آرمان امروز : ۳۳ مصوبه ارمغان سفر رئیس جمهور برای مردم سیستان و بلوچستان
رئیس ستاد سفرهای رئیس جمهور گفت: ۳۳ مصوبه با هفت دستگاه ملی و تامین اعتباری به مبلغ ۴.۵ همت در سفر رئیس دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان برای تکمیل برخی پروژه‌های مختلف این استان اجرایی می‌شود.
مجید فراهانی روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی اولین سفر استانی رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: در طرح‌های تسهیلاتی و سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان بانک‌ها مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اختصاص خواهند داد و بخش خصوصی نیز در مجموع ۷۰۰ هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۴۰۴ در این استان سرمایه گذاری خواهد کرد.
وی بیان کرد: موارد ذکر شده سرمایه گذاری‌هایی است که قطعی و مجوز آن اخذ شده و همچنین در این سفر دو تفاهم نامه در حضور رئیس جمهور و استاندار سیستان و بلوچستان به امضا می رسد.
پیش‌بینی سه سفر به دیار نخل و آفتاب
رئیس ستاد سفرهای رئیس جمهور گفت: سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان در سه دوره زمانی مختلف برنامه‌ریزی شده که مرحله اول آن شامل سفر یک روزه به شهرستان زاهدان در پنجشنبه اول آذرماه انجام خواهد شد و در ادامه دو سفر یک روزه به شهرستان‌های چابهار و زابل برنامه‌ریزی شده است.
وی بیان کرد: سفر به سیستان و بلوچستان به گونه ای تنظیم شده است تا مسائل به فراموشی سپرده نشود و تاکید رئیس جمهور بر این است که در جریان سفر استانی قولی ندهیم که توان اجرای آن را نداشته باشیم و همه عددها باید به تایید برنامه و بودجه برسد تا بتوان از دستگاه‌ها حسابرسی کرد.
فراهانی با تشریح جزئیات این سفر اشاره کرد و گفت: مصاحبه بدو ورود، دیدار با خانواده شهدای امنیت، نشست با فعالان اقتصادی، نشست با سران طوایف، نشست با نخبگان و اقشار مختلف، جلسه با فعالان سیاسی و اجتماعی و نشست در خصوص مصوبات هم از حیث سرمایه‌گذاری و هم از لحاظ برنامه‌های نیمه‌کاره در ماه‌های باقی‌مانده سال و سال ۱۴۰۴ مهمترین عناوین برنامه سفر نخست دکتر پزشکیان به استان است. وی ادامه داد: در نشست با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سیستان و بلوچستان رئیس جمهور دغدغه این افراد را در مورد استان خواهد شنید و سپس جلسه شورای برنامه ریزی توسعه استان در مورد مهمترین مصوبات سفر از جمله تخصیص اعتبارات، سرمایه گذاری در استان در ایام باقی‌مانده سال و سال ۱۴۰۴ به لحاظ سرمایه گذاری، تخصیص منابع مالی و تسهیلاتی که بانک‌های مختلف برای حمایت از تولید دارند را با حضور دکتر پزشکیان خواهیم داشت.
آزادراه زابل و پاسخ به یک خواسته تاریخی
رئیس ستاد سفرهای رئیس جمهور به بخش دوم سفر رییس جمهور در ماه آینده به سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: در بخش دوم سفر، افتتاح آزادراه زابل به زاهدان که خواسته تاریخی مردم بوده انجام خواهد شد چرا که این استان رکوردار تصادفات جاده‌ای در کشور است که این اتفاق به دلیل وضعیت راه‌های جاده‌ای استان رخ می‌دهد و تا جایی که بتوانیم وضعیت جاده‌ها را مناسب سازی کنیم. وی تصریح کرد: در حال حاضر کریدور اتصال راه آهن چابهار به زاهدان در اولویت یک کشور قرار گرفته و از سوی رئیس جمهور هر روز پیگیری می‌شود.
فراهانی ادامه داد: تلاش می‌شود در سفر رئیس جمهور از ظرفیت‌های معدنی و انسانی سیستان و بلوچستان نهایت استفاده را کنیم. وی با اشاره به اینکه ۱۱ نفر از اعضای کابینه رئیس جمهور را در سفر به سیستان و بلوچستان همراهی خواهند کرد و افزود: اعضای هیات دولت نیز با حضور در شهرستان‌های استان ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهور و شرکت در اجتماعات مردمی، بخشی از خدمات دولت و پروژه هایی که دولت برای حل مسائل مردم در بخش‌های مختلف این استان در نظر گرفته شده را افتتاح می‌کنند.
