به گزارش صدای‌بورس، اولین نشست خبری ویژه عرضه‌اولیه سهام شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا با حضور مدیران مجموعه مپنا، در فرابورس ایران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محسن امیری مدیرعامل شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا به معرفی این شرکت پرداخت و گفت: شرکت گروه مدیریت نیروگاهی مپنا در سال ۱۳۹۵ ثبت و در اداره ثبت شرکت‌ها با سرمایه ۵۰ میلیارد ریالی به ثبت رسید و در سال ۱۳۹۸، هفت شرکت نیروگاهی و صندوق پروژه آرمان برند مپنا از گروه مپنا به این شرکت منتقل شد.

وی افزود: در سال ۹۹ سرمایه شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی به ۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت. این مجموعه طی سال ۱۴۰۳ در فرابورس ایران پذیرش و با نماد «ومپنا» در بازار دوم درج شد و در حال حاضر در آستانه عرضه اولیه سهام ومپنا هست.

مدیرعامل شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های تحت مدیریت ومپنا از لحاظ جغرافیایی، موقعیت استراتژیک دارند و کمک بسزایی به تامین برق پایدار می‌کنند، گفت: این هلدینگ، پرتفوی متنوعی از نیروهای تجدیدپذیر و تولید همزمان آب و برق است. ۱۵۵ مگاوات تولید انرژی تجدید پذیر در این مجموعه حال بهره‌برداری است. طرح توسعه یک واحد بخار به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات در شرکت تولید و برق قشم مپنا تعریف شده است.

امیری در خصوص نیروگاه گناوه مپنا که سیکل ترکیبی است، گفت: ۶۵۰۸ مگاوات نیروگاه نصب‌شده در این هلدینگ وجود دارد. در خصوص توسعه تجدیدپذیرها، ۵ ساختار برنده شدیم و امید است با تدبیر مجموعه، این ۵ ساختار طبق زمان‌بندی وارد مدار شود. نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، دومین نیروگاه تولیدی صنعت برق در کل کشور در بخش نیروگاه‌های سیکل ترکیبی را دارد و بالاترین ظرفیت نیروگاه ترکیبی در این هلدینگ فعال است.

وی تاکید کرد: سهم منحصربه‌فرد پرند در تولید برق کشور از دیگر مزیت‌های مهم این هلدینگ است. نیروگاه پرند از لحاظ موقعیت جغرافیایی، استراتژیک بوده و در نزدیکی تهران است. با جمع‌آوری پساب شهر پرند، آب مورد نیاز نیروگاه پرند از این محل تامین خواهد شد.

امیری خاطرنشان کرد: ضریب بهره‌برداری، مهم‌ترین شاخصه‌های هر نیروگاهی است که در تمام نیروگاه‌های این هلدینگ، ضریب بهره‌برداری بالای ۵۵.۳ درصد یعنی بالای ضریب متوسط است و این نشان از شرایط خوب این مجموعه در تولید دارد. علاوه بر این، قراردادهای دو جانبه با صنایع از دیگر ویژگی‌های مهم هلدینگ ومپناست. در زمینه صادرات نیز مجوزهای صادراتی اخذ شده و در بحث تجدید پذیرها نیز در حال انجام مذاکرات هستیم.

افزایش شفافیت هدف مهم ومپنا

در ادامه، محمد اولیا مدیرعامل گروه مپنا، در رابطه با عرضه اولیه ومپنا گفت: اولین نکته درباره عرضه اولیه این است که چرا گروه مپنا تصمیم به عرضه سهام در فرابورس دارد. فلسفه این تصمیم، افزایش شفافیت مالی و قیمت سهام برای عموم در یک دوره بلندمدت است.

وی ادامه داد:این مجموعه در سه بخش سیکل ترکیبی، تجدید پذیر و تولید آب، فعال است و از این نظر منحصربه‌فرد است. مجموعه حرارتی و سیکل ترکیبی برق این هلدینگ، ۹ درصد تولید برق حرارتی و تجدید پذیر کشور را انجام می‌دهد.

۱۴ همت سود در نیمه اول سال

در ادامه احمدرضا فراست معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره گروه ایرانیان مپنا گفت: حقوق مالکانه هلدینگ نیروگاهی، بالغ بر ۱۹ همت به صورت حسابرسی شده است که عدد قابل‌توجهی است. همچنین سودانباشته بالغ بر ۱۴ همت در ۶ ماهه اول امسال است.

