«آرمان امروز» به بهانه سالروز درگذشت چهره تاثیرگذار انقلاب و سیاست گزارش می‌دهد

 

آرمان امروز- گروه اجتماعی: دیروز ۱۹ دی‌ماه مصادف با هشتمین سالگرد ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، چهره تاثیرگذار انقلاب و سیاست بود. مردی که به باور کارشناسان، مرد روزهای سخت بود و در بحران‌ها، کشور را به سرچشمه آرامش می رساند. امروز که سالروز ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی است، باید به این نکته اشاره کرد که او سال‌ها برای تحقق همگرایی و وحدت نظر در میان مسئولان تلاش کرد، امری که با نظریه پردازی مسعود پزشکیان و تحت عنوان «وفاق ملی» در کشور پایه گذاری شد. «وفاق ملی» امری است که دولت پزشکیان، آن را سرچشمه پیشرفت و آرامش کشور می داند، اما اگر امروز آیت الله هاشمی زنده بود، چه نظری در ارتباط با «وفاق ملی» در دولت چهاردهم می داد. امری که محسن هاشمی، فرزند آیت الله در گفت‌وگو با جماران به آن اشاره دارد و معتقد است که «ایران در شرایط دشواری قرار دارد و حل چالش‌های موجود نیازمند تصمیم‌گیری‌های شجاعانه و وفاق ملی است.
تنها با وفاق ملی، اصلاحات بنیادین و بهره‌گیری از تجربیات گذشته، می‌توان از بحران‌های کنونی عبور کرد و کشور را به مسیر توسعه بازگرداند. محسن هاشمی در این گفت‌وگو با نگاهی به تجربیات پدرش، بر لزوم تعامل میان نیروهای سیاسی و همفکری میان سران سه قوه تأکید کرد و گفت: «در حال حاضر، افراطیون در کشور هنوز میدان دارند و در لایه‌های مختلف، از جمله در بحث لایحه عفاف و حجاب، جریمه‌های سنگین و مشکلات مختلف برای مردم ایجاد می‌کنند. این‌ها نشان می‌دهند که این‌ها در مسیر رهبری حرکت نمی‌کنند. اگر قرار است وفاقی شکل بگیرد و اگر بخواهیم در مسیر تفکر رهبری حرکت کنیم، باید به معیشت مردم بپردازیم، مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم و به توسعه کشور توجه کنیم. این چیزی است که ایشان اکنون به‌عنوان اولویت قرار داده‌اند. اگر امیدهایی ایجاد شود و بزرگان کشور به کمک آقای پزشکیان بیایند، از طرفی دیگر اگر وفاقی بین سران سه قوه ایجاد شود، عبور از این تحریم‌ها امکان‌پذیر خواهد بود و می‌توانیم مسائلی را هم در سطح جهانی و هم داخلی حل کنیم. یکی از عواملی که باید حل شود، مسأله FATF است. مردم زیاد در مورد آن می‌شنوند، اما شاید معنای آن را درست نفهمند. این موضوع پیچیده نیست؛ FATF یا گروه ویژه اقدام مالی، یک سازمان بین‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه هفت تأسیس شده و مقر آن در پاریس قرار دارد. در سال ۱۳۹۸ ایران به لیست سیاه این سازمان اضافه شد و هنوز از آن خارج نشده است. این مسأله در مجلس مطرح شد، رأی‌آوری داشت، اما در شورای نگهبان ایرادی به آن گرفته شد و سپس به مجمع رفت و هنوز وضعیت آن مشخص نیست.»
این موضوع را می توان در اندیشه های همگرایی، آیت الله هماشمی دید، اندیشه هایی که افراد و چهره های مشهور به آن اذعان دارند. محمدعلی طالبی، استاندار کرمان، دیروز و در آیین گرامیداشت هشتمین سالگرد رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در روستای بهرمان گفت: «مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به وحدت و همگرایی ملی‌ بین جریان‌ها و احزاب سیاسی برای پیشرفت کشور معتقد بود و از نگاه ایشان تفاوتی بین اقشار مختلف جامعه‌ وجود نداشت.» با این حال محسن هاشمی در بخشی دیگر از صحبت هایش به این موضوع اشاره کرد که «من فکر می‌کنم که اکنون کشور در وضعیتی قرار دارد که تمامی بزرگان کشور به این نتیجه رسیده‌اند که باید این وفاق شکل بگیرد و اگر این اتفاق نیفتد، با مشکلات سخت‌تری روبه‌رو خواهیم شد.
برای پرهیز از این مشکلات، اخیراً یکی از اعضای شورای نگهبان در مصاحبه‌ای گفته که اگر مسائل حل نشود، ممکن است کشور به سمت بحران‌هایی شبیه به وضعیت سوریه حرکت کند. این صحبت‌ها از اعضای شورای نگهبان، مجلس یا شورای امنیت نشان‌دهنده نگرانی جدی است. وقتی چنین نگرانی‌هایی وجود دارد و مقام معظم رهبری نیز موافق هستند که این وفاق شکل بگیرد، آقای پزشکیان به‌عنوان وسیله‌ای برای این وفاق شناخته شده است که می‌تواند مشکلات کشور را حل کند. نگاه آقای پزشکیان به این موضوع نگاهی نیست که بخواهد برای دوره بعدی رأی بیاورد؛ ایشان می‌گوید که من آمده‌ام تا آبرویم را گرو بگذارم تا مشکلات کشور حل شود. وقتی فردی مانند آقای پزشکیان چنین رویکردی دارد، همه باید به او کمک کنند تا مشکلات کشور حل شود.»

source

توسط spideh.ir