دنیای پر مشغله امروز به قدری افراد را درگیر خود کرده، که استرس، ناآرامی، خستگی مداوم و … جزء زندگی آنها شده است. داشتن یک زندگی یکنواخت و بدون هیچ تفریح و سرگرمی می‌تواند ما را دچار روزمرگی کرده و بر این مشکلات دامن بزند.

تجربه یک مسافرت کوتاه در زمانی که از نظر روحی یا روانی در وضعیت خوبی نبودیم شاید برای همه اتفاق افتاده باشد و مسافرت توانسته باعث آرامش روحی ما شود. بدون تردید هیچ چیز در این دنیا نمی‌تواند جای خانواده را بگیرد و احساس مثبتی را که از خانواده دریافت می‌کند، هیچ جایگزینی ندارد؛ بنابراین گذراندن اوقات خوش در کنار آنها می‌تواند باعث استحکام روابط عاطفی میان اعضای خانواده شود.

در برخی مواقع به قدری در کارهای روزانه‌مان غرق می‌شویم که یادمان می‌رود که حتی خانواده‌ای داریم. این که مسافرت چه تاثیری بر فرد و خانواده و روابط بین آنها می‌گذارد موضوعی است، که سعی شده در این نوشتار به آن پرداخته شود که در ادامه می‌خوانید:

توصیه به سفر در آیات و روایات اسلامی

در دین اسلام سفارش‌های زیادی درباره سفر شده و فواید فراوانی برای آن عنوان شده است، از جمله این که با سفر کردن، بدن انسان، صحیح و سالم می‌شود. همچنین یکی از بهترین راه‌حل‌های دست‌یابی به روحیه شاداب و پرانگیزه، مسافرت کردن عنوان می‌شود. رسول خدا (ص) درباره تاثیر مثبت سفر در شادابی روح و تجدید قوا می‌فرمایند: «مسافرت کنید تا تندرست بمانید» همچنین از ایشان نقل است که فرمودند: «مسافرت کنید که اگر ثروتی به دست نیاورید، اندیشه و تجربه می‌اندوزید.»

مزایای سفرهای خانوادگی

ایجاد آرامش و کاهش استرس

سفر کردن موجب می‌شود که فشار فعالیت‌های معمول روزانه شما تا حد زیادی کم شده و حیاتی دوباره در شما ایجاد شود. این که از لحظات پر فشار زندگی روزمره خود دور شده و در یک فضای متفاوت، تمرکزتان را بر روی خود و محیط جدید اطرافتان قرار دهید برایتان نشاط به همراه خواهد داشت. حال اگر این رویداد فرح‌بخش در کنار خانواده باشد اثرات مثبت بیشتری خواهد داشت، چرا که وجود افراد خانواده در کنار ما باعث آرامش و انرژی بیشتری خواهد شد.

فرار از یکنواختی و ایجاد تنوع

در کنار کار و فعالیت روزانه برای این که از یکنواختی در بیایم با سفر کردن می‌توانیم این تنوع را در زندگی خود ایجاد کنیم. سفرهای خانوادگی برای مدتی ما را کار و فعالیت‌های روزمره دور می‌کند. دستیابی به تنوع دیداری و شنیداری و همچنین تقویت روابط اجتماعی نیز از مزایای آن است.

فرصت بیشتر برای در کنار هم بودن و گفت و شنود

سفرهای خانوادگی، فرصت مناسبی است تا ساعت‌های بیشتری را در کنار سایر اعضای خانواده بوده و همراه با آنها از زیبایی‌های طبیعت لذت برد. اگر به دلیل مشغله زیاد یا به هر عنوان دیگری تاکنون از آنها غافل بوده‌اید، سفر فرصت مناسبی است تا از نیازهای آنان آگاهی یابید و زمان بیشتری را به گفت و شنود با هم بپردازید. این کار، به استحکام پیوندها و روابط خانوادگی کمک زیادی می‌کند. در حقیقت سفر باعث می‌شود که ما بدون فکر کردن به وظایف و مشغله‌های کاری خود، زمان بیشتری را با خانواده‌مان سپری کنیم. می‌توانیم درباره علایق و رویاهای‌مان با یکدیگر صحبت کنیم یا درباره تجربیاتی که در طول زندگی به‌دست آورده‌ایم با هم گفتگو کنیم، دانستن این تجربیات می‌تواند باعث رشد و پیشرفت ما در کار و زندگی‌مان شود.

