محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهوری، در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگان اعلام کرد که رئیس جمهور احتمالاً چهارشنبه هفته آینده به استان خوزستان سفر خواهد کرد. وی در ادامه گفت: در ابتدای سفرهای استانی دولت، دو بار به سیستان و بلوچستان سفر کردیم و مقصد دومین سفر استانی، خراسان شمالی بود. همچنین قبل از ۲۲ بهمن به خوزستان و پس از آن به استان بوشهر خواهیم رفت.
قائمپناه در پاسخ به سوالی درباره تغییر رویکرد سفرهای استانی در دولت چهاردهم، بیان کرد: دکتر پزشکیان معتقدند که نباید مردم را در سفرهای استانی به زحمت بیندازیم، مثلاً از آنها بخواهیم به فرودگاه بیایند یا دنبال ماشین بدوند و منتظر بمانند. ما این رویه را اصلاح کردهایم. وی افزود: در دولت چهاردهم اعتقاد داریم که نباید وعدههای بیپایه به مردم بدهیم، یعنی وعدههایی که فکر میکنیم محقق نخواهند شد را مطرح نکنیم.
در پاسخ به سوالی درباره میزان اجرایی شدن مصوبات دولت سیزدهم، قائمپناه گفت: درصد بالایی از مصوبات اجرا نشده است. وی همچنین در مورد برنامه دولت برای قانع کردن مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی لوایح FATF اظهار داشت: برنامه ما ارائه استدلالهای کارشناسانه است. وی در خصوص نظر منفی برخی اعضای مجمع درباره این لوایح گفت: در جلسات کارشناسی، وزیر اقتصاد و دیگر مسئولان توضیحات لازم را ارائه خواهند داد و امیدواریم اعضا قانع شوند.
قائمپناه در پاسخ به این سوال که چقدر امیدوار هستید این لوایح تصویب شوند، گفت: با توجه به موافقت رهبر معظم انقلاب با بررسی دوباره و کارشناسانه در مجمع، من بسیار امیدوارم. وی ادامه داد: دولت موافق این موضوع است و نیازهای بخش خصوصی نیز میتواند به این روند کمک کند، زیرا FATF جدای از تحریمها است. اگر بتوانیم با تصویب FATF به آن بپیوندیم، بخشی از مشکلات کشور حل خواهد شد. وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی نیز برای ارائه نظرات کارشناسی در مجمع حضور خواهند یافت و امیدواریم اعضای مجمع قانع شوند.
در مورد وضعیت برنامه دولت برای انتقال پایتخت، قائمپناه گفت: آقای دکتر پزشکیان معتقدند که بحرانهای زیادی در تهران وجود دارد، اما فعلاً کارگروه مشخصی برای انتقال پایتخت تشکیل نشده است. وی همچنین درباره تنشهای آبی در کشور اظهار داشت: به دلیل استفاده بیش از حد از چاههای زیرزمینی، نشست زمین در بسیاری از مناطق رخ داده است. وی افزود: تلاش دولت این است که کارخانهها و صنایعی که نیاز به آب دارند به حاشیه خلیجفارس منتقل شوند و از این پس برای احداث کارخانههای جدید در استانهایی که با مشکل آب و محیط زیست مواجه هستند، مجوز صادر نشود. صنایع بیشتر باید به سواحل خلیجفارس و دریای عمان، بهویژه منطقه مکران، هدایت شوند.