همشهری آنلاین – یکتا فراهانی: صخرههای مرجانی از خود اقیانوس سرچشمه میگیرند که گنجینههای زمین ما هستند؛ زیرا به بسیاری از موجودات دریایی پناه میدهند و از زندگی مردان و زنان زیادی نیز حمایت میکنند. با این کشف خارقالعاده، بزرگترین مستعمره مرجانی توسط دانشمندان شناسایی شد.
مرجانی به نام پاوونا کلاووس
صدها سال است مرجانهای بزرگ وجود دارند. چنین شواهدی روشنگر تابآوری مرجانها در آینده و الزامات حفاظت از دریا ست.
آبهای گرم اقیانوس آرام جنوبی مستعمرهای مرجانی است که از نظر اندازه بیهمتا در نزدیکی جزیره بسیار دور مالائولالو قرار دارد. این مرجان که یک پاوونا کلاووس است، ۳۴ متر عرض، ۳۲ متر طول و ۵.۵ متر ارتفاع دارد که ۱۲ متر بزرگ تر از رکورددار قبلی آمریکا از ساموآی آمریکایی است.
بیشتر بخوانید :
تصاویری دیدنی از بزرگترین مرجان جهان با ۳۰۰ سال قدمت در اقیانوس آرام | ویدئو
خزر ، آرام آرام میمیرد
یک کشف عظیم مرجانی!
این لاشه غولپیکر مرجانی، یک کلیسای جامع زیر آب، در طی یک سفر دریایی بکر نشنال جئوگرافیک در تصاویری واضح به تصویر کشیده شد. گروهی از فیلمبرداران مانو سان فلیکس، به طور تصادفی در حین بررسی منطقهای که بهعنوان کشتی غرق شده طبقهبندیشده بود، به مرجان برخورد کردند.
به گفته سان فلیکس، دیدن چیزی به این بزرگی و قدمت ۳۰۰ساله که از طریق چنین تغییرات قابلتوجهی در محیط بازمیگردد بسیار تأثیرگذار است. برخلاف صخرههای مرجانی که شامل تعداد زیادی کلنی از نظر ژنوتیپی متفاوت است، این ارگانیسم یک ارگانیسم واحد است که توسط میلیونها پولیپ کوچک در حال کار ساخته شده است.
کلنیهایی با ژنوتیپیهایی متفاوت
اندازه باشکوه و عمر طولانی این مرجان نشاندهنده توانایی آن در تحمل تهدیداتی است که مرجانها را ویران کرده است. سن فلیکس میگوید این مرجان ۳۰۰ساله از طریق تغییرات زیستمحیطی قابلتوجهی زنده مانده است.
سن فلیکس بهعنوان فیلمبردار، تیم اعزامی را تنها برای کشف مرجان هدایت کرد؛ درحالیکه به اطراف منطقهای که بهعنوان محل غرقشدههای کشتیهای احتمالی در نظر گرفته شده بود، نگاه میکرد. برخلاف صخرههای مرجانی که شامل تعداد زیادی کلنی از نظر ژنوتیپی متفاوت است.
یک کاندیدای عالی برای زندهماندن
این نمونه یک ارگانیسم واحد است که توسط میلیونها پولیپ کوچک در حال کار ساخته شده است. ابعاد قابلتوجه و عمر طولانی این مرجان؛ آن را به یک کاندیدای عالی برای زندهماندن از همان تهدیداتی تبدیل میکند که مرجانها را در سراسر جهان از بین برده است.
مرجانهای بزرگ در میان بحران جهانی صخرهها امید پیدا میکنند. این یک کشف جالب است؛ اما چشمانداز صخرههای مرجانی در سراسر جهان بسیار تاریک به نظر میرسند. دمای بالای آبهای اقیانوسها به دلیل تغییرات آبوهوایی باعث سفیدشدن و مرگ گسترده مرجانها به دلیل بیرونراندن جلبکهای همزیست شده است که غذای مرجانها را تأمین میکنند.
خطر استرس گرمایی
این مورد در مورد جزایر سلیمان است که در آن صخرههای کمعمق تحتتأثیر آبهای گرم و آلودگی تخریب میشوند. این مرجان بزرگ برای تحقیق در مورد استرس گرمایی باقیمانده آن که نیاز به مناطق عمیقتر و خنکتر دارد، در دسترس دانشمندان قرار گرفته است؛ بهطوریکه ممکن است گرما بر آن تأثیر گذاشته باشد.
تجربه شناسایی این مستعمره باستانی میتواند کمک فوقالعادهای در ابداع مکانیسمهایی برای محافظت از صخرههای در خطر انقراض باشد، زیرا انتظار میرود انقراض ۴۴ درصد از کل مرجان های سخت را تحت تأثیر قرار دهد.
محافظت از آبهای مالائولالو
این کشف اکنون به تلاشهای حفاظتی در جزایر سولومون کمک کرده است؛ جایی که قبایل محلی اکنون از دولت درخواست کردهاند تا به طور رسمی از آبهای مالائولالو محافظت کند. تروور مانماهاگا، وزیر آبوهوا، از نقش حیاتی صخرههای مرجانی در اقتصاد و اکولوژی کشور صحبت کرد و درعینحال خواستار جایگزینهای پایدار برای شیوههای چوببر داری شد که زیستگاههای مرجانی را از بین میبرد.
حمایت از تنوع زیستی توسط صخرههای مرجانی
این یافته در سطح بینالمللی میتواند نشان دهد که صخرههای مرجانی چقدر در حمایت از تنوع زیستی، کمک به حفاظت از خطوط ساحلی و حفظ میلیونها نفر ارتباط دارند. بودجه فوری برای حفاظت و سازگاری با اثرات تغییرات آبوهوا موردنیاز است.
مرجانهای بزرگ جزایر سلیمان امیدی برای حفظ کل صخرههای مرجانی است. انعطافپذیری آن بینشهای اساسی در مورد حفاظت از اکوسیستمهای دریایی به ما میدهد.