت آبزیان می‌شوند، تصریح کرد: «با وجود مطالعات مختلفی که اثرات سمی این نانوذرات را برای جانوران آبزی بررسی و گزارش کرده‌اند، اطلاعات کمی در مورد تأثیر عوامل محیطی به‌ویژه شوری آب، بر این نوع سمیت وجود دارد».

شوری آب، صدف‌ها را ایمن می‌کند

وی درباره فرایند انجام این پژوهش گفت: «در این مطالعه تأثیرات همزمان نانوذرات تیتانیوم و شوری آب روی صدف Crassostrea پاسیفیک بررسی شد و صدف‌ها به مدت ۹۶ ساعت در معرض غلظت‌های مختلف نانوذرات تیتانیوم قرار گرفتند».
وی افزود: «پس از قرارگرفتن در معرض نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم، فاکتورهای ایمنی موجود در همولنف (غلظت کل هموسیت، فاگوسیتوز)، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در غده گوارشی، شاخص استرس اکسیداسیون در آبشش‌ها و بیان ژن‌های مرتبط با ایمنی در هموسیت‌ها اندازه‌گیری شد».

وی در ادامه اظهار داشت: «نتایج آزمایشات نشان داد غلظت‌های کل هموسیت، فاگوسیتوز، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و بیان ژن‌های مرتبط با ایمنی، در هموسیت‌ها در شوری ۵ و ۱۵ گرم در لیتر و در پاسخ به دوزهای بالای نانوذرات دی اکسید تیتانیوم کاهش یافته و افزایش شوری آب تا ۳۵ گرم در لیتر، استرس حضور نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم را بر اجزای ایمنی و آنتی اکسیدانی صدف‌ها کاهش داد و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشید».

 

source

توسط spideh.ir