آرمان امروزـ عرفان بیوکنژاد : چندی پیش بود که مسعود پزشکیان پس از حضور در سیستان و بلوچستان نزد مولوی عبدالحمید رفت.
مولوی عبدالحمید که در «اتفاقات ۱۴۰۱» رویکرد انتقادی گرفته بود به تازگی از فعالیتهای وفاق گونه دولت چهاردهم استقبال کرده است.
او در واکنش به استانداری یک فرد بلوچ اهل سنت، این اتفاق را مبارک دانست و از دولت چهاردهم و شخص مسعود پزشکیان قدردانی کرد.
پس از آن ماجرا نیز حالا یک تصویر مهم و شاید تاریخی از مولوی عبدالحمید و مسعود پزشکیان منتشر شد که یکی از رجستهترین تصاویر ثبت شده سیاسی معاصر است.
حتی چهرههای سیاسی مانند صادق زیباکلام و آذر منصوری به این دیدار واکنش نشان دادند و این اقدام مسعود پزشکیان را ستودند.
صادق زیباکلام در توییتی نوشت: جناب دکتر پزشکیان، دیدارتان با جناب مولوی عبدالحمید در نخستین سفر استانی تان به سیستان و بلوچستان، اگر نگفته باشم برجسته ترین، یقینا یکی از برجستهترین و با شهامتترین اقدامات تان بود. به امید آنکه در راستای التیام بخشی به زخمهای عمیق سیاسی و اجتماعی جامعه مان شاهد گامهای بعدی باشیم.
همچنین آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات گقت: «بعد از انتصاب اولین استاندار بلوچ اهل سنت، دیدار رئیس جمهور و مولوی عبدالحمید در اولین سفر استانی دولت چهاردهم به سیستان و بلوچستان و نوعا این رفتارها و اقدامات می تواند از مصادیق حقیقی و عینی وفاق باشد.»
باید گفت که شنیدن صدای مخالف و «از کوره در نرفتن» با دریافت چند انتقاد علیه خود، رویکردی است که دولت مسعود پزشکیان در ۱۰۰ روز نخست دولت خود نشان داد. علاوه بر آن دولت همواره بر وفاق و یکدلی و انسجام و وحدت تاکید داشته است و حالا با در آغوش گرفتن منتقد سابق در راستای تاکید خود قدم برداشت.
تبدیل مخالف به منتقد و در ادامه آن تبدیل منتقد به حامی یک فن سیاسی هنرمندانه است که باید در راستای اصول دموکراتیک انجام شود.
ظرافت علم سیاست آنجا است که یک سیاستمدار یا اهل سیاست بدون توسل به خشونت یا دادگاههای قضایی و حقوقی بتواند با ایدهها و راهکارهای خود دل یک مخالف را به دست بیاورد و در ادامه آن آن مخالف از اقدامات او قدردان باشد.
اگر صدای مخالف را نشنویم، نمیتوانیم راه درست را پیدا کنیم گاهی در مسیر دچار گمگشتگیهایی میشویم اما اگر صدای منتقد را به درستی بشنویم یتواند این موضوع به نفع ما باشد اگر آن منتقد هم خیر ما را بخواهد.
حسن هانیزاده، پژوهشگر مسائل سیاسی به روزنامه«آرمان امروز» گفت: مولوی عبدالحمید در سالهای اخیر بهعنوان یکی از منتقدان پرآوازه جمهوری اسلامی ایران در میان اهل سنت، بهویژه مردم سیستان و بلوچستان شناخته شده است. اما دیدار اخیر آقای پزشکیان، رئیسجمهور اسلامی ایران، با ایشان در سیستان و بلوچستان، به نظر میرسد صفحهای جدید در روابط میان نظام جمهوری اسلامی و مردم این منطقه گشوده باشد. این دیدار که با هدف دلجویی و تعامل انجام شد، فضای مثبتی میان دو طرف ایجاد کرد.
وی ادامه داد: مولوی عبدالحمید در سالهای گذشته انتقادات متعددی به جمهوری اسلامی داشته است. این انتقادات گاهی باعث ایجاد فضاهای تنشآمیز در جامعه اهل سنت، چه در داخل و چه در خارج از کشور، شده بود. از شخصیتی با چنین پایگاه اجتماعی و مذهبی انتظار نمیرفت که انتقاداتش تا این حد صریح و گاهی تأثیرگذار در فضای خارجی باشد. با این حال، دیدار آقای پزشکیان با وی بهعنوان یک حلقه ارتباط مستقیم میان دولت چهاردهم و مردم سیستان و بلوچستان تلقی میشود و بازتاب مثبتی در میان جامعه اهل سنت داشته
است. هانی زاده خاطر نشان کرد: انتظار میرود که رفتار مولوی عبدالحمید پس از این دیدار تغییراتی داشته باشد و اگر نقدی بر مسائل سیاسی یا اجتماعی دارد، آن را در فضایی آرام و بهدور از غوغاسالاری و جنجالهای رسانهای مطرح کند.
source