به گزارش خبرگزاری ایمنا، لیگ برتر فوتسال کشورمان در آستانه رسیدن به نیم فصل نخست مسابقات قرار دارد و این در حالی است که در لیگ جاری فاصله امتیازی تیم‌ها اندک است.

در واقع تیم‌های لیگ برتری در نیم فصل نشان داده‌اند فوتسال کشورمان از حالت دو قطبی خارج شده است و چه بسا امکان دارد جام قهرمانی در این فصل توسط تیمی غیر از گیتی‌پسند و مس سونگون به خانه برده شود.

البته نباید فراموش کرد به همان اندازه که وضعیت فنی لیگ برتر در سال جاری افزایش پیدا کرده است شرایط برای تیم‌های ریشه‌داری همچون فرش‌آرا و ایرالکو دشوار است چراکه آن‌ها در این فصل به دلیل مشکلات مالی و مدیریتی قعر جدول مسابقات را از آن خود کرده‌اند.

در سطح کلان نیز فوتسال ایران با مشکلات بسیاری روبه‌رو است و نمونه بارز آن نامشخص بودن تکلیف سرمربی تیم ملی است؛ وحید شمسایی پس از اینکه در جام‌جهانی ناکام ماند مورد انتقاد اهالی فوتسال قرار گرفت و به رغم اینکه صحبت‌هایی پیرامون جدایی وی از تیم کشورمان مطرح شده، اما همچنان اخباری از قطع یا ادامه همکاری با وی به گوش نرسیده است.

اوضاع بحرانی فوتسال ایران معطوف به تیم ملی و لیگ برتر نیست و به نظر می‌رسد در لیگ دسته اول که بستری مناسب برای پرورش و جذب استعدادهای فوتسالی است، ناکارآمدی‌های مدیریتی و بحران اقتصادی وجود دارد.

در همین خصوص گفت‌وگویی با مصطفی نظری، کارشناس و سرمربی فوتسال کشورمان داشته‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

ایمنا: در آستانه نیم فصل رقابت‌های لیگ برتر قرار داریم، نظر خود را درباره سطح کیفی مسابقات بگویید.

نظری: در نیم فصل لیگ برتر فوتسال پیش‌بینی می‌شد که تیم‌هایی همچون مس سونگون، گیتی‌پسند و پالایش نفت بندرعباس جزو مدعیان باشند، چراکه این سه تیم خود را سایر رقبا جدا کردند، در لیگ جاری چند تیم مدعی حضور دارند و این یک ویژگی مثبت برای فوتسال کشورمان به شمار می‌رود.

ایمنا: نظر شما در خصوص فاصله اندک امتیازی در جدول چیست؟

نظری: اگر مس سونگون و گیتی‌پسند کمی لغزش داشته باشند تیم‌هایی همچون پالایش نفت بندر عباس، کراپ الوند و گهرزمین سیرجان که در فصل جاری سرمایه‌گذاری خوبی روی تیم خود کرده‌اند این توانایی را دارند که در قامت مدعی ظاهر شوند و به طور کلی فصل جاری یکی از بهترین دوره‌های فوتسال ایران است.

از تیم ملی تا لیگ یک؛ فوتسال مظلوم است!

ایمنا: کمی درباره شرایط ایرالکو و فرش‌آرا صحبت کنید.

نظری: کمتر فردی گمان می‌کرد تیم‌هایی همچون ایرالکو اراک و فرش‌آرا مشهد در قعر جدول حضور داشته باشند و اگر آن‌ها در نیم فصل دوم به شرایط ایده‌آل نرسند با وضعیت دشواری روبه‌رو خواهند شد.

ایمنا: دلیل اصلی ناکامی تیم‌هایی همچون ایرالکو، فرش‌آرا و کلینیک ایرانیان قم چیست؟

نظری: بزرگترین معضل تیم‌هایی همچون ایرالکو، فرش‌آرا و کلینیک ایرانیان قم تعلل برای تیم‌داری است، چراکه زمان کافی در اختیار کادرفنی آن‌ها قرار داده نشد؛ نماینده قم با مشکلات مالی بسیار دست و پنجه نرم می‌کند و فرش‌آرا نیز نتوانست مهره‌های مدنظر کادرفنی را جذب کند، اما در این میان انتظار بیشتری از ایرالکو اراک می‌رفت چراکه این تیم زیر نظر باشگاه آلومینیوم قرار دارد.

ایمنا: از نظر شما شرایط برای آن‌ها در نیم فصل دوم چگونه خواهد بود؟

نظری: مشکلات مالی و مدیریتی همواره در فوتسال وجود داشته است، اما در فصل جاری گریبانگیر تیم‌های ریشه‌دار شده است و اگر آن‌ها در نیم فصل دوم نتوانند وضعیت خود را بهبود ببخشند برای بازگشت به لیگ برتر با وضعیت دشواری روبه‌رو خواهند شد.

