همشهری آنلاین– احمدرضا مومنی : البته به گفته علی فرحزادی، از اهالی قدیمی محله فرحزاد، تا زمانی که این روستا وجود داشت زلزله ویرانگری در این روستا رخ نداده اما اهالی چندین بار سیل‌های بزرگی را تجربه کردند. پیامد سیل‌های بزرگ که در فرحزاد رخ داد، جابه‌جایی چندین‌باره روستانشینان به نقاط مختلف مثل روستای حسنک و… بود.

علی فرحزادی می‌گوید: «در حفاری‌های انجام‌شده در محدوده باغ‌های فرحزاد یا در محدوده بزرگراه یادگار امروزی، آثار فراوانی از زندگی کشف شده است. این ماجرا نشانگر چرخه حیات انسانی در این محدوده بوده است. در مجموع تمدن بشری از جایی شکل می‌گیرد که در آن آب بوده و روستای فرحزاد هم به واسطه رودخانه‌ای که در دره آن بود شکل گرفت.

اغلب باغ‌ها کنار رودخانه‌ها پا می‌گرفتند و منازل مسکونی هم در دشت‌های وسیع روستا ساخته می‌شدند. در واقع بافت قدیمی روستا به این شکل بود تا اینکه به سبب بارندگی‌های فراوان به ویژه در فصل‌هایی مثل تابستان، از به‌هم پیوستن آب این باران‌ها و رودخانه‌ها سیلاب ایجاد می‌شد و سیل به دشت‌ها و اراضی و خانه‌های مسکونی آسیب می‌زد.

به نقل از قدیمی‌ها، در ۴۰۰ – ۵۰۰ سال اخیر چند بار در فرحزاد سیل هایی اتفاق افتاد و باعث جابه‌جایی اهل این روستا به روستای حسنک شد. این روستا اصلا آب، رود یا دره‌ای نداشت اما به دلیل همین سیل‌ها روستانشینان فرحزاد به این سمت آمدند.»

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

به گفته فرحزادی، یکی از دلایل نبود بنای تاریخی در محدوده روستای قدیمی فرحزاد و محله فرحزاد امروزی وقوع همین سیل‌هاست. برای نمونه، آخرین سیلی که در فرحزاد باعث خسارت‌های فراوان شد و مانند سیل چند سال پیش امامزاده داود خرابی‌های سنگین از خود به جا گذاشت حوالی سال ۱۳۳۳ رخ داد؛ سیل از طول روددره فرحزاد شروع شد و همه محدوده یونجه‌زار طرشت را شست و برد.

source

توسط spideh.ir