به گزارش صدای بورس، این گزارش نشان میدهد، در سال منتهی به پایان اکتبر ۲۰۲۴، تعداد شرکتهای پذیرفتهشده در بورسهای جهان نزدیک به ۱۰ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که ارزش بازار در هر سه منطقه مورد بررسی شاهد رشد چشمگیری بوده است.
در حال حاضر ارزش بازار بورسهای جهان به بیش از ۱۲۱ هزار میلیارد دلار رسیده است. در این گزارش، آمار مربوط به کاهش و افزایش تعداد شرکتهای پذیرفتهشده در بورسهای جهان ارائه شده است.
Americas
به عنوان بزرگترین منطقه بورسی از نظر ارزش بازار، این منطقه در سال منتهی به پایان اکتبر ۲۰۲۴ با افت ۲.۳ درصدی تعداد شرکتهای پذیرفتهشده روبهرو شد. در حال حاضر ۱۱ هزار و ۴۲۸ شرکت بورسی در این منطقه حضور دارند که ۹۶۶۸ شرکت داخلی و ۱۷۶۰ شرکت خارجی هستند. بزرگترین بورسهای این منطقه از نظر تعداد شرکت، تیامایکس گروپ کانادا (۳۵۷۹ شرکت)، نزدک آمریکا (۳۳۱۵ شرکت) و بورس نیویورک (۲۱۷۲ شرکت) هستند که در مدت مورد بررسی به ترتیب با ۰.۶ درصد، ۴.۹ درصد و ۵.۶ درصد کاهش تعداد شرکتها روبهرو شدهاند. در این مدت، بورس سانتیاگو شیلی با بیش از ۳۰ درصد، شاهد بیشترین افزایش تعداد شرکتهای بورسی بود.
APAC
منطقه آسیا-اقیانوسیه به عنوان شلوغترین منطقه از نظر تعداد شرکت، در سال منتهی به پایان اکتبر با رشد ۱.۴ درصدی تعداد شرکتهای پذیرفتهشده روبهرو شد. بر پایه آخرین آمارها، در حال حاضر در این منطقه ۳۲ هزار و ۵۵۸ شرکت بورسی حضور دارند که ۳۱ هزار و ۷۹۶ شرکت داخلی و ۷۶۲ شرکت خارجی هستند. بورس ملی سهام و مظنه چین با ۶۱۵۴ شرکت، شلوغترین بورس منطقه است که با افت ۲.۲ درصدی تعداد شرکتهای خود روبهرو شده است. بورسهای ژاپن (۳۹۶۱ شرکت)، شنژن (۲۸۴۵ شرکت)، هند (۲۶۲۹ شرکت)، هنگکنگ (۲۶۲۳ شرکت)، کره جنوبی (۲۶۰۱ شرکت) و شانگهای (۲۲۷۱ شرکت) به ترتیب رتبههای بعدی شلوغترین بورسهای منطقه را به خود اختصاص دادهاند. در این منطقه، بورس آستانه با ۳۴.۵ درصد بالاترین میزان کاهش تعداد شرکت را ثبت کرد و در مقابل، بورس باکو با افزایش ۲۵ درصدی تعداد شرکتها روبهرو شد.
EMEA
منطقه بورسی اروپا، خاورمیانه، آفریقا کمترین تعداد شرکتها را در خود جای داده است. در سال منتهی به پایان اکتبر امسال تعداد شرکتهای بورسی این منطقه با افت ۹ درصدی روبهرو شد و به ۹ هزار ۶۱۵ شرکت رسید. از این تعداد، ۸ هزار و ۸۵۳ شرکت داخلی و ۷۶۲ شرکت خارجی هستند. بزرگترین بورسهای این منطقه، یورونکست (۱۸۶۵ شرکت) و نزدک نوردیک و بالتیک (۱۱۸۵ شرکت) به ترتیب با ۳.۶ درصد و ۴ درصد کاهش تعداد شرکتهای پذیرفتهشده روبهرو شدند. در همین حال، بالاترین میزان افت تعداد شرکتهای بورسی به ترتیب مربوط به بورس مادرید با ۶۳.۲ درصد و بورس بلغارستان به میزان ۵۵.۳ درصد بوده است. کوچکترین بورس این منطقه، بورس روآندا، تنها ۱۰ شرکت پذیرفتهشده را در خود جای داده است.
در سال منتهی به پایان اکتبر امسال، بورس تهران و فرابورس ایران به ترتیب با رشد ۰.۸ درصدی و ۶.۳ درصدی تعداد شرکتهای پذیرفتهشده روبهرو شدند. در میان کشورهای عربی، بورسهای عربستان (۱۲.۹ درصد)، ابوظبی (۸.۳ درصد) و دوبی (۳.۲ درصد) با افزایش و بورسهای کویت (۴.۷ درصد)، امان (۳.۶ درصد) و بحرین (۱.۹ درصد) شاهد کاهش تعداد شرکتهای پذیرفتهشده بودند.
-
حبیب علیزاده – روزنامهنگار
-
شماره ۵۷۴ هفته نامه اطلاعات بورس