به گزارش ایسنا، جلیل حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، گزارشی از وضعیت فعلی آموزش دانشگاه های علوم پزشکی ارائه داد و گفت: آموزش پزشکی کشور ما با یک سری فشارها و چالش ها مواجه است و متاسفانه این عوامل اساتید را بی انگیزه کرد. بر این اساس سعی وزارت بهداشت این است با برنامه ریزی های وزیر بهداشت و سیاست های رییس جمهور، مشکلاتی که سر راه دانشجویان و دانشگاه هاست را تسهیل کند و بتواند محیط شاد و پر انگیزه را برای اساتید داشته باشد. تا در نهایت به ارتقای علم و مهارت های فراگیران دانشگاه ها برسیم و بیش از گذشته گروه های پزشکی ما که همیشه سرآمد دانش در منطقه بودند همچنان این شرایط را حفظ کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: در مسیر حل چالش های آموزش پزشکی با یک سری معضلات و برنامه هایی مواجه بودیم که به ترتیب در حال پیگیری و رفع این مسائل هستیم. یکی از مهم ترین این مشکلات افزایش ۲۰ درصدی گروه پزشکی است که سال ۱۴۰۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از سال ۱۴۰۱ اجرایی شد.
حسینی تاکید کرد: بر اساس مصوبه فوق قرار بود هر سال ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش پزشکی افزایش یابد. علاوه بر این ۲۰ درصد، با توجه به یک سری اتفاقات میزان افزایش پذیرش در رشته دندانپزشکی به ۷۶ درصد و در پزشکی ۷۴ درصد رسید؛ این در حالی است که شرایط مناسبی در دانشگاه ها برای این افزایش پذیرش وجود نداشت و کلاسی که باید با ۵۰ نفر تشکیل می شد، با ۲۰۰ نفر تشکیل شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: دانشگاه های علوم پزشکی مجبور بودند شرایط افزایش ظرفیت پذیرش را که برای آنها تحمیل شده بود را تحمل کنند؛ در حالی که ۸ هزار پذیرش داشتیم این آمار با اجرای مصوبه فوق به بیش از ۱۵ هزار رسید.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی از سال آینده متوقف خواهد شد؛ بنابراین ۱۴۰۴ اتمام این افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی است.
به گفته حسینی، مصوبه ۲۰ درصد همراه با تامین منابع برای تامین زیرساخت بوده است؛ این میزان در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فراهم نشد و در ۱۴۰۳ کمتر از ۱۰ درصد از بودجه تامین شد که البته تمامی این بودجه نیز پرداخت نشده است. در واقع در مجموعه ۲۸ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان برای تامین زیرساخت ها نیاز داشتیم.
وی تاکید کرد: ما ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل و حدود ۹۰ هزار دانشجو در کل دوره آموزش پزشکی مشغول تحصیل داریم. با اطلاعاتی که از سازمان نظام پزشکی گرفتیم از مجموع پزشکان ما ۳۰ هزار پزشک عمومی در هیچ جا فعالیت نمیکنند. بنابراین ما مشکلی برای تامین پزشک عمومی نداریم؛ بلکه باید پزشکان را متقاعد کنیم در مناطقی که مورد نیاز آنهاست مشغول فعالیت شوند.
حسینی با بیان اینکه حدود ۲۵ هزار تخت آموزشی کم داریم، گفت: علاوه بر این تعداد ۲۹۰۰ استاد علوم پایه و۲۳۰۰ استاد بالینی برای آموزش این دانشجویان نیاز داریم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: ما افزایش پذیرش دانشجویان تخصصی را تا ۱۲ درصد داریم؛ حتی در رشته های دستیاری هم افزایش ظرفیت داریم. اما دانشجویان ما رشته هایی مثل زنان، بیهوشی، کودکان و طب اورژانس را انتخاب نمی کنند و در این رشته ها با کمبود نیرو مواجه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه فدراسیون جهانی آموزش پزشکی آموزش های ما را تا ۱۰ سال تایید کرده است، گفت: بر این اساس ایران می تواند دانشکده های پزشکی منطقه را ارزیابی کنند.
حسینی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی حقوق دستیاران تخصصی و فوق تخصص و۱۰۰ درصدی کارورزان تاکید کرد:
در حوزه هیات علمی مجوز جذب ۵۰۱ اعضای هیات علمی دانشگاه ها را گرفتیم در توزیع متخصصی که رتبه های ۵ تا ۱۰ درصد را دارند میتوانند در جاهایی که علاقه داشتند توزیع شوند.
به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، حدود ۳۰۰ نفر نیروی فوق تخصصی در کشور در حال توزیع هستند. همچنین فلوشیپ های ناباوری در گروه زنان یا ناباوری مردان را افزایش دادیم. دانشگاه سبطین در عراق با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال ایجاد است در کشور غنا و گرجستان در حال تاسیس هستیم.
وی با اشاره به تحصیل ۱۰ هزار دانشجوی خارجی از ۶۰ کشور در ۴۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: گزارش ها نشان می دهد اساتید ما به علل مختلف دچار بی انگیزگی در امور اجرایی خود هستند؛ بر این اساس برنامه داریم با ایجاد ارتباط مستقیم در قالب پلتفرمی با ۲۲ هزار هیات علمی ارتباط بگیریم تا مشکلات آنها را بشنوم.
انتهای پیام
source