اینکه فرزندتان از پس کاری هرچند کوچک برآمده، درک و دیدن و فهمیدن آن می‌تواند روشی عالی برای شکل‌دادن به اعتمادبه‌نفس آنها باشد. هروقت کودک‌تان به موفقیتی می‌رسد، او را تجلیل و تشویق کنید تا اهداف جدید را امتحان کند. ایسنا نوشته که اعتمادبه‌نفس یکی از ارزشمندترین جنبه‌های شخصیتی هر فردی است که می‌توانید آن را در فرزندتان رشد دهید. این امر به کودک نگاه به خود و چگونگی مواجهه با چالش‌ها را می‌آموزد. اعتمادبه‌نفس، توانمندی و موفقیت‌های تحصیلی و مهارت‌های اجتماعی در فرزندان را موجب می‌شود. در اینجا هشت راهکار ساده اما قدرتمند برای تقویت اعتمادبه‌نفس کودک‌تان ارائه می‌شود تا آنها را به انسان‌هایی مستقل، توانمند و ایمن تبدیل کند.

تمام موفقیت‌های ریز‌و‌درشت فرزندتان را جشن بگیرید!

اینکه فرزندتان از پس کاری هرچند کوچک برآمده، درک و دیدن و فهمیدن آن می‌تواند روشی عالی برای شکل‌دادن به اعتمادبه‌نفس آنها باشد. هروقت کودک‌تان به موفقیتی می‌رسد، او را تجلیل و تشویق کنید تا اهداف جدید را امتحان کند یا به هر طریقی به دنبال تلاش برای رسیدن به اهدافش باشد. این قدردانی در آنها این ایمان و اعتماد را ایجاد می‌کند که توانمند هستند و مشوق آنها برای تداوم تلاش خواهد بود.

کودک‌تان را به استقلال تشویق کنید!

تشویق کودکان به تصمیم‌گیری، به سرانجام رساندن کارهای‌شان و حل مشکلات به‌ طور مستقل، به آنها کمک می‌کند احساس اعتمادبه‌نفس و توانمندی کنند. این کار را با واگذاری مسئولیت‌هایی متناسب با سن‌شان مثل انتخاب لباس یا آماده‌کردن کیف مدرسه آغاز کنید. استقلال، در کودک حسی از اعتماد و انعطاف‌پذیری ایجاد خواهد کرد.

بیشتر روی تلاش بچه‌ها تمرکز کنید تا نتیجه!

تشویق کودک به تلاش و نه نتیجه آن، موجب می‌شود فرزندتان به اهمیت سخت‌کوشی و مقاومت و بردباری پی ببرد. به‌جای تمرکز بر نمره و امتیاز، به آنها بیاموزید تا بیشتر روی اهمیت و ارزش زمان و یادگیری متمرکز شوند. این رویکرد باعث ارتقای نوع نگاه کودک به زندگی و افزایش اعتمادبه‌نفس برای مواجهه با مشکلات و چالش‌ها خواهد شد.

از مقایسه فرزندتان با دیگران اجتناب کنید!

مقایسه کودکان با خواهر و برادرها، دوستان یا هم‌کلاسی‌ها می‌تواند به اعتمادبه‌نفس آنها آسیب برساند. در عوض بر توانمندی‌های منحصر‌به‌فرد و تلاش آنها متمرکز شوید. به آنها کمک کنید که این مسئله را بفهمند که هر‌کسی در مسیر و توانمندی‌های خود رشد می‌کند. آنها را تشویق کنید در رقابت با گذشته خود باشند و هر روز نسخه بهتری از خود ارائه دهند تا اینکه با دیگران مقایسه شوند.

محیطی مثبت و حمایتگر برای‌شان فراهم کنید!

محیط عاشقانه و حمایتگر، به کودکان کمک می‌کند تا احساس امنیت و اعتمادبه‌نفس کنند. وقتی بفهمند که در محیطی امن برای بیان خودشان بدون قضاوت هستند، بهتر و بیشتر می‌توانند به کشف و بروز پتانسیل‌های خود بپردازند. گوش‌دادن، در دسترس بودن و ابراز عواطف به فرزند، همه برای ایجاد این جو حمایتی ضروری هستند.

به آنها اجازه دهید ریسک کنند و از اشتباهات درس بگیرند!

