به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، علاقه زیاد مردم شهرستان فارسان به فوتبال ساحلی موجب شکل‌گیری تیمی در این شهرستان شد که نام چلیچه را برای آن انتخاب کردند، وجود طرفداران فراوان این رشته ورزشی در شهرستان فارسان به کمک تیم فوتبال ساحلی چلیچه آمد و این تیم که رسماً از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در آغاز کرد، از همان سال‌های نخست با کمک جوانان مستعد شهر در مسابقات کشوری شرکت کرد و عملکرد متفاوتی را از خود به نمایش گذاشت، اما این تیم باجود تمام شایستگی‌ها در سال‌جاری و تنها با یک امتیاز اختلاف نتوانست به لیگ برتر صعود کند و همین موضوع موجب شد تا به منظور وضعیت و اطلاع از شرایط تیم به سراغ مربی و بازیکنان آن برویم تا علت این ناکامی را جویا شویم.

هدایت تیم فوتبال ساحلی چلیچه بر عهده افراسیاب صادقی از مربیان موفق کشور و نخستین مدرس مربیگری فوتبال ساحلی ایران است که برای به ثمر نشستن این تیم زحمات فراوانی را متقبل شده است.

قهرمانان ساحلی چلیچه در انتظار حمایت مسئولان ورزشی چهارمحال‌وبختیاری

مسئولان باید نگرششان را به ورزش حرفه‌ای تغییر دهند

افراسیاب صادقی، مربی تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: این تیم از سال ۱۳۸۶ وارد لیگ یک کشور شد و بعد نیز وارد لیگ برتر شد، آن زمان، نام تیم شهدای چلیچه بود و چند سالی در لیگ برتر هم بازی کردیم، اما به دلیل مشکلات و نگرفتن نتیجه به لیگ یک سقوط کردیم، اگرچه با تلاش فراوان مجدداً به لیگ برتر صعود کردیم اما نتوانستیم در این لیگ ماندگار شویم و دوباره راهی لیگ دسته یک شدیم و در همان برهه نیز نام تیم از شهدای چلیچه به شهرداری چلیچه تغییر کرد و تیم تحویل شهرداری شد.

وی ادامه می‌دهد: زمین فوتبال ساحلی مناسبی در چلیچه داریم که شرایطش برای لیگ یک مناسب است اما برای لیگ برتر مناسب نیست چرا که از لحاظ تعداد رختکن‌ها، اتاق‌ها و سرویس‌های بهداشتی باید با استانداردهای لیگ برتر هم‌خوانی داشته باشد.

مربی تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه با اشاره به مشکلات مالی تیم می‌افزاید: زمانی که صحبت از لیگ برتر برتر به میان می‌آید، یعنی یک لیگ کاملاً حرفه‌ای و این یک نگاه حرفه‌ای اما این نگاه در چهارمحال‌وبختیاری وجود ندارد، چرا که در بین مسئولان بخش صنعت و حامیان مالی نگاه خیرانه وجود دارد که مثلاً چهارتا جوان هستند که فوتبال بازی می‌کنند، ما هم مقداری کمک کنیم که این نگاه زمانی که رقبای ما میلیاردی هزینه می‌کنند، فایده‌ای ندارد، برای ناهار و شام و اسکان و حتی ورودی مسابقات پول نداریم نه اینکه در استان ما پول نباشد هست، اما ما مشکل نگرشی به ورزش حرفه‌ای داریم.

وی اضافه می‌کند: برای حضور در لیگ برتر کشور باید همه عوامل حرفه‌ای باشند، اسپانسر باید حرفه‌ای باشد، بازیکن باید تمام وقت در اختیار تیم باشد و مدیران باید حمایت کنند، بخشی از مشکلات تیم برمی‌گردد به این موضوع که زمین تمرین ما در چلیچه است که اگر در مرکز استان بودیم، شاید تا این حد مشکل نداشتیم، البته اگر هم در چلیچه نبودیم، ۱۸ سال دوام نمی‌آوردیم، چرا که هر ورزشی به مرکز استان آمده بعد از چند سال فعالیت منحل شده است.

