در حاشیه سومین روز از پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان، مهران مکوندی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران، در نشست خبری اعلام کرد که این شرکت دارای ۷۳ دستگاه حفاری است و بیش از ۲۹ خدمات فنی حفاری را به کارفرمایان ارائه میدهد. وی مناطق نفتخیز جنوب را بزرگترین کارفرمای شرکت خواند و افزود که در حال حاضر ۳۹ دستگاه حفاری در این مناطق فعال است و پنج دستگاه دیگر نیز در پروژه ۲۸ میدان مشغول به کار هستند که در مجموع ۴۴ دستگاه در مناطق نفتخیز جنوب فعالیت دارند.
مکوندی همچنین اشاره کرد که شرکت ملی حفاری ایران در پروژههای حفاری میادین مشترک در سراسر کشور به شرکتهای نفت، مناطق مرکزی، مهندسی توسعه نفت، فلات قاره ایران و بخش خصوصی خدمات ارائه میدهد. وی با اشاره به بودجه مصوب شرکت ملی نفت ایران، از برنامههای آتی شرکت برای افزایش ۱۵ دستگاه حفاری و بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری خبر داد که در دو سال آینده به نتیجه خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با بیان اینکه این شرکت در حوزه توسعه دریایی نقشی ندارد و این مسئولیت بر عهده فلات قاره ایران و نفت گاز پارس است، اعلام کرد که در حال حاضر یک دستگاه حفاری در میدان ابوذر فعال است. همچنین دو دستگاه قدیمی که بیش از ۴۰ سال عمر دارند، در دستور کار قرار گرفتهاند تا از رده خارج شده و دو دستگاه جدید حفاری دریایی خریداری شوند.
مکوندی افزود که در دو سال آینده بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری در دستور کار قرار دارد و ۱۵ دستگاه حفاری جدید با توانهای مختلف به ناوگان اضافه خواهد شد. وی همچنین اظهار کرد که ۷۳ دستگاه حفاری در اختیار شرکت است و دستگاه دیگری به نام “فتح” که توسط جهاد دانشگاهی تولید شده است، به زودی وارد مدار تولید خواهد شد.
وی با اشاره به غیرفعال بودن ۱۱ دستگاه حفاری به دلیل فرسودگی بیش از حد، از برنامههای شرکت برای خرید ۱۵ دستگاه جدید خبر داد که در حال بررسی است و تا خردادماه سال آینده به نتیجه خواهد رسید. مکوندی همچنین گفت که در میادین مشترک فعالیتی ندارند، اما در میدان مستقل کیش از ۱۲ حلقه چاه که در تعهد دارند، هشت حلقه تکمیل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به ناترازی گاز در کشور اشاره کرد و گفت که به درخواست کارفرمایان، ۹ دستگاه حفاری در میادین گازی فعال هستند که دو دستگاه آن در میدان گازی کیش قرار دارد. پس از تکمیل این پروژهها، حدود یک میلیارد فوت مکعب گاز در روز قابل برداشت خواهد بود و این پروژهها تا نیمه اول سال آینده تکمیل و وارد مدار خواهند شد.
مکوندی ادامه داد که در میادین نفت مرکزی نیز هفت دستگاه حفاری فعال هستند و سال گذشته پنج حلقه چاه گازی تکمیل و به نفت مرکزی تحویل داده شده است. وی همچنین اعلام کرد که در ایران روزانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید میشود که رکورد بالایی در سطح جهانی محسوب میشود.
وی با تأکید بر تمرکز شرکت بر نگهداشت و افزایش تولید، اظهار کرد که شرکت ملی حفاری ایران این توانمندی را دارد تا در کشورهای همسایه و هر جای دنیا که بستر سیاسی فراهم باشد، عملیات حفاری انجام دهد و در زمینه فنی مشکلی نخواهد داشت. مکوندی همچنین از برنامههای شرکت برای تغییر سیستم حفاری در فرآیند بازسازی ناوگان خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران به همکاری طولانیمدت این شرکت با شرکتهای دانشبنیان و سازندگان صنایع حفاری اشاره کرد و افزود که بیش از ۷۵۰۰ قطعه از قطعات مورد نیاز تجهیزات حفاری در داخل کشور ساخته شدهاند و حدود ۵۴ شرکت دانشبنیان در این زمینه مشارکت داشتهاند. وی همچنین اعلام کرد که برخی از قطعات ساخته شده وابسته به تجهیزات هستند و حدود ۶۰ درصد از تجهیزات دکل حفاری و خدمات فنی حفاری در داخل کشور تولید شدهاند.
مکوندی در پایان از عقد قراردادهایی با شرکتهای دانشبنیان برای ساخت تجهیزات صنعت حفاری مانند موتورهای دیزل و سنتریفیوژها در این نمایشگاه خبر داد. وی ظرفیت نمایشگاه را بسیار خوب ارزیابی کرد و اعلام کرد که قرارداد ساخت و تولید موتور ملی به مبلغ حدود ۴۵۰ میلیارد تومان و همچنین تولید سنتریفیوژها با پنج هزار دور و قریب به ۱۵۰ میلیارد تومان با شرکتهای دانشبنیان منعقد خواهد شد.