حقوق بازنشستگان تا به امروز توجه مردم را به خودش جلب کرده است.

حقوق بازنشستگان یکی از مسائل به شدت مهمی است که ذهن تمامی افراد را به خودش مشغول کرده است. حقوق بازنشستگان تا به امروز سوالهای زیادی را برای افراد ایجاد کرده است. حقوق بازنشستگان به منظور همسان سازی حقوق بازنشستگان در هر سال اجرا میشود. حقوق بازنشستگان برای افراد به شدت مهم میباشد. 

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری ضمن تشریح نحوه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴، میزان افزایش حقوق بازنشستگان این صندوق را اعلام کرد.

به نقل از ایلنا، رضا فیضی‌نژاد، با اشاره به ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه که براساس آن دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند، اظهار کرد: از آنجایی که قانون از سال ۱۴۰۳ اجرایی شده و در سال دوم دولت مکلف است تا ۳۰ درصد از قانون را اجرا و در مجموع به میزان ۷۰ درصد از حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز را در سال ۱۴۰۴ اجرایی کند.

وی گفت: برای تامین احکام متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ به ۹۲ همت بودجه نیاز است و حتما با تامین اعتبار از ابتدای سال ۱۴۰۴ احکام جدید بازنشستگان صادر و این موضوع نیز اجرا خواهد شد. البته پیش از این، بودجه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق‌های کشوری، لشکری و فولاد در لایحه ارسالی دولت به مجلس شورای اسلامی حدود ۱۰۴ همت تعیین شده بود که در نهایت با رایزنی‌های صورت گرفته این رقم به ۱۶۰ همت افزایش یافت که با احتساب ۲۵ همت بابت معوقات ناشی از اعمال متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ در بودجه سال ۱۴۰۴، در مجموع ۱۸۵ همت برای سال آینده جهت اعمال متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد و معوقات متناسب‌سازی امسال، مورد موافقت قرار گرفته است.

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه در پاسخ به این سوال که با اعمال ۷۰ درصد ناشی از اجرای متناسب‌سازی در سال اول و دوم برنامه هفتم، به طور میانگین چقدر به حقوق بازنشستگان کشوری افزوده خواهد شد؟ بیان کرد: در سال ۱۴۰۴ با اجرای ۳۰ درصد دیگر از اجرای متناسب‌سازی و همچنین افزایش ۲۰ درصد حقوق بازنشستگان به دلیل افزایش سنواتی، ۵۰ درصد به حقوق بازنشستگان اضافه خواهد شد که بر این اساس به طور میانگین ۴ میلیون تومان به حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ افزوده می‌شود./فردا نیوز

 

علت تأخیر ۷ماهه در پرداخت معوقات طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟

بدنبال اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان و واریز نشدن معوقات این قانون، روز گذشته جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی طی نامه ای از مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی خواستار پرداخت معوقات ۷ماهه قانون متناسب سازی شدند.

در این نامه که خطاب به مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نوشته شده بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، ضمن اعتراض نسبت به عدم پرداخت معوقات ۷ ماهه قانون متناسب‌سازی خواستار اجرای سریع این درخواست شدند

این در حالیست که هفته گذشته حمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان از ماه جاری پرداخت می شود.

چندی پیش هم رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی خبر از محاسبه میزان معوقات متناسب سازی از ابتدای سال وواریز مابقی پس از کسر مبالغ علی الحساب، تا شب عید داده بود.

مسئله معوقات ۷ ماهه مربوط به قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی، نگرانی‌های جدی در میان این قشر ایجاد کرده است. چرا که این موضوع نه‌تنها به لحاظ اقتصادی بر زندگی روزمره بازنشستگان تأثیر منفی گذاشته، بلکه احساس بی‌اعتمادی به تحقق وعده‌های سازمان تأمین اجتماعی را نیز در میان آنان تقویت کرده است.

پیامدهای تأخیر در پرداخت معوقات

تاخیر در پرداخت معوقات می تواند موجب تشدید مشکلات اقتصادی بازنشستگان شود.بطوریکه افزایش تورم و کاهش قدرت خرید در سال‌های اخیر، شرایط دشواری را برای بسیاری از بازنشستگان ایجاد کرده است. بنابراین تأخیر در پرداخت معوقات متناسب‌سازی می‌تواند این وضعیت را شدیدتر کند. اهمال در پرداخت به موقع مطالبات همچنین می تواند موجب کاهش اعتماد عمومی به توانایی و تعهدات سازمان تأمین اجتماعی در حمایت از بازنشستگان شود. از طرفی عدم توجه به خواسته‌های به‌حق بازنشستگان ممکن است به اعتراضات گسترده‌تر و نارضایتی اجتماعی منجر شود که می‌تواند تبعات سیاسی و اجتماعی به‌همراه داشته باشد./نور نیوز

