به گزارش جام جم آنلاین، وجیه الله جعفری روز چهارشنبه در حاشیه همایش معاونان معادن و صنایع معدنی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت کشور در خواف در گفت و گو با خبرنگاران افزود:۴۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در سطح کشور تاکنون ایجاد شده و تولید در دست انجام ۳۰ میلیون تن است که با اجرای طرحهایی مانند تکمیل زنجیره پایین دست فولاد باید ظرفیت فولاد ایران به ۵۵ میلیون تن افزایش یابد.
وی با اشاره به کمبودهای کشور در زمینه تولید فولاد آلیاژی و ورقهای فولادی ادامه داد: واحدهای تولید در این بخشها تاکنون در ۲ استان کشور ایجاد شده است و با توجه به نیاز کشور در تولید خودرو، کشتی سازی و واگن سازی تولید این بخش باید از نظر کمی و کیفی توسعه یابد.
جعفری افزود: ایران با برخورداری از ۲ و هشت دهم میلیون تن ذخیره سنگ آهن، دهمین کشور جهان از این نظر به شمار می رود که با توجه به چشم انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در راستای طرح جامع فولاد کشور باید این ذخایر افزایش یابد.
وی اضافه کرد: برای نیل به این هدف اقداماتی برای افزایش ذخایر سنگ آهن کشور در دست انجام است که از جمله آنها می توان به اکتشاف در اعماق زیاد و هزار متری با همکاری بخش خصوصی و سازمانهای زمین شناسی و توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در استان کردستان اشاره کرد که در آینده نزدیک در سایر مناطق مستعد طرحهای مشابه مهم اجرا می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ناترازی های تامین گاز و برق کشور و تاکید رییس جمهوری مبنی بر کاهش ۲ درجه ای مصرف در این بخش گفت: بخش تولید فولاد به عنوان یکی از بخشهای مهم تولیدی کشور باید این مساله را در اولویت اقدامات خود قرار دهند.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف هم در این همایش گفت: منطقه سنگان خواف ۲۵ درصد سنگ آهن مورد نیاز کشور را تامین میکند و بر اساس برنامه ریزی و طرح چشم انداز تا سال ۱۴۰۷ باید این میزان به ۳۰ درصد افزایش یابد.
علی رسولیان بدون توضیح بیشتر با اشاره به رشد هفت درصدی استخراج سنگ آهن در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف از ابتدای سال جاری تاکنون در مقایسه با مدت مشابه پارسال و کمبودها در تولید زنجیره های مورد نیاز سنگ آهن مانند آهن اسفنجی در سنگان خواف افزود: با شناسایی محدوده های جدید و اجرای طرحهایی مانند اکتشاف در اعماق هزار متری، سال آینده ۱۰ میلیون تن به ظرفیت تولید این بخش اضافه می شود.
وی ادامه داد: ۳۵ محدوده بالقوه برای استخراج مواد معدنی در استان خراسان رضوی شناسایی شده است.
وی برگزاری همایش معاونان معادن و صنایع معدنی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانهای کشور در مجتمع سنگ آهن سنگان خواف را نشان دهنده اهمیت دادن دولت چهاردهم و وزارت صمت به بخش تولید و از جمله صنایع معدنی و ظرفیتهای مجتمع سنگان در تولید این بخش دانست.
همایش معاونان معادن و صنایع معدنی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت کشور با محوریت معادن کوچک مقیاس روز چهارشنبه به مدت یک روز به میزبانی مجتمع سنگ آهن سنگان خواف برگزار شد.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگ آهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
دسترسی به محل کانسارهای سنگآهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربتحیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکان پذیر است و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربتحیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۷۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
source