به گزارش جهان نیوز، سوریه عبرت شد. گروه تروریستی «هیئت تحریرالشام» و سی و اندی گروهک دیگر، سال‌ها پس از آن که به وسیله مقاومت منزوی شده بودند و پس از تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی بزرگی چون همه‌گیریِ کرونا، جنگ اوکراین، طوفان‌الاقصی، آتش‌بس در جنوب لبنان و… توسط رژیم صهیونیستی، ترکیه، آمریکا و احتمالا چند کشور مرتجع عربی، به صحنه حوادث منطقه‌ای بازگشت و بلوایی را از روز چهارشنبه (7 آذر) در شمال سوریه آغاز کرد و بالاخره روز یکشنبه (18 آذر)، پس از 11 روز پیشروی در مقابل ارتشی که وجود نداشت! کنترل دمشق، را در دست گرفت.

بعد از این مرحله، نوبت رژیم صهیونیستی رسید که وارد این بلوا شود و در همان 3-4 روز اول تقریباً تمام زیرسا‎خت‌های نظامی و… سوریه را به باد داد که در سطور آتی به آن خواهیم پرداخت، اما این تنها یک طرف ماجراست، طرف دیگر دولت و ارتش سوریه بود که نه تنها غافلگیر شد که اصلاً مقاومتی از خود نشان نداد و اسلحه را-بنا به دلایلی از جمله وجود نفوذی و خائن و برخی مشکلات 

دیگر- زمین گذاشت.

نتیجه تسلیم، اما تقدیم شدنِ خاک کشور به تروریست‌ها از یکسو و به رژیم آپارتاید از سوی دیگر و همچنین نابود شدن زیرساخت‌های این کشور عربی بود، کشوری که زمانی مقاومت کرد و باقی ماند و… اما حالا تسلیم شد و کشور را یک‌جا به سرعت برق باخت. این یعنی اگر به خاطر وعده، تهدید یا هر مسئله دیگر اسلحه را زمین بگذاری، دشمن اسلحه را زمین نمی‌گذارد. تو یک قدم پسروی کنید، آن‌ها ده قدم پیش می‌آیند و…

به سپاه و ارتش خودمان افتخار کنید 

باری در این شرایط می‌توان بار دیگر سخنان رهبر انقلاب را مطمح نظر داشت که سوریه در نتیجه مشکلات داخلی خود فرو ریخت. رهبر انقلاب با مقایسه ضعف ارتش سوریه با روحیه بالای مسئولان ارشد نیرو‌های مسلح ایران و اصرار آن‌ها برای کسب اجازه حضور در میدان و کمک به مقاومت گفتند: «امروز ملت ایران به ارتش و سپاه خود افتخار و مباهات می‌کند. البته در دوران طاغوت ارتش به قدری ضعیف بود که در مقابل تهاجم خارجی ایستادگی نکرد و در جنگ دوم، دشمن تا تهران پیشروی و آن را تصرف کرد… البته لازمه حضور در هر نقطه‌ای، همراهی و موافقت دولت آنجا است همان‌طور که در عراق و سوریه به درخواست دولت‌های آن‌ها حاضر شدیم و اگر درخواستی نکنند راه بسته است و امکان کمک نخواهد بود.»

1800 بمب برای 500 هدف طی چند ساعت!

وقتی کشور بی‌دفاع شد، دشمن به راحتی آب خوردن یورش می‌آورد و پیشروی می‌کند. در چنین شرایطی نیازی نیست دشمن قوی باشد. اصولا مبارزه با یک کشور بی‌دفاع، کار مشکلی نیست. راز سقوط سریعِ دمشق، قدرت بالای تروریست‌ها و رژیم صهیونیستی نبود، ضعف داخلی سوریه و در میدان نبودن ارتش و مردم بود.

در چنین فضائی است که می‌شنویم، حملات ارتش رژیم صهیونیستی به سوریه (که از همان روز سقوط آغاز شد) همچنان ادامه دارد. رسانه‌های عبری اعلام کردند رژیم صهیونیستی تنها ظرف چند ساعت با ۱۸۰۰ بمب بیش از ۵۰۰ هدف دیگر را در سوریه مورد حمله قرار داد و سامانه‌های پدافند هوائی سوریه را هم کاملا تخریب کرد. ارتش رژیم صهیونیستی پیش از این اعلام کرده بود 

که بیشتر انبارهای سلاح‌های استراتژیک در سوریه را مورد حمله قرار داده است.

ارتش رژیم صهیونیستی ظرف روزهای گذشته پایگاه‌های دریایی و ده‌ها موشک و سامانه‌های موشک‌های زمین به هوا و فرودگاه‌های نیروی هوائی سوریه و ده‌ها پایگاه تولید سلاح در مناطق دمشق، حمص، طرطوس، لاذقیه و تدمر و… را نیز هدف قرار داده است.

بعد از ظهر پنجشنبه جنگنده‌های رژیم صهیونیستی باز هم حملاتی را به اطراف دمشق انجام دادند. این حملات چند ساعت بعد از حملات به پایگاه‌های نظامی در لاذقیه و طرطوس در چارچوب طرحی برای از بین بردن ارتش سوریه و تجهیزات آن بود. این رژیم حتی خطوط آهن را نیز در نقاطی مورد حمله خود قرار داد. جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی همچنین روز جمعه منطقه مصیاف و حومه حمص را هدف قرار دادند.