صادقی تصریح می‌کند: ۱۸ سال است که با کل کشور جنگیده‌ایم و برای استان و شهرستان اسمی دست‌وپا کرده‌ایم از فوتبال ساحلی استان ما، بازیکنان زیادی به تیم ملی دعوت شدند، مربی ما چندین دوره مربی برتر کشور شده است و مدرس بین‌المللی از استان ما بوده است.

وی می‌گوید: همه این‌ها دست به دست هم داده است تا ما شرایط نرم‌افزاری خوبی داشته باشیم اما شرایط سخت‌افزاری ما خوب نیست، بخش زیادی هم به دلیل نداشتن نگرش مطلوب در حوزه ورزش قهرمانی استان است.

قهرمانان ساحلی چلیچه در انتظار حمایت مسئولان ورزشی چهارمحال‌وبختیاری

بازیکنان برای تیم رایگان بازی می‌کنند

مربی تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه با بیان اینکه حتی در تأمین لباس برای تیم مشکل داریم، می‌گوید: ما تنها تیمی هستیم که بازیکنان‌مان تعصبی بازی می‌کنند، حق‌الزحمه‌ای نداریم که به بازیکنان بدهیم، آنها رایگان برای تیم بازی می‌کنند، اما بازیکنان تیم‌های دیگر قرارداد دارند.

صادقی توضیح می‌دهد: شرایط اقلیمی استان ما به گونه‌ای است که با شروع فصل پاییز هوا سرد می‌شود و همین موضوع موجب شد که در سال‌جاری با تأخیر در آغاز مسابقات همه برنامه‌های ما بهم بریزد، چرا که تنها تیم سردسیری لیگ یک هستیم و با سرمای هوا تمرینات به سختی پیش رفت.

وی افزود: چون بازیکنان ما حقوقی از تیم دریافت نمی‌کنند، باید دنبال تأمین معاش زندگی خود نیز باشند از این رو تمام وقت در اختیار تیم قرار ندارند که بتوانیم از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

مربی تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه بیان می‌کند: در این سال‌ها بارها به سراغ صنایع رفته‌ایم تا از تیم ما حمایت کنند اما هیچ صنعتی حاضر به حمایت از ما نشد، آن زمان که نام تیم شهدای چلیچه بود، تمام هزینه‌ها را از جیب پرداخت می‌کردم و بعد از تغییر نام تیم به شهرداری چیلچه یک دستگاه مینی‌بوس در اختیار ما گذاشتند تا برای رفت‌وآمد بازی‌های بیرون از خانه از آن استفاده کنیم و این موضوع هم برای ما خیلی مهم است.

صادقی اضافه می‌کند: شورای و شهرداری چلیچه تلاش خود را برای حمایت از تیم می‌کنند، اما این‌ها همان نگاه خیری است و گره بازکن نیست و ورزش ما نگاه کلان و حرفه‌ای می‌خواهد که هزینه‌ها را تقبل کند و این تیم تاکنون به خاطر تعصب بچه‌ها به شهر، شهرستان و استان سرپا مانده است.

قهرمانان ساحلی چلیچه در انتظار حمایت مسئولان ورزشی چهارمحال‌وبختیاری

فوتبال ساحلی می‌تواند به منبعی برای درآمد استان تبدیل شود

صادق صادقی از بازیکنان تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچهاست که ۱۵ سال است در این رشته ورزشی فعالیت می‌کند، برای اطلاع از شرایط تیم و بازیکنان پای صحبت‌های این بازیکن نشسته‌ایم، او در خصوص شرایط تیم به خبرنگار ایمنا می‌گوید: شرایط فنی تیم با وجود سرمربی تیم که از مدرسانAFC نیز هستند خوب است و نسبت به سال‌های نخست که فوتبال ساحلی به استان ما آمد، خیلی بهتر شده و سطح فنی تیم به شکل قابل توجه‌ای افزایش پیدا کرده و شرایط فنی بازیکنان تیم هم پیشرفت داشته است، به طوری که شاید در سال‌های اول، بازیکن تخصصی فوتبال ساحلی نداشتیم و همه فوتبال یا فوتسال بازی می‌کردند ، اما الان همه به صورت حرفه‌ای فوتبال ساحلی بازی می‌کنند، به گونه‌ای که سایر تیم‌ها از این بازیکنان استفاده می‌کنند.

