نتایج یک گزارش که به تازگی منتشر شده، نشان میدهد دو سوم کارفرمایان مهارتهای نرم یک فرد را بیشتر از مدارک تحصیلی او در هنگام استخدام ارزیابی میکنند.
به گزارش خبرگزاری آنا، مهارتهای نرم (Soft skills) مجموعه مهارتهایی است که در تمامی حرفهها قابل پیادهسازی و کاربردی است. این مهارتها، ترکیبی از مهارتهای تفکر انتقادی، حل مسئله، صحبت در جمع، نگارشحرفهای، کار گروهی، سواد رسانه، رهبری، نگرش حرفهای، وجدان کاری، مدیریت شغلی و مطالعات فرهنگی است.
بر اساس یافتههای یک پژوهش جدید، کارشناسان معتقدند مهارتهای نرم نقشی مهم همچون نقش موادی مانند تخممرغ و آرد در پخت یک کیک را ایفا میکنند و بنابراین پشتکار، انگیزه و مهارتهای ارتباطی بیشتر از مدارک تحصیلی در هنگام استخدام برای آنها ارزش دارند.
این تحقیقات که در سایت «Indeed» منتشر شده، نشان میدهد که بیش از دو سوم (۶۷ درصد) کارفرمایان در فرآیند استخدام یک فرد، مهارتهای نرم او را بیش از مدارک تحصیلیاش ارزیابی میکنند.
بر اساس نظرسنجیای از ۵۰۰ کارفرما و بیش از ۱۰۰۰ کارمند بریتانیایی که آزمونهای A-Level یا معادل آن را گذراندهاند، حدود یکسوم (۲۹ درصد) از کارکنان گزارش دادهاند که هنگام جستجوی شغل نیازی به ارائه نتایج آزمونهای خود نداشتهاند و کمتر از ۱ درصد از آگهیهای شغلی بریتانیا به مدارک A-Level یا دانشگاهی اشاره کرده بودند.
با وجود اینکه مهارتهای نرم بیشتر مورد توجه قرار میگیرند، بیش از نیمی (۵۸ درصد) از کارفرمایان میگویند که در غربالگری متقاضیان به نتایج آزمونهای A-Level و BTEC (آزمون شورای آموزش کسب و کار و فناوری) توجه میکنند و ۵۳ درصد معتقدند که این نتایج در مشاغل بالاتر از سطح ابتدایی نیز اهمیت دارند. با این حال، تنها ۱۵ درصد از کل شرکتکنندگان در نظرسنجی معتقدند که نتایج آزمون A-Level آنها به یافتن شغلشان کمک کرده است.
«کوین فیتزجرالد» مدیر عامل شرکت «Employment Hero» در بریتانیا، اظهار داشت: نقش مهارتهای نرم مانند تاثیر تخممرغ و آرد در پخت یک کیک هستند و مواد اصلی هستند که یک فرد برای پخت یک کیک خوب به آنها نیاز دارد. بدون اینها، مهم نیست چه مقدار یا چه تزیینات گرانقیمتی به کیک اضافه کنید، کیک به حداکثر ظرفیت خود نخواهد رسید و همین موضوع در استخدام نیز صدق میکند.
وی ادامه داد: یک متقاضی میتواند از لحاظ تحصیلی دارای برترین سوابق باشد، اما اگر نتواند پتانسیل خود را در محیط کاری نشان دهد، خلاقانه به حل مشکلات بپردازد، با همکارانش به خوبی همکاری کند یا حتی به موقع در جلسات حضور یابد، فرد مناسبی برای این شغل نیست.
وی افزود: این به معنای کماهمیت جلوهدادن تحصیلات نیست چراکه این موضوع قطعا اهمیت دارد اما پشتکار، انگیزه و مهارتهای بینفردی اغلب ارزش بیشتری دارند. من مدرسه را بدون هیچ مدرکی ترک کردم و بعدها به تحصیلات پرداختم، اما توانایی من در برقراری ارتباط با دیگران و تفکر تحلیلی، شغل اولم به عنوان کارآموز حسابداری در یک شرکت کوچک و متوسط را برایم فراهم کرد. تحصیلات در ادامه آمد، اما این مهارتهای نرم بودند که درهای موفقیت را به روی من باز کردند.
«مارتین دریک»، بنیانگذار «Higher People»، موافق است و تأکید میکند که در نقشهایش به عنوان یک کارگزار و استخدامکننده داخلی و همچنین در استخدام برای شرکت خودش، تجربه عملی یک فرد همیشه ارزشمندتر از مدارک آکادمیک آنها بوده است.
او گفت: بهجز در برنامههای آموزشی فارغالتحصیلان، اگر فردی دارای مدرک کارشناسی ارشد باشد، اما تجربه عملی نداشته باشد، احتمال موفقیت کمتری نسبت به فردی با سطح تحصیلی پایینتر و تجربه عملی دارد، با این حال اذعان داشت که در برخی مشاغل، مدارک تحصیلی کاملا ضروری و پرارزش تلقی میشوند.
یافتههای Indeed پس از گزارش شبکه اجتماعی LinkedIn ارائه شدهاند که نشان میدهد تعداد آگهیهای شغلی که به مدرک دانشگاهی نیاز ندارند، از سال ۲۰۲۱ تاکنون ۱۴.۲ درصد افزایش یافته است.
این یافتههای همین نشان میدهد که شرکتها بهطور فزایندهای بر استخدام بر اساس مهارتهای نرم تمرکز دارند، بهطوری که نه نفر از هر ده کارفرمای بریتانیایی (۹۰ درصد) میگویند مهارتهای نرم از هر زمان دیگری برای آنها اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در نتیجه در حال حاضر کارفرمایان ارزش بیشتری به تواناییها، رشته تحصیلی و تجربه عملی فارغالتحصیلانی که در دوران تحصیل کسب کردهاند، میدهند تا به دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاند.
source