به گزارش پارسینه، ماهی کنجدی یکی از خوشمزه‌ترین انواع غذا با ماهی است. این غذای خوشمزه علاوه بر دوستداران غذاهای دریایی حتی می‌تواند نظر افرادی را به خودش جلب کند که علاقه چندانی به گوشت ماهی ندارند.

به گزارش ایرنا، شما می‌توانید ماهی کنجدی را با انواع فیله ماهی مانند سالمون، قزل آلای صورتی، سی بس یا حتی با ماهی شیر درست کنید. اگر شما هم از طرفداران غذاهای دریایی هستید، با ما در این مقاله همراه باشید تا طرز تهیه ماهی کنجدی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.

بیشتربخوانید:

ماهی با سس پرتقال + طرز تهیه

 

 

 

 

مواد لازم (برای ۴ نفر)

فیله ماهی تازه یا ماهی منجمد (ماهی دلخواه): ۴ تکه بزرگ

تخم مرغ: ۲ عدد

سرکه: ۳ قاشق غذاخوری

 آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری

آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری

آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری

آرد ذرت: ۱ قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری

کنجد: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران: به مقدار لازم

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

پودر سیر، پودر پیاز و پاپریکا: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

برنج، نان و سس: برای سرو ماهی کنجد

مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: ۷۰ دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه ماهی کنجدی: ۱۵ دقیقه


میزان کالری موجود در هر ۱۰۰ گرم ماهی کنجدی سرخ شده با پوشش سوخاری: حدود ۱۳۲ کیلوکالری

2042351_625

طرز تهیه ماهی کنجدی تا حدود زیادی شبیه ماهی سوخاری است و با استفاده از فیله انواع ماهی هم به صورت سوخاری و هم به صورت ساده در تابه، فر یا هواپز قابل انجام است.

پیش از شروع مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی بدون فر، فیله‌های ماهی را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن‌ها کاملا خارج شود. اگر فیله ماهی بر حسب اتفاق دارای استخوان یا پوست بود، لازم است پوست ماهی و استخوان‌ها را جدا کنید.

اگر ماهی تازه ندارید از فیله ماهی منجمد استفاده کنید. در این صورت صبر کنید تا یخ فیله ماهی باز شود. یک عدد لیموترش را هم بشویید و آب آن را بگیرید و کنار بگذارید.

در این مرحله از طرز تهیه ماهی با رویه کنجدی، فیله‌ها را در ظرف مناسبی بگذارید. سپس، آبلیموی تازه، سرکه، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، پودر سیر و پودر پاپریکا را به علاوه یکی دو قاشق زعفران دم کرده روی ماهی‌ها بریزید.

فیله‌ها را با دست ماساژ دهید تا همه قسمت‌های آن‌ها کاملا به این مواد آغشته شود و ماهی مزه‌دار شود. سپس، درب این ظرف را ببندید یا با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید. در این مدت، ماهی‌ها کاملا استراحت می‌کنند و طعم ادویه‌ها و باقی مواد حسابی به خوردشان می‌رود.

حالا، آرد گندم، آرد ذرت، نشاسته ذرت و پودر سوخاری را در ظرف مناسبی (ترجیحا مسطح با عمق کم) بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. کنجد را نیز به این ترکیب اضافه کنید. این مواد خشک را به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند.

اگر از پودر سوخاری اسپایسی و ادویه‌دار استفاده می‌کنید، نیازی نیست ادویه خاصی را به ترکیب آردی و کنجدی اضافه کنید. در غیر این صورت، بد نیست مقدار کمی پودر سیر، پودر پیاز، فلفل سیاه و پودر پاپریکا را نیز در این مخلوط بریزید و هم بزنید.

دقت کنید، با توجه به این که قبلا ماهی را با این ادویه‌ها طعم‌دار کردید، کافی است مقدار بسیار کمی از این ادویه‌ها را اضافه کنید تا طعم ادویه غالب نشود.

در این مرحله از طرز تهیه فیله ماهی با کنجد، تخم مرغ‌ها را در ظرف مناسبی بشکنید و حسابی هم بزنید تا زرده و سفیده آن‌ها کاملا با یکدیگر ترکیب شده و از حالت لختگی خارج شوند.

حالا، قطعات ماهی مزه‌دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و در تخم مرغ زده شده بغلتانید تا همه قسمت‌های ماهی به تخم مرغ آغشته شود. در این فاصله، مقدار کافی روغن را در تابه نچسب و عمیقی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود.

