به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکصدوچهلوهفتمین جلسه کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بررسی یک لایحه و تبادل نظر در خصوص مسائل کلان حوزه فرهنگی همراه بود.
تصمیمگیری در موضوع اجراییشدن پیوست فرهنگی پروژههای شهری
علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان در این جلسه اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای ابلاغیه تأکیدی رهبر معظم انقلاب در برنامه پنج ساله پنجم توسعه (دی ۱۳۸۹) مصوبهای درباره تکمیل و اجرای طرح مهندسی فرهنگی کشور و تهیه پیوستهای فرهنگی داشته است که در جلسه ۲۳ فروردین ۱۳۹۲ این شورا، نظام نامه پیوست فرهنگی طرحهای مهم و کلان کشور تصویب شد.
وی افزود: پیرو این مصوبه، دوره چهارم شورای اسلامی شهر لایحهای را در ششم بهمن ۱۳۹۵ تحت عنوان «نظام نامه پیشنهادی» در تهیه پیوستهای فرهنگی اجتماعی فعالیتهای شهرداری اصفهان تصویب کرد که آخرین بازنگری این مصوبه مربوط به سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در راستای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سازمان شهرداریها و دهیاریها نیز در سال ۱۴۰۰ نظام نامه تدوین و کاربست پیوست فرهنگی اجتماعی را ویژه شهرداریها ابلاغ کرد.
صالحی گفت: با وجود این مصوبات و تأکیدات رهبر انقلاب، هنوز بهصورت رسمی در پیوستار بودجهای و طراحی پروژههای شهری الزامی تحت عنوان پیوستهای اجتماعی فرهنگی نداریم که لازم است با بحث و بررسی در این زمینه، برای تدوین طرح یا لایحهای اقدام کنیم.
وی تصریح کرد: رسیدگی به درخواستهای مردمی درباره نامگذاری و فرایند چارچوبمحور آن، نگاه ویژه به جایگاه شهدای والامقام و تقاضای خانوادههای آنان، انتخابهای مفهومی براساس ظرفیتهای فرهنگی، هنری و تاریخی شهر از اقدامات مؤثر شورای نامگذاری در دوره اخیر مدیریت شهری است؛ لازم است فرایند نامگذاری مستندسازی شود تا از تجارب به دست آمده در این زمینه در آینده استفاده شود.
منصور سلطانیزاده، مدیرکل سرمایه انسانی شهرداری اصفهان اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ در شهرداری اصفهان بنا را بر این گذاشتیم که در زمینه عمل به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره تهیه پیوست فرهنگی اقدام کنیم.
مجید نادرالاصلی، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: کارشناسی که در جلسات تهیه پیوست فرهنگی حوزههای حملونقل و ترافیک، عمران و شهرسازی حضور پیدا میکند، باید متخصص حوزه فرهنگی باشد.
رسول میرباقری، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پیشنهاد میشود در سازمان طراحی، نماینده فرهنگی نیز اضافه شود تا به تهیه پیوست فرهنگی طرحها کمک لازم صورت گیرد.
فرزانه کلاهدوزان، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: مطالعات خوبی در زمینه تهیه پیوست فرهنگی صورت گرفته است که تأکید میشود این مطالعات از حالت کتابخانهای خارج شود و به مرحله عملیاتی شدن برسد.
آصالح، نماینده معاونت فرهنگی شهرداری اصفهان نیز گفت: پیوست فرهنگی فردمحور نیست، بلکه فرایند محور است و ترجیحاً باید برای همه پروژهها در فاز طراحی پیوست فرهنگی تدوین شود؛ در این راستا ۱۳ مؤلفه بررسی و براساس آن کاربست فرهنگی تدوین شد.
به گزارش ایمنا، این جلسه با تأکیدات و جمعبندی مواردی همراه بود از جمله اینکه حضور کارشناسان مربوط به پیوست فرهنگی در ساختارهای تصمیم گیر و تصمیم ساز لازم است؛ شورای راهبردی که در ابلاغیه سازمان شهرداریها به آن اشاره شده است با حضور ساختارهای اصلی تصمیمساز و تصمیمگیر تشکیل شود؛ در شورای راهبردی سندهای لازم درباره مباحث فنی، محتوای و شکلی پروژهها نهایی شود؛ شهرداری اصفهان حوزه متولی تصمیمگیری را مشخص و کارشناسان فرهنگی معتمد خود را در ابعاد مختلف شناسایی کند.
در سال جاری، با دو دسته از پروژهها شامل پروژههای شاخص و چند گروهپروژه مسیر طی شود که در این راستا لازم است این پروژهها در چند سطح شامل مهندسی خواسته، مطالعه، حین اجرا و در آستانه افتتاح دستهبندی شوند و با توجه به مسیری که در آن هستند در سطوح پیشنگر، حیننگر و پسنگر ساماندهی شود که برای سال دوم اجرا، این موضوع میتواند به همه پروژهها تسری پیدا کند.
دیگر نکات، مصوبات و تأکیدات جلسه تصویب لایحه شهردار اصفهان با موضوع نامگذاری و تغییر نام ۹ بنبست، ۱۱ کوچه، یک بوستان و یک چهارراه بود که در شورای نامگذاری به تصویب رسیده است.