صادقی ادامه می‌دهد: امکانات تیم از زمانی که تحت نظر شهرداری چلیچه هدایت می‌شود، نسبت به قبل بهتر شده است، اماهمین شرایط نیز با حد متوسط سایر تیم‌ها خیلی فاصله دارد و نبود حامی مالی خصوصی موجب وضع موجود است.

وی می‌افزاید: کمبودهایی که الان بازیکنان تیم دارند، جدای از بحث مالی مبحث سخت‌افزاری نیز هست، شرایط خود ورزشگاه، رختکن، سکوها و شرایط محیطی زیاد مناسب نیست.

این بازیکن تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه اضافه می‌کند: زمانی که تیمی قبل از شروع فصل و در مرحله آماده‌سازی تنها دو توپ در اختیار داشته باشد، مطمئناً آن عملکرد مطلوب را نمی‌تواند به نمایش بگذارد، ورزشگاه کمبودهای زیادی دارد که امیدواریم به عنوان قطب فوتبال ساحلی در استان و غرب کشور مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

وی عنوان می‌کند: استان ما به دلیل ارتفاع مناسب از سطح دریا برای برگزاری اردوهای تیم‌های فوتبال ساحلی بسیار مورد استقبال تیم‌های دیگر است و اگر این شرایط به نحو احسنت برای ورزشگاه فراهم شود، این منطقه مورد توجه فدراسیون فوتبال و برگزاری اردوهای تیم ملی قرار می‌گیرد و همین موضوع موجب انگیزه تیم و بازیکنان می‌شود و در بحث گردشگری و اقتصادی هم منبع درآمدی برای استان و شهر چلیچه است.

صادقی توضیح می‌دهد: شرایط مالی باشگاه فقط در حد تیم‌داری اولیه است و تنها مقدمات را برای حضور در مسابقات فراهم می‌کنند، نه هزینه‌ای به بازیکنان برای مسابقات پرداخت می‌شود و نه کادر فنی و مربیان دستمزد دریافت می‌کنند، فقط بحث ورودی مسابقات و هزینه‌های اولیه را برآورده می‌کنند و حمایت‌هایی که از بازیکنان انجام می‌شود، تنها به صورت معنوی است و حمایت مالی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در تیم ما هیچ کسی به عنوان یک شغل حرفه‌ای به فوتبال ساحلی نگاه نمی‌کند، می‌گوید: من کارمند یکی از ادارات هستم چند نفر از بازیکنان دانشجو هستند و تعدادی هم که از مرحله دانشجویی عبور کرده‌اند و همین موضوع موجب شده است، بعد از وقت کاری تمرین کنیم.

با مینی‌بوس به مسابقات اعزام می‌شویم

بازیکن تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه می‌افزاید: امکانات تیم‌های دیگر در مقایسه با تیم ما اصلاً قابل مقایسه نیست، زمانی که بازیکنان ۳۰ ساعت داخل مینی‌بوسی که شرایط درستی نیز ندارد، برای مسابقه اعزام می‌شوند، نمی‌توانند عملکرد مطلوب خودشان را نشان دهند، نه پروازی نه اتوبوس مناسبی نه اسکان مناسبی ما حتی بعضی از بازی‌ها با اتومبیل شخصی به شهرهای دیگر رفتیم، در حالی که دیگر تیم‌ها جدای از اتوبوس مخصوص باشگاه برای سفرهاشون، بهترین شرایط را فراهم می‌کنند تا بازیکنان بتوانند عملکرد خوبی داشته باشند.

وی تصریح می‌کند: با توجه به تعصبی که بازیکنان نسبت به تیم شهر و استان خودشان دارند، همچون ۱۶ سال گذشته نمی‌گذارند این تیم ازبین برود و اگر شرایط مطلوب و ایده‌آل شود ما به لیگ برتر صعود می‌کنیم.