اجازه ریسک‌کردن و اشتباه‌کردن به کودکان، به آنها کمک می‌کند انعطاف‌پذیر، باظرفیت و دارای اعتمادبه‌نفس شوند. چنانچه مرتکب خطا یا اشتباه شدند، آنها را راهنمایی کنید که چطور دوباره تلاش کرده و مشکل را حل کنند. به آنها بیاموزید که اشتباهات، بخشی از راهی‌ است برای کسب اعتمادبه‌نفس و ایمان به توانمندی‌ها برای مواجهه با مشکلات و چالش‌ها.

فرزندان‌تان را به تعاملات و کنش‌های اجتماعی تشویق کنید!

مهارت‌های اجتماعی نقشی بزرگ در ساختن اعتمادبه‌نفس ایفا می‌کنند. کودک‌تان را تشویق کنید تا دوست انتخاب کند، به گروه‌ها و فعالیت‌های جمعی بپیوندد و با دیگران ارتباط برقرار کند. چه با ورزش، بازی‌های روزانه یا باشگاه، تعاملات اجتماعی به کودکان کمک می‌کند تا کار تیمی، همدلی و اعتمادبه‌نفس را در موقعیت‌های مختلف درک و تقویت کنند.

خود، نمونه اعتمادبه‌نفس فرزندتان باشید!

بچه‌ها بسیاری از مشاهدات‌ و رفتارهای‌شان را در والدین‌شان می‌بینند. در کارها، تصمیمات و حتی در مواجهه با چالش‌ها، اعتمادبه‌نفس نشان دهید. از اعتمادبه‌نفس و عزت نفس مثبت بهره بگیرید و از سرزنش خود اجتناب کنید. وقتی کودکان، اعتمادبه‌نفس شما در زندگی و کنترل امور را می‌بینند، راحت‌تر با این شرایط و رسیدن به اعتمادبه‌نفس سازگار خواهند شد.

به فرزندتان کمک کنید تا اهداف واقعی را تعیین کند

هنگامی که کودک شما فوتبال را شروع می‌کند، برای او خوب است که فکر کند می‌تواند درنهایت به جام جهانی برود، اما اگر او در تیمش در دبیرستان موفق نشود و هنوز فکر کند که یک بازیکن جام جهانی است، در‌این‌صورت نیاز به تمرکز بیشتر بر اهداف واقع‌بینانه دارد.

فرزندتان را برای تعیین اهداف معقول و برای کمک به جلوگیری از احساس شکستش کمک کنید. برای هدف‌هایش، با صحبت با او، هدف‌های کوتاه‌مدت و کوچکی را نشانش دهید.

ورزش و دیگر فعالیت‌های جسمانی را تشویق کنید

ورزش به ایجاد اعتمادبه‌نفس در آنها کمک می‌کند. آنها یاد می‌گیرند که می‌توانند تمرین کنند، پیشرفت کنند و به اهداف‌شان دست یابند. آنها یاد می‌گیرند که نقاط قوت خود را تشخیص دهند، ضعف‌های خود را قبول یا تقویت کنند، شکست را بر‌عهده بگیرند، دایره دوستان خود را گسترش دهند و کار گروهی را یاد بگیرند.

یکی دیگر از پاداش‌های تقویت اعتمادبه‌نفس این است که یاد می‌گیرند به بدن خود احترام بگذارند. با شیوع چاقی میان کودکان، مهم است حتی اگر فرزند شما ورزشی را دنبال نمی‌کند، باز هم به بدن خود احترام بگذارد. سعی کنید فعالیت بدنی خود را پیدا کنید؛ رقص، هنرهای رزمی، دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی و… .

به کودکان‌تان گزینه‌هایی برای انتخاب بدهید

دادن اختیارات به کودکان -در یک مجموعه معقول از گزینه‌های انتخاب‌شده از طرف شما- باعث می‌شود آنها احساس قدرت کنند. به ‌عنوان مثال، در صبحانه ممکن است کودک شما گزینه تخم‌مرغ یا پنکیک را بدهد. یادگیری انتخاب‌های ساده به کودک کمک خواهد کرد که فرزندتان برای انتخاب‌های سخت‌تر که با بزرگ‌شدنش مواجه می‌شود، آماده شود. اعتمادبه‌نفس مناسب، سلاح کودک دربرابر چالش‌های دنیاست. کودکانی که احساس خوبی درباره خود دارند‌ راحت‌تر می‌توانند با مشکلات محیط اطراف مقابله کنند.

 

source

توسط spideh.ir