اشغال کامل جبل الشیخ و قنیطره

بامداد دیروز همچنین خبر آمد که نظامیان رژیم اشغالگر اسرائیل با ورود به چندین روستاهای قنیطره در جنوب سوریه، ضمن محاصره این روستاها، از اهالی خواسته‌اند تا خانه‌‌های خود را ترک کنند، درخواستی که با مقاومت ساکنین این روستاها مواجه شد. اما مردم بی‌حمایت نیروهای مسلح کشورشان چه می‌توانند بکنند؟ چند ساعت بعد، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی رسماً اشغال جبل الشیخ در جولان سوریه را اعلام کرد و گفت که این رژیم بعد از ۵۱ سال این منطقه را به کنترل خود در آورده است.

همچنین منابع محلی در استان قنیطره سوریه اعلام کردند ‌تانک‌های ارتش رژیم صهیونیستی شبانه به عمق حومه قنیطره یورش برده و وارد شهرک «خان ارنبه» یکی از بزرگ‌ترین شهرک‌های این استان شدند. «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت نظامیان گردان 77 زرهی ارتش اسرائیل در حال حاضر در عمق 12 کیلومتری خاک سوریه به سر می‌برند.

اشغالگران سوریه: ما با اسرائیل نخواهیم جنگید!

اما واکنش تروریست‌های مدعی آزادی سوریه بسیار جالب توجه است. «فهد المصری»، رئیس گروه موسوم به «جبهه نجات سوریه»، به روزنامه صهیونیستیِ «معاریو» گفت: «ما خواهان جنگ با اسرائیل نیستیم.» همچنین تحلیلگر مسائل عربی در تارنمای اسرائیلی «i24NEWS» در این باره به نقل از «عبدالجلیل السعید»، معاون سابق مفتی سوریه، اعلام کرد: «ما نسبت به روابط میان سوریه و اسرائیل خوش‌بین هستیم، امیدوارم خبرنگار شما گزارشش را از قلب دمشق ارائه دهد.» مواضع مشابه با این مواضع چندین بار دیگر نیز از رهبران بلوای اخیر سوریه شنیده شده است.

این یعنی نوک پیکانِ سلاحِ تروریست‌ها خودی را نشانه می‌گیرد، نه اشغالگرانِ بیگانه را! عملکرد سرکرده این گروه‌های تروریستی یعنی «ابو محمد جولانی» نیز همین را نشان می‌دهد. او حتی حاضر نیست بمباران زیرساخت‌های سوریه از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی را زباناً محکوم کند!

ادعاهای عجیب و غریب جولانی

از آنجایی که حرف‌های پرت و اعاهایی 180 درجه خلاف واقع معونه‌ای ندارد، تروریست‌های بلواگر سوریه هم که سر در آخور آمریکا، اسرائیل و ترکیه دارند هم می‌توانند ادعای استقلال کنند! «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی»، رهبر «هیئت تحریرالشام» در سوریه، در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره» اظهار کرد: «ما برای انحلال سرویس‌های امنیتی وابسته به بشار اسد و بستن زندان‌های بدنام تلاش خواهیم کرد…مدیریت عملیات نظامی در سوریه با سازمان‌های بین‌المللی برای ایمن‌سازی مکان‌هایی که ممکن است تسلیحات شیمیایی در آن‌ها قرار داشته باشد، کار می‌کند… ما یک دولت تکنوکرات تشکیل خواهیم داد که نمایندگان اقشار مختلف ملت سوریه را در خود جای دهد.» او در عجیب‌ترین بخش صحبت خود مدعی شد: «نبردی که علیه حکومت بشار اسد انجام شد، آمادگی زیادی برای آن صورت گرفته شده بود و ما با سلاح‌های بومی جنگیدیم. هیچ کشوری از نبرد ما حمایت نکرد و هیچ‌کس آن را تشویق نکرد اما ما از پیروزی مطمئن بودیم.»

دیدار آیت‌الله سیستانی و نماینده گوترش

یک منبع آگاه صبح روز پنجشنبه اعلام کرد که مرجع عالیقدر شیعیان عراق در جریان دیدار با نماینده دبیرکل سازمان ملل در بغداد درخصوص تحولات منطقه گفت‌وگو کرد. این منبع آگاه اعلام کرد که آیت‌الله سید «علی سیستانی»، مرجع عالی‌قدر شیعیان، در مقر اقامت خود در شهر نجف از «محمد الحسان»، نماینده «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل، در این کشور استقبال کرد. منبع مذکور همچنین اعلام کرد که دو طرف در جریان دیدار آخرین تحولات منطقه‌ای به‌ویژه تحولات سوریه پس از سقوط نظام بشار اسد را مورد بررسی قرار دادند. تاکنون جزئیات از این مذاکرات منتشر نشده است. 

سایر خبرها

* «هادی العامری»، دبیرکل سازمان بدر عراق، گفت اکنون آنچه در سوریه رخ می‌دهد، پروژه صهیونیستی-ترکیه‌ای تحت حمایت ایالات متحده آمریکا است.

* «عبدالامیر رشید یارالله»، رئیس ستاد کل ارتش عراق، از منطقه القائم در مرز سوریه بازدید کرد و گفت: «اوضاع سوریه ناپایدار است و اجازه نمی‌دهیم مرزهایمان تهدید شود.»

* ارتش روسیه پس از سقوط دولت بشار اسد همچنان در پایگاه‌های خود در سوریه مستقر است و تحلیلگران می‌گویند که اگر برنامه‌ای برای خروج در کار باشد، رصد آن قابل مشاهده خواهد بود. وبگاه «بلومبرگ» نوشت که روسیه در آستانه دستیابی به توافقی با راهبران جدید سوریه برای حفظ دو پایگاه نظامی حیاتی در این کشور است.

منبع : کیهان


source

توسط spideh.ir