قهرمانان ساحلی چلیچه در انتظار حمایت مسئولان ورزشی چهارمحال‌وبختیاری

برخی از بازیکنان تیم کارگر هستند

مرتضی نوروزی، یکی دیگر از بازیکنان تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه در خصوص وضعیت این تیم به خبرنگار ایمنا می‌گوید: امکانات فعلی ما فقط برای لیگ یک مناسب است، اگر به لیگ برتر صعود کنیم، امکانات مناسبی برای پذیرایی از تیم‌ها، ناظران و داوران نداریم.

وی ادامه می‌دهد: من در استان‌های هرمزگان، یزد و کرمان بازی کرده‌ام در این استان‌ها میزبانی هر بازی را به یکی از ادارات می‌دهند و هزینه چندان زیادی هم برای ادارات ندارد.

این بازیکن تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه می‌افزاید: ما هنوز نتوانسته‌ایم با توپ اصلی فوتبال ساحلی بازی کنیم، بعد از این همه سال هیچ حمایت مالی از بازیکنان تیم نمی‌شود، بعضی از بچه‌ها کارگر و راننده هستند، هر وقت برای مسابقات می‌رویم یا تمرین داریم دیگر نمی‌توانند کار کنند از فوتبال نیز که درآمدی ندارند.

وی اضافه می‌کند: اداره‌کل ورزش و جوانان می‌تواند صنایع را از طریق مسئولیت اجتماعی پای کار ورزش بیاورد تا از فوتبال ساحلی حمایت کنند اما چون در مرکز استان نیستیم مورد بی‌مهری قرار می‌گیریم.

صادقی عنوان می‌کند: همین تیم سمنان که در سال‌جاری به لیگ برتر صعود کرد، پنج تا شش میلیارد تومان برای بازی‌ها هزینه کردند اما تمام هزینه‌های تیم ما به ۲۰۰ میلیون تومان هم نمی‌رسد.

وی می‌گوید: در سال‌جاری به دلیل مشکلات مالی، تیم جوانان و امید ما نیز نتوانست در مسابقات کشوری حاضر شود و این به ضرر تیم بزرگسالان است.

صداوسیما از ما حمایت نمی‌کند

بازیکن تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه توضیح می‌دهد: یکی از راه‌های جذب اسپانسر این است که صداوسیما همکاری کند و بازی‌های ما را همچون استان‌های دیگر مثل سیستان و بلوچستان، یزد و گیلان پخش مستقیم کند یا حداقل خلاصه بازی را نشان دهد تا این برای اسپانسر انگیزه ایجاد کند.

قهرمانان ساحلی چلیچه در انتظار حمایت مسئولان ورزشی چهارمحال‌وبختیاری

ظرفیت‌های تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه زیاد است

صحبت‌های مربی و بازیکنان تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه موجب شد تا برای پیگیری حل مشکلات این تیم باسابقه ورزشی استان به سراغ مسئولان برویم.

طهمورث حیدری، رئیس هیئت فوتبال چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: در حال آماده‌سازی بسترهای لازم برای جذب حامی مالی برای تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه هستیم، به زودی خبرهای خوشی در این خصوص شنیده می‌شود و تیم در فصل آینده به لیگ برتر صعود می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: ظرفیت‌های تیم فوتبال ساحلی چلیچه بسیار زیاد است اما تاکنون حق بازیکنان ادا نشده است و علت اصلی آن نداشتن حامی مالی است، در سال‌جاری گام‌های اساسی برای حل مشکلات تیم برداشته شده است تا بتوانیم مشکلات تیم را حل کنیم.

قهرمانان ساحلی چلیچه در انتظار حمایت مسئولان ورزشی چهارمحال‌وبختیاری

شهرداری باید همه هزینه‌های تیم را بپردازد

عبدالله جهانبخشی، معاون امور ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان چهارمحال‌وبختیاری نیز در خصوص امکان حمایت مالی از تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه می‌گوید: این تیم برای شهرداری است و باشگاه خصوصی محسوب می‌شود و در قانون به صراحت اعلام شده که کمک از محل اعتبارات دولتی به باشگاه‌های خصوصی تخلف است.