افزایش حقوق بازنشستگان در گرو اعتباری به بزرگی ۱۸۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان

یک عمر کار می‌کنی که آخر عمری اندکی آسوده باشی، اما این رویای دور و دراز حالا برای بازنشستگان ایرانی خیال باطلی بیش نیست. در بسیاری از کشور‌های جهان اصلی‌ترین توریست‌ها و گردشگران را بازنشستگان تشکیل می‌دهند و کافی است سری به سواحل اروپایی بزنید تا از تعداد بالای آنان متحیر شوید، بازنشستگان اساسا هدف‌های جذب گردشگر در جهان هستند چرا که هم زمان دارند و هم معیشت مشخص و تامین شده، اما در ایران فعلا فقط باید در برابر مجلس و دولت و این نهاد و آن اداره جمع شوند تا شاید کف حقوق برای گذران عمر و نه زندگی به مفهوم زندگی را به دست بیاورند.

این شرایط در حالی است که متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که قرار بود امسال ۴۰ درصد از قدرت خرید از دست رفته بازنشستگان را به آن‌ها بازگرداند، کلید خورده است، اما آورده واقعی این قانون در فیش‌های حقوقی بسیاری از بازنشستگان، نه تنها باعث خوشحالی آن‌ها نشد، بلکه صدای اعتراضشان را حتی بلندتر از هر زمانی کرد. دلیل این موضوع بیش از هر چیزی به اندک بودن مستمری بازنشستگان کارگری مربوط است که راهکار‌های بی حاصلی چون متناسب‌سازی هم نمی‌تواند معیشت و هزینه‌های زندگی آنان را به سبد معیشت زندگی نزدیک کند.

این شرایط در حالی است که بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ مبالغی را تحت عنوان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند و در ماه‌های آبان و آذر نیز حقوق آنان همراه با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شد. با این وجود آیا پرونده ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بسته شده یا در ماه‌های باقیمانده سال نیز

مبلغ متناسب‌سازی در فیش حقوقی بازنشستگان درج خواهد شد؟

در همین حال محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفته بود که «ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسب‌سازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.»مساله این است که در سال ۱۴۰۲ و در جریان تصویب برنامه هفتم توسعه کشور، دولت سیزدهم و نمایندگان مجلس با وعده و وعید بسیار هر روز به بازنشستگان می‌گفتند که در برنامه هفتم، قوانینی ذکر شده و تصویب می‌شود که ناگهان بخش زیادی از قدرت خرید از دست رفته آنها را به دلیل تورم‌های سنگین سال‌های اخیر، بازیابی کند. تبلیغات و وعده‌های هر روزه، حاوی این پیام به قشر بازنشسته بود که اوضاع از سال آینده یعنی سال ۱۴۰۳ اندکی بر وفق مراد خواهد بود، اما در سالی که رسید، تازه معلوم شد که قانون پرسروصدای دولت و مجلس، از همان خشت اول کج است و حداقل‌بگیران در این قانون دیده نشده‌اند.در این بین رفت و آمد قانون مورد نظر بین دولت و مجلس که به دلیل برگزاری انتخابات مجلس و تغییر نمایندگان و نیز تغییر غیرمترقبه دولت، بیش از حد معمول به طول انجامید و در این میان، پرداخت علی‌الحساب‌های یک میلیون تومانی در آستانه انتخابات، تنها حکم مسکنی برای بازنشستگان داشت. اما با بر سر کار آمدن دولت جدید، این بار رئیس مجلس بود که وعده داد همسان‌سازی یا همان متناسب‌سازی از مهر ماه اجرا شود، اما باز معلوم شد که رقم مصوب مجلس برای این مهم تنها دوسوم از نیاز‌های اجرای قانون را پوشش می‌دهد و همین شد که اجرای قانون باز سه ماه عقب افتاد تا به آذر ماه رسید.

اوضاع برای بازنشستگان کارگری حتی از این نیز اسفبارتر بود چرا که در نهایت مشخص شد دولت و مجلس در ردیف‌های بودجه‌ای خود، هیچ اعتباری بابت متناسب‌سازی به این قشر اختصاص نداده و این وسط فقط حکم کرده بودند که بخشی از بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت شود تا از این محل، قانون برای این دسته از بازنشستگان نیز اجرا شود. در نهایت، اما بدهی پرداخت نشد و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز که انجام شده، آورده ریالی اجرای آن، به حدی کم است که نه تنها به ایجاد رضایت ختم نشده، بلکه با توجه به آن همه تبلیغات یک ساله گذشته پیش روی بازنشستگان درباره این قانون، بازنشسته‌ها را حتی ناامیدتر و آزرده‌تر کرده که اگر این رقم متناسب سازی است پس آن همه تبلیغ چه معنایی داشته است./اقتصاد ۲۴

 

source

توسط spideh.ir