آرمان امروز :چندی پیش، تجمع صدها نفر از مالکان اراضی ۳۳ گانه یا اراضی شمال و شرق تهران مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد و آنها پس از سه دهه بیپاسخ ماندن مطالباتشان از نمایندگان مجلس خواستار رسیدگی جدی و نهایی به مطالبات خود شدند. بعضی از مالکان تعاونیهای ۳۳گانه یا اراضی شمال و شرق تهران، بعد از گذشت حدود ۳۴ سال از واگذاری زمینها، اعتراض خود را به شروع نشدن پروژه ساختوساز در زمینهای واگذار شده، مطرح کردند. آنها بعد از نامهنگاریهای متعدد، هنوز نمیتوانند برای زمینهایشان کاری انجام بدهند. برخی از مالکان مسکن تعاونیهای ۳۳ گانه در اعتراض به ساخته نشدن ساختمانها، گفتند: «وزارت جهاد، در قالب ۳۳ تعاونی، هزار هکتار زمین را در سال ۶۹-۷۰ به کارکنان خود (حدود ۳۰هزار نفر) داده است اما بعد از گذشت حدود ۳۴ سال، با اینکه سند داریم اما نه اجازهای برای ساختوساز صادر شدهاست و نه اختیاری برای زمینها داریم!».
خواسته ما روی میز است، اما اتفاقی نمیافتد
اما یکی از مالکین اراضی شمال و شرق تهران یا اراضی ۳۳ گانه در این رابطه به «آرمان امروز» میگوید: پیرو تجمع اخیری که در تاریخ دوم دیماه در مقابل مجلس شورای اسلامی شکل گرفت، درخواست مالکین رساندن صدایشان به نمایندگان مجلس بود. اراضی سوهانک، زیتون و مرادآباد، فرحزاد، دارآباد، نیاوران و دیگر اراضی که در سطح شمال و شرق تهران به مدت ۳۰ سال بلاتکلیف هستند.» وی که تمایلی نداشت نامی از وی در این رسانه ها ذکر شود، در ادامه گفتههایش افزود: سالهاست که این زمینها توسط مالکان خریداری شده و متاسفانه وزارت راه و شهرسازی، اجازه ساخت و ساز در این اراضی را نمیدهد، کما اینکه در اراضی زیتون، بنا به حکم قضائی، دستور صدور پروانه ساختمانی هم صادر شده، مردم با مراجعه به شهرداری و حسب این دستور قانونی مجوز ساخت گرفتند و املاکی را ساخته اند، اما بازهم با یک نامه از دفتر مقام معظم رهبری، جلوی ساخت و ساز گرفته شد و بخش هایی که ساخته شد، تخریب گردید. از حدود ۳۰ سال پیش، جهاد کشاورزی زمینها را به کارمندان فروخته و سند مشاعی را صادر کرده است، الان بعد از ۳۰ سال نه زمینهای ما داخل محدوده آمده، نه مجوز ساخت میدهند. یه سری صحبت ها نیز مطرح شده که این زمینها باید آزاد و فضای سبز شود و به آنها خانه یا زمین بدهید که این دستور مقام معظم رهبری خطاب به آقای احمدی نژاد (رئیس جمهور وقت) بوده است. دولت ایشان و دیگر دولتها که تمایل داشتند ما را به خارج از تهران هدایت کنند، با استقامت مالکین روبهرو شدند که حتما باید این زمین ها و یا املاک در داخل شهر تهران باشد. در حال حاضر یک طرحی از سوی کمیسیون عمران با همراهی کارشناسانی از وزارت جهاد و وزارت راه و شهرسازی آماده شده و روی میز آقای قالیباف از اسفند سال گذشته (۱۴۰۲) موجود است که بنا به دلایلی همچون انتخابات، و… این طرح که باید مصوبه سه قوه را بگیرند، هیچ اقدامی انجام ندادند و این امر باعث نارضایتی مجدد مردم و مالکین اراضی شده و همین امر اعتراض و تجمع خودجوش را مقابل مجلس شورای اسلامی و دیگر دستگاه های مربوطه رقم زد.
این مالک زمین خاطرنشان می کند: حدود سه دهه است که بلاتکلیف مانده و مردم صدای حق خواهی خود را به کف خیابان و رسانه ها برده اند که شاید مسئولان صدای آنها را بشنوند، اما سالهاست که حقوق قانونی مالکین بلاتکلیف ، نادیده گرفته شده است.
source