وی ادامه می‌دهد: اما چون چهارمحال‌وبختیاری استان محرومی است و تیم فوتبال ساحلی شهرداری چلیچه نشان داده تیم شایسته‌ای است و اگر حمایت شود می‌تواند به لیگ برتر صعود کند ما در هر قسمتی که بتوانیم کمک می‌کنیم، سال گذشته تعمیرات روشنایی، رختکن و زمین بازی را به ارزش تقریبی یک میلیارد تومان انجام دادیم.

معاون امور ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان چهارمحال وبختیاری می‌افزاید: تنها راه کمک به این تیم جذب اسپانسر است اما در استان ما حامی مالی نداریم در حقیقت شهرداری چلیچه باید صفر تا صد هزینه‌ها را پرداخت کند اما چون تازه تأسیس است و در هزینه‌های شهر هم مانده و امکانات کمی دارد باید حامی مالی برای تیم پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه در سال‌جاری برای تأمین لباس و ایاب و ذهاب تیم کمک هزینه‌ای پرداخت شد اما این‌ها کم است ورزش حرفه‌ای پول حرفه‌ای می‌خواهد، تصریح می‌کند: از طریق نمایندگان مجلس و استاندار باید یک صنعت را به این تیم وصل کنیم اما صنایع کار نمی‌کنند سال گذشته توانستیم برای کشتی کمک بگیریم اما نگاه حرفه‌ای وجود ندارد، بلکه همان نگاه خیری است.

وی با بیان اینکه این مسائل باید در سطح کلان حل شود به زودی شورای عالی ورزش چهارمحال‌وبختیاری به ریاست استاندار تشکیل می‌شود و به این موضوع حتماً رسیدگی می‌شود، عنوان می‌کند: این موضوع هنوز در استان ما به یک فرهنگ تبدیل نشده است در استان‌هایی مانند خوزستان و اصفهان صنایع در قالب مسئولیت‌های اجتماعی پای کار ورزش هستند.

معاون امور ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان چهارمحال‌وبختیاری می‌گوید: از سوی دیگر باید از ظرفیت خیران در حوزه ورزش استفاده کرد، چرا که خیر مسجد، مدرسه، خانه بهداشت و بیمارستان می‌سازد اما برای ورزش هزینه نمی‌کند این نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

جهانبخشی می‌گوید: همه حمایت از ورزش را وظیفه دولت می‌دانند، در صورتی که اعتبارات دولتی کفاف این هزینه‌ها را نمی‌دهد، باید از ظرفیت صنایع و خیران در ورزش استفاده شود و تمام دستگاه‌های فرهنگی از جمله صداوسیما در فرهنگ‌سازی کمک کنند.

به گزارش ایمنا، تیم فوتبال ساحلی چلیچه تیمی است که از سال ۱۳۸۵ تاکنون با تکیه بر ظرفیت‌های بومی روی پای خود ایستاده است و چندین سال در لیگ برتر ساحلی حضور داشته و به دلیل مشکلات مالی به دسته یک سقوط کرده است و در حال حاضر نیز برای صعود مجدد به لیگ برتر و حفظ و تقویت نیازمند نگاه ویژه مسئولان ورزش چهارمحال‌وبختیاری است، حمایت مالی می‌تواند به ارتقای سطح کیفی تمرینات، جذب بازیکنان مستعد و فراهم کردن امکانانت مناسب کمک کند، همچنین ایجاد برنامه‌های حمایتی برای جذب حامیان مالی می‌تواند نقش مهمی در آینده این تیم ایفا کند چرا که حفظ چنین تیم‌هایی نه تنها موجب رشد ورزش منطقه می‌شود بلکه باعث افزایش شور و نشاط اجتماعی نیز خواهد شد.

source

توسط spideh.ir