در این مرحله نوبت به آغشته کردن سطح ماهی به ترکیب آردی و کنجدی می‌رسد. بنابراین، قطعات ماهی آغشته به تخم مرغ را در ترکیب آرد کنجدی بغلتانید. برای آن که سطح ماهی شما کاملا به این مواد آغشته شود، می‌توانید ماهی آغشته به آرد را دوباره در تخم مرغ و سپس در ترکیب آردی بغلتانید (یعنی در صورت تمایل، می‌توانید این روند را دو مرتبه تکرار کنید).

تا الان، مطمئنا روغن شما حسابی داغ شده است. بنابراین، قطعات ماهی آغشته به آرد و کنجد را در روغن داغ بگذارید و هر طرف فیله‌ها را به مدت ۳ الی ۴ دقیقه سرخ کنید.

پس از گذشت این مدت و سرخ شدن قطعات ماهی، هر یک از فیله‌های کنجدی سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن اضافی خود را از دست بدهند.

توجه داشته باشید، لایه آردی اطراف ماهی‌ها روغن زیادی را جذب می‌کنند. بنابراین، انجام این مرحله برای برطرف کردن بخش قابل توجهی از این روغن مازاد الزامی است.

بعد از دنبال کردن مراحل طرز تهیه ماهی کنجدی خوشمزه، وقت آن است که ماهی‌ها را در ظرف سرو بگذارید و با انواع سبزیجات تازه تزیین کنید.

شما به دلخواه می‌توانید ماهی کنجدی را با نان، برنج چلو یا برنج کته یا به تنهایی با انواع سس مثل سس تارتار سرو کنید.

2042352_878

 

روش تهیه ماهی کنجدی در هواپز (ایر فرایر)

برای تهیه ماهی کنجدی در ایر فرایر، کافی است همه مراحل بالا را عینا دنبال کنید. سپس، هواپز را روشن کرده و روی دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. قطعات ماهی آغشته به مواد را برای ۱۲ دقیقه در این دستگاه بگذارید تا کاملا برشته و مغزپخت شوند. بهتر است در طول مدت پخت، فیله‌های ماهی را یک‌بار پشت و رو کنید.

روش تهیه ماهی کنجدی در فر

در صورت تمایل، می‌توانید ماهی کنجدی را به جای تابه در فر درست کنید. در این صورت، باید فر را از قبل به مدت ۱۵ دقیقه روشن کرده و روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

سپس، فیله‌های طعم‌دار شده و آغشته به مواد را برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در طبقه میانی فر بگذارید تا کاملا مغزپخت شده و سطح آن‌ها طلایی شود. اگر از فر برقی استفاده می‌کنید، لازم است دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ماهی کنجدی

در صورت تمایل، برای تهیه ماهی کنجدی به جای آرد سفید می‌توانید از آرد نخودچی، آرد بادام، آرد برنج یا آرد سیاه استفاده کنید.

در صورت تمایل، به جای پودر سوخاری آماده می‌توانید از پودر سوخاری خانگی استفاده کنید. برای این منظور، کافی است مقداری خمیر داخل نان باگت را خشک کرده و آسیاب کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید ماهی کنجدی را بدون استفاده از انواع آرد، نشاسته، تخم مرغ و پودر سوخاری درست کنید.

در صورت تمایل، می‌توانید مقداری مغز گردو را آسیاب کرده و به ترکیب آرد و کنجد اضافی کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن ماهی کنجدی

با روش ماهی کنجدی سوخاری، ماهی کنجدی شما بسیار خوشمزه می‌شود و بوی زهم آن هم کاملا از بین می‌رود. در ضمن، لایه سوخاری با قدرت بیشتری می‌تواند دانه‌های کنجد را در خودش نگه دارد.

برای آن که ماهی کنجدی سوخاری ترد شود، لازم است آن را با حرارت متوسط درست کنید. حرارت کم موجب نرم شدن بافت آردی تخم مرغی اطراف ماهی می‌شود. حرارت زیاد هم لایه آردی را به سرعت می‌سوزاند.

برای تهیه ماهی کنجدی ساده و بدون آرد و تخم مرغ، کافی است ماهی طعم‌دار شده را فقط در کنجد بغلتانید و روی حرارت متوسط گاز در روغن سرخ کنید.


source

توسط spideh.ir