به گزارش ایسنا، به نقل از جهان نیوز: اتحادیه اروپا به تازگی دست به یک اقدام ماجراجویانه و غیرمنطقی علیه کشورمان زده است. ماجرا از این قرار است که این اتحادیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به بهانه نقش ادعایی آن در انتقال تسلیحات به روسیه و ایفای نقش در بحبوحه جنگ اوکراین، تحریم کرده است. این اتحادیه همچنین “محمد رضا مدرس خیابانی” رئیس شرکت کشتیرانی ایران را هم تحریم کرده است.
جدای از این ها، یک فرد و چهار نهاد دیگر نیز که مرتبط با ادعاهای اروپا با محوریت جنگ اوکراین و کمک به روسیه در قالب این جنگ بوده اند نیز هدف تحریم قرار گرفته اند. در این راستا، برخی از صاحب نظران و تحلیلگران سعی دارند به این سوال پاسخ دهند که دلیل ماجراجویی جدید اتحادیه اروپا علیه کشورمان چیست؟ به بیان ساده تر، اروپا از رهگذر این تحریم ها چه اهدافی را دنبال می کند؟ به نظر می رسد در پاسخ به این پرسش باید ۴ مولفه را مد نظر داشته باشیم.
یک: اروپا و تداوم اتهامزنی علیه ایران با محوریت جنگ اوکراین
از همان آغاز جنگ اوکراین تا به امروز، اروپایی ها در چندین نوبت اتهامات مختلفی را علیه کشورمان مطرح کرده و همچنان نیز می کنند. به عنوان مثال، پیشتر بارها ادعاهای مختلفی در مورد ارسال موشک و پهپادهای ایرانی و یا حتی حضور پرسنل نظامی کشورمان در روسیه و میدان های جنگ اوکراین و یا حضور نظامیان روسی در ایران برای فراگرفتن برخی آموزش های مرتبط با کار با تسلیحات ایرانی، مطرح شده است.
جالب اینکه اخیرا ولادیمیر زیلنسکی رئیس جمهور اوکراین در موضع گیری معناداری اعتراف کرده که ایران هیچ موشکی را به روسیه نفرستاده است. با این حال، اروپایی ها بر پایه همین مساله علیه ایران اعلام تحریم کرده اند و مدتی قبل پروازهای خطوط هوایی ایران به اروپا را تحریم کردند! حال اقدام جدید اتحادیه اروپا علیه ایران را نیز بایستی در همین راستا ارزیابی کنیم. به بیان ساده تر، این اقدام را باید به مثابه ادامه یک روند که پیشتر هم شاهد آن بوده ایم در نظر بگیریم.
دو: نیمنگاهِ اروپایی ها به نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی
این یک تاکتیک کلیشه ای و تکراری از سوی قدرت های غربی علیه ایران است که هرگاه در آستانه یک رویداد مهم با محوریت مسائل مرتبط با کشورمان هستیم،آن ها دست به شانتاژهای تبلیغاتی می زنند و با جنجال سازی های عجیب و غریب سعی در سیاه کردن فضا علیه ایران دارند.
حال در شرایطی که در آستانه برگزاری نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم، اینطور به نظر می رسد که قدرت های اروپایی سعی داشته اند جو بین المللی را به نحوی علیه ایران مدیریت کنند تا زمینه برای تصویب یک قطعنامه ضدایرانی در نهاد مذکور فراهم شود و این مساله با اجماع بین المللی مواجه گردد.
سه: خوشرقصی اروپا برای “دونالد ترامپ”
مدت زمان زیادی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا نمی گذرد با این حال، او به سرعت در حال انتخاب چهره های کلیدی تیم سیاست خارجی و امنیت ملی خود است. در این رابطه، یکی از نکات مهم و قابل تامل این است که اغلب چهره های حاضر در دولت وی مخصوصا در عرصه سیاست خارجی آمریکا را افرادی تندرو با رویکردهای تهاجمی تشکیل می دهند.
افرادی که پشتگرمی زیادی به صهیونیست ها دارند و در عین حال، سال ها علیه قطب های قدرتِ مخالف با واشینگتن نظیر ایران، موضع گیری های تندی را داشته اند. حال در این شرایط، اتحادیه اروپا با وضع تحریم های تازه علیه ایران، به نوعی سعی داشته این چراغ سبز و خوش رقصی را برای دولت ترامپ داشته باشد که موضع این بلوک از قدرت نسبت به ایران هم، با ترامپ و ترامپیست ها همراه و هماهنگ است.
چهار: همراهی معنادار اروپا با صهیونیستها
بر کسی پوشیده نیست که لابی های صهیونیستی از قدرت و نفوذ زیادی در کشورهای مختلف اروپایی برخوردار هستند. این لابیها همواره با پول پاشیهای فراوان سعی داشته اند تا منافع رژیم اشغالگر قدس را به ضرر کشورمان تامین کنند و در این رابطه ورای پول، از اهرم های متنوع دیگری نیز بهره برده و می برند. کافی است توجه داشته باشیم که همین چند ماه قبل، اقدام دولت آلمان در تعطیل کردن مرکز اسلامی هامبورگ و یا تاکید برلین بر ضرورت تعطیل شدن کنسولگریهای کشورمان در خاک آلمان، همه و همه به اذعان بسیاری از تحلیلگران ناشی از نفوذ لابی های اسرائیلی و اقدامات آنها علیه ایران در آلمان بوده است.
حال در مورد اعمال تحریم های تازه علیه ایران از سوی اروپا نیز نباید از نقش لابیهای صهیونیستی غافل شویم. در این میان، نکته قابل تامل این است که اروپایی ها در شرایطی ایران را به انتقال سلاح به روسیه متهم می کنند که خود میلیاردها دلار تسلیحات را به رژیم اشغالگر داده اند و عملا همدست کشتار بیش از ۴۰ هزار غیرنظامی فلسطینی در نوار غزه و صدها تن دیگر در لبنان بوده اند.
جالبتر اینکه همانطور که پیشتر هم گفته شد، طرفی که در جبهه مقابله با روسیه است یعنی اوکراین، به صراحت انتقال موشک های ایرانی به روسیه را تکذیب کرده است! مسائلی که همه و همه نشان می دهند تا چه اندازه استانداردهای قدرت های غربی در رابطه با ایران: دوگانه، خصومت آمیز و عاری از استدلال منطقی هستند.
source