صدای بی صدایان در سیستان و بلوچستان/ جلوه جدید از همدلی ملت و دولت
کاروان دولت وفاق به ریاست «مسعود پزشکیان» فردا به سیستان و بلوچستان می‌رود تا صدای بی صدایان باشند و در دیدارهایی که با اقشار مختلف خواهند داشت مطالب و دغدغه‌هایشان را بشنوند تا جلوه جدیدی از همدلی بین مردم و دولت شکل گیرد.
سفرهای استانی مسئولان یکی از راه‌های مواجه‌ مستقیم و بدون واسطه‌ با مشکلات مردم در سراسر کشور و حتی دورافتاده‌ترین نقاط است.
دولت‌های مختلف در کشورمان، در این زمینه شیوه‌های خاص و عملکردهای متفاوت داشته‌اند؛ برخی از روسای جمهور فقط با حضور تعدادی از اعضای کابینه به استان‌ها سفر می‌کردند و برخی دیگر نیز جلسات هیأت دولت را در استانداری‌ها تشکیل می‌دادند تا با تصویب مصوبات استانی گره‌ای از مشکلات مردم باز کنند؛ هدف همه دولت ها در این سفرها خدمت و ارتباط چهره به چهره دولتی‌ها با توده مردم بود.
مطالبه رهبر انقلاب از دولت؛ پیگیری سفرهای استانی
پس از روی کارآمدن دولت چهاردهم، مسعود پزشکیان و هیأت دولت ۶ شهریورماه با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. در این دیدار ۱۳ توصیه مهم از سوی رهبر انقلاب به دولتمردان بیان شد که اهمیت سفرهای استانی یکی از آنها بود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، مسئولان دولت را به حضور در بین مردم سفارش کردند و فرمودند: به این حرف‌ها که اگر سفر استانی کردید بگویند پوپولیسم و عوام‌گرایی است، توجه نکنید چرا که اطلاع از متن زندگی مردم با کارتابل و گزارش‌های کتبی امکان‌پذیر نیست، حتی اگر گزارش‌های خوبی باشد؛ بنابراین سفر استانی و حضور در بین مردم از جمله روستاها و تصمیم‌گیری بر اساس مشاهدات و شنیده‌ها را دنبال کنید.
جلسه دولتی‌ها با رهبر انقلاب پایان یافت و فردای آن روز (۷ شهریورماه) جلسه هیأت دولت در ساختمان پاستور به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شد و پزشکیان ضمن تشکر از فرمایشات رهبری در دیدار با اعضای کابینه گفت که از همکارانم در دولت می‌خواهم کنترل تورم، رشد و رونق تولید، مدیریت صحیح فضای مجازی و موضوع سفرهای استانی را در دستور کار قرار دهند. اما همچنان بحث سفرهای استانی دولت چهاردهم در رسانه‌ها داغ بود و پای آن در اولین گفتگوی زنده تلویزیونی رئیس دولت با مردم که ۱۰ شهریورماه صورت گرفت، باز شد. پزشکیان با بیان اینکه سفرهای استانی را آغاز خواهیم کرد، اما ۲ مساله وجود دارد، گفته بود: ما به عنوان دولت بودجه را به مجلس می‌بریم و مجلس آنرا تصویب می‌کند، من به عنوان رئیس جمهور به استانی می‌روم و وعده می‌دهم کاری را انجام دهم، اما پول آن کجاست؟ وی تصریح کرد: نتیجه این است که ۳۰ تا ۴۰ هزار پروژه در استانها کلنگ خورده است و میلیاردها سرمایه بر زمین مانده اما قابل بهره‌برداری نیست و شاید هنگامی به بهره‌برداری برسد که از حیز انتفاع خارج شود. اینکه باید بین مردم باشیم، شکی در آن نیست اما اینکه وعده‌هایی بدهیم که پولی برای آن نداریم، از ابتدا گفتم که وعده‌ای نمی‌دهم که نتوانم عمل کنم. رئیس‌جمهور با بیان اینکه می‌خواهیم با مردم صادق باشیم، خیلی از پروژه‌ها را کلنگ زدیم که نشده است و اگر بخواهم همان راه را بروم منطقی نیست، به ارتباط نزدیک خود با مردم اشاره کرد و گفت: نوکر و خدمتگزار مردم هستیم، اینکه اینجا در محافظت کامل هستم برایم سخت است و دوست دارم در میان مردم باشم. اینکه در میان مردم کوچه و خیابان باشم بیشتر عشق می‌کنم تا اینکه در جایی چنین تمیز و با کلی محافظ باشم.

source

توسط spideh.ir