از تیم ملی تا لیگ یک؛ فوتسال مظلوم است!

ایمنا: به اصفهان سفر کنیم؛ نظر شما در خصوص عملکرد پالایش نفت اصفهان با هدایت رضا صادقی چیست؟

نظری: پالایش نفت اصفهان نخستین سال حضور خود در لیگ برتر را تجربه می‌کند و یک مربی فنی هدایت این تیم را برعهده گرفته است، اما با توجه به نفراتی که نماینده اصفهان در اختیار دارد انتظار می‌رفت آن‌ها عملکرد بهتری از خود ارائه دهند؛ هرچند نباید فراموش کرد این تیم به دلیل دیر به پایان رسیدن لیگ یک، دیرتر از سایر تیم‌ها به لیگ برتر اضافه شد؛ پالایش نفت اصفهان مهره‌های خوبی همچون فرهاد توکلی را در اختیار دارد و از نظر من هرچه این تیم جلوتر برود نتایج مطلوب‌تری کسب خواهد کرد.

ایمنا: نظر شما در خصوص فوتسال اصفهان چیست؟

نظری: اهالی ورزش اصفهان فوتسال دوست هستند و در سال‌های گذشته تیم‌هایی همچون فولاد ماهان، گیتی‌پسند و پست اصفهان در این استان حضور داشته‌اند؛ دیار زاینده رود بستر مناسبی را در اختیار بازیکنان و مربیان فوتسال قرار می‌دهد، چراکه مدیران ورزشی این استان ساختارهای تیمی محکمی دارند و از نظر من پالایش نفت اصفهان می‌تواند در ادامه به انسجام کافی دست پیدا کند.

از تیم ملی تا لیگ یک؛ فوتسال مظلوم است!

ایمنا: از لیگ برتر فاصله بگیریم؛ از فرازونشیب‌های تیم ملی پس از ناکامی در جام‌جهانی بگویید.

نظری: در خصوص ضعف‌های تیم ملی در جام‌جهانی صحبت‌های بسیاری شده است، اما آنچه که در حال حاضر تعجب اهالی فوتسال را به همراه دارد نامشخص بودن آینده نیمکت تیم کشورمان است؛ هرچند دلیل نتیجه نگرفتن در جام‌جهانی را بدشانسی و قرعه دشوار نمی‌دانستم چراکه تیم ملی پتانسیل نتیجه‌گیری در این تورنمنت را داشت، اما ضعف‌های تاکتیکی و دفاعی مانع از رسیدن به موفقیت شد، در حال حاضر وضعیت نیمکت تیم ملی مشخص نیست و فیفادی را نیز از دست داده‌ایم، اما فکری به حال تیم کشورمان نمی‌شود؛ باید به این رشته ورزشی توجه بیشتری شود.

ایمنا: زمان تغییر و تحول در کادرفنی تیم ملی فرا رسیده است؟

نظری: از نظر من کادرفنی سه سال فرصت داشته است تفکرات خود را در تیم پیاده کند و به همین دلیل ایجاد تغییر و تحول در نیمکت تیم کشورمان را بهترین گزینه می‌دانم.

ایمنا: یکی از اهداف وحید شمسایی جوان‌گرایی بود، آیا این اتفاق مهم در تیم ملی رقم خورد؟

نظری: جوان‌گرایی موضوع مهمی است که باید در تیم کشورمان اتفاق بیفتد؛ شعار جوان‌گرایی در تیم ملی وجود داشت، اما پیرترین تیم جام‌جهانی متعلق به ایران بود؛ جوان‌گرایی تنها به شعار نیست و در حال حاضر نیز کادرفنی تیم ملی محکوم به جوان‌گرایی است، چراکه مهره‌های تیم ملی بالای سی سال سن دارند.

ایمنا: سری به لیگ دسته اول بزنیم؛ وضعیت فوتسال در این رده چگونه است؟

نظری: برنامه‌ریزی‌ها در رشته فوتسال ضعیف و لیگ یک رها شده است، اسپانسرهای اندکی برای حمایت از تیم‌ها اقدام می‌کنند؛ تمام اهالی فوتسال باید دست به دست یکدیگر بدهند تا شرایط بهبود پیدا کند، بسیاری از تیم‌های لیگ یک در تأمین هزینه‌های روزمره خود با مشکل روبه‌رو می‌شوند و تمام این موارد یک ضعف برای فوتسال ایران به شمار می‌رود، چراکه لیگ یک بستری برای پرورش بازیکنان جوان است و به همین دلیل همت عالی می‌تواند وضعیت بحرانی لیگ یک را برطرف کند.

گفت‌وگو از شادی بخشی؛ خبرنگار ایمنا

source

توسط spideh.ir