خاطره‌انگیز و جذاب

گاه خاطرات یک سفر از خود سفر دل‌انگیزتر می‌شود. مطمئنا در کنار خانواده بودن جذاب است. از آنجایی که در مسافرت فعالیت‌های گروهی بیشتر می‌شود این موضوع می‌تواند زمینه بسیاری از خاطرات خوب و به یاد ماندنی باشد، کارهایی مانند درست کردن آتش، بازی کردن، غذا درست کردن و… می‌تواند در کنار سایر اعضای خانواده لذت‌بخش باشد. شاید خیلی از ماها خاطراتی از دوران مسافرت‌مان با خانواده داشته باشیم که هر وقت به یادمان می‌آید حس خوبی به ما دست می‌دهد. خاطراتی که می‌تواند روابط بین اعضای خانواده با هم را تقویت کرده و باعث نزدیکی‌شان شود.

آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و کسب تجربه

سفر کردن علاوه بر این که ما را با آداب و رسوم شهرها و کشورهای دیگر آشنا می‌کند باعث می‌شود که تجربیات زیادی بدست بیاوریم. همچنین با علایق، استعدادها و توانایی‌های اعضای خانواد آشنا می‌شویم. وقتی که با خانواده سفر می‌کنیم، تمام اعضا در حال آموختن هستند. دیدن مکان‌های جدید، آثار تاریخی، سنت‌های خاص هر منطقه، غذاهای جدید، همه و همه مواردی هستند که می‌توان از آن به عنوان تجربه در زندگی استفاده کرد.

وقتی در سفرهای خانوادگی با شرایط پیش بینی نشده روبرو می‌شویم، در هنگام کمک به خانواده، کودکان‌مان نیز مهارت‌های جدیدی کسب می‌کنند. در طول سفر اهمیت محیط زیست را درک کرده و در آینده در حفظ طبیعت و محیط زیست تلاش می‌کنند.

افزایش اعتماد به نفس و حس مسئولیت‌پذیری در خانواده

سفر به روش‌های مختلفی، چون سازگاری با فرهنگ‌ها، تصمیم‌گیری در محیط جدید، غذاهای مختلف و مواجهه با موانع و مشکلات، ما را به چالش می‌کشد. مدیریت موفقیت‌آمیز این چالش‌ها می‌تواند اعتماد به نفس ما را افزایش دهد. این تجربیات می‌تواند به ما قدرت دهد تا احساس توانایی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم. همچنین برای کودکان نیز روبرو شدن با شیوه‌های جدید حل مساله و رفع موانع و تجربیاتی که در سفر به دست می‌آورند، فرصت خوبی برای افزایش اعتماد به نفس‌شان است. این شرایط در زندگی روزانه و حتی در آینده کودکان تاثیر زیادی داشته و به رشد شخصیت آنها کمک می‌کند.

آنها یاد می‌گیرند تا توانایی خود را نشان دهند. از اقامت در دل طبیعت یا تاریکی شب نمی‌ترسند. با کمک در تهیه غذا، روشن کردن آتش و در کل حس مفید بودن بهتر رشد کرده و اعتماد به نفس به دست می‌آورند. همچنین دور از خانه بودن افراد را از زندگی روزمره بیرون آورده و از محیط آرام و راحت آن دور می‌کند. این دوری مزیت‌های زیادی دارد و یک کاشف، راهنما، مترجم از کودکان می‌سازد و نقش‌های کلیدی و مهمی برای آینده آنها خواهد داشت. سفر باعث می‌شود آنها احساس مسئولیت بیشتری کرده و صبر و حوصله را نیز یاد بگیرند.

منبع: ایسنا


source

توسط spideh.ir