وی افزود: نسبت سود خالص هلدینگ به دلیل تغییر رویکرد و استراتژی سهامدار عمده برای تقسیم سود در شرکت‌های فرعی، در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت اما این روند در سال جاری تقویت خواهد شد.

فراست خاطر نشان کرد:دو شرکت کلیدی غرب کارون و سه نیروگاه عسلویه توس و پرند با اجرای پهنای سیکل ترکیبی، اعداد خوبی را در خصوص کیفیت نقدینگی و تقویت سود، رقم می‌زنند و به لحاظ استمرار و پایداری نیروگاه‌ها، کیفیت سودآوری این مجموعه تضمین می‌شود.

تامین ۹ درصد برق کشور از هلدینگ مپنا

علی اسلامی بیدگلی رئیس هیئت عامل گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی گفت: این مجموعه در استانداردهای بین‌المللی، جزو بین‌المللی‌ترین شرکت‌های کشور است. این صنعت در سال‌های اخیر از مشکلات متعدد تامین مالی و جریانات نقدی رج می‌برده و طرف اصلی همکاری این هلدینگ، دولت است.

وی افزود: دوره وصول مطالبات، طولانی بوده و نیروگاه‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای آن‌ها را با چالش‌هایی مواجه کرده است. تامین مالی از سایر روش‌ها برای کاهش اتکا به وصول مطالبات از دولت از راهکارهای دیگر است که هلدینگ مپنا این روش را انتخاب کرده و امروز شاهد حضور ظرفیت ۹ درصدی برق کشور در این هلدینگ هستیم که قرار است وارد فرابورس شود.

پذیرش شرکت‌های تابعه مپنا، در دستورکار

محمدرضا معادی خواه رئیس هیئت‌مدیره مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی به عنوان مشاور پذیرش گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا به تشریح نوع تامین مالی پروژه‌ها و مناسبات مالی که بین هلدینگ و گروه مپنا مطرح است، پرداخت و گفت: رویکرد در پیش‌گرفته ومپنا یعنی تامین مالی از مسیر بازار سرمایه، ریسک تأمین مالی این مجموعه به طور جدی کاهش یافته و پروژه‌های توسعه‌ای مجموعه از این محل با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

در ادامه نشست،بهنام محسنی مدیرعامل خدمات مالی تجاری مپنا با بیان اینکه شرکت‌های زیرمجموعه مپنا در حال حاضر به ۷۰ شرکت می‌رسد، گفت: پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه در بازار سرمایه و ایجاد هلدینگ‌های تخصصی مانند هلدینگ «نیرو»، «نفت و گاز» و «حمل‌ونقل» در دستور کار گروه مپنا قرار دارد.

به گفته محسنی این موضوع از منظر حاکمیت شرکتی و کنترل‌های داخلی شرایط بهتری را برای گروه مپنا رقم می‌زند و ایجاد هلدینگ چندرشته‌ای را برای این گروه ملموس‌تر خواهد کرد.

۳۸ همت ارزش ومپنا

رضا غلامی مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان در ادامه نشست به ارائه جزئیات مهم در ارزش‌گذاری سهام ومپنا پرداخت و گفت: این مجموعه ۶۲۵۵ مگاوات ظرفیت در دست بهره‌برداری دارد. از نکات مهم ارزش‌گذاری می‌توان به قرارداد ارزش تولید برق کارون، قرارداد بیع متقابل در خصوص نیروگاه‌های تولید برق پرند، عسلویه و توس مپنا و تعدیل نرخ فروش انرژی با نرخ تورم و ارز در شرکت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد.

وی افزود:‌ در سایر مفروضات نرخ تورم، نرخ دلار و نرخ مصوب انرژی در نظر گرفته شده است. کلیات ارزش‌گذاری هر شرکت با ۴ روش، ارزش‌گذاری شده که شامل روش‌های سود تقسیمی، تنزیل جریان نقدینگی صاحبان سهام، ارزش‌گذاری با روش p/e و ارزش‌گذاری با روش nav است.

در پایان ارزش روز سهام «گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا» معادل ۳۸۰ میلیون و ۲۰۱ هزار میلیون ریال (۳۸ هزار میلیارد تومان) و به ازای هر سهم ۱۹ هزار و ۱۰ ریال برآورد شده است.

source

توسط spideh