تار و تاریخ با بی زمان در کنار گنبد سلطانیه

پروژه «تار و تاریخ» با طراحی و آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد، با آهنگ «بی زمان» به گنبد سلطانیه سفر کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا، تابلو موزیکالِ «بی زمان» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و شعری از حسین منزوی است.

اهالی «تار و تاریخ» برای ضبطِ تصویریِ این اثر به استان زنجان سفر کرده‌اند تا تابلوموزیکالی ویژه برای گنبد سلطانیه شکل دهند. در این اثر میدیا فرج نژاد تار نواخته، سعید صفری آواز خوانده، پوریا فرج نژاد کمانچه و هومان حیدری دف نواخته است. گروه تمبک نوازی را در این اجرا نیما ارغوانی‌فرد، پرنیا عباسی آزاد، علی نقدی، آرسام کیانی، ثنا محمدی، رهام رضایی و برسام کتابی تشکیل داده‌اند.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکال «بی زمان» یادداشتی نوشته که در ادامه متن آن را می‌خوانید: «به چند دلیل سفرم به زنجان و ضبط ویدیوی «بی‌زمان» برایم شگفت انگیز بود. اول مطالعه تاریخ گنبد سلطانیه و عشق و علاقه‌ای که سلطان محمد خدابنده به ساخت این بنای عظیم داشت که سومین گنبد بزرگ آجری جهان است؛ که قطعاً در مورد آن در ویدیوی دیگری که در همین بنا گرفته شده بیشتر توضیح خواهم داد. دوم عشق و شور و هیجان کودکان و نوجوانان زنجانی بود که با توجه به سن کمشان به لطف استادشان، نیما ارغوانی فرد عزیز، مسلط و با اعتماد به نفس کنارم نواختند؛ و سوم داستان عجیب ساز زیباییست که در دستانم می‌بینید.

 برای دیدار به کارگاه رسول خجسته، سازنده توانای تار، رفتم و ساعت‌ها گپ زدیم و سازهایش را دیدم و با تعدادی هم نواختم. یک ساز توجهم را جلب کرده بود که هم ظاهر متفاوتی داشت و هم صدایی بالغ. پرسید که سفر بعیدت به کجاست؟ گفتم بناست به زنجان بروم. گفت می‌دانستی من زنجانی هستم؟ نمی‌دانستم! انگار ساز مرا انتخاب کرده بود و در بهترین زمان ممکن در کنارم قرار گرفت. نام ساز را «رسا» گذاشتم و با مهربانی رسول خجسته همراهم شد. عشق سلطان محمد خدابنده، عشق و اشتیاق موزیسین‌های زنجان، عشق خجسته به تار و زبان حسین منزوی … کجا و کی در این اقلیم بی‌معنیست این عشق است و عشق از بی‌زمان از ناکجا آباد می‌آید.

قطعه «بی زمان» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو ۵۴ انجام شده است. کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است. پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بنا‌های تاریخی ایران آغاز کرده است.

در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند. آلبوم «تار و تاریخ ۱» در سال ۲۰۲۳ توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز – سال ۲۰۲۳ و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد. تا کنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد. 

source

توسط spideh.ir