به مناسبت میلاد حضرت علی (علیه السلام) و روز مرد که همزمان با روز پدر است، بانک تجارت شب گذشته مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حساب کارکنان و مستمریبگیران خود واریز کرد. همچنین، توافقی برای پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی صورت گرفته که به زودی اجرایی خواهد شد.
**ممنوعیت استخدام مستمریبگیران به جز دو گروه خاص**
معاون بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی در توضیح جزئیات بخشنامه جدید، به بخشی از آن با عنوان “استخدام و بهکارگیری مجدد ایثارگران و آزادگان در دستگاههای اجرایی” اشاره کرد. وی اعلام کرد که استخدام مجدد برای ایثارگران و آزادگان در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده و به برنامه هفتم نیز تعمیم داده شده است. بر این اساس، ایثارگرانی که قبل از تصویب قانون برنامه هفتم بازنشسته شدهاند، در صورتی که سن آنها کمتر از ۶۵ سال و سابقه خدمتشان کمتر از ۳۵ سال باشد، میتوانند به مؤسسات مربوطه مراجعه و به کار خود ادامه دهند.
**شرایط بازگشت به کار برای آزادگان**
وی همچنین افزود: بر اساس بند «ز» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم که به برنامه هفتم تسری یافته، آزادگانی که به دلیل دو برابر شدن سابقه اسارت، قبل از ۳۰ سال سابقه خدمت بازنشسته شدهاند، میتوانند با رعایت شرط سنی زیر ۶۵ سال، یک بار دیگر به خدمت بازگردند و سابقه خدمت خود را به ۳۰ یا ۳۵ سال برسانند. پس از آن، با احتساب سوابق دوران اسارت، بازنشستگی آنها محاسبه خواهد شد.
**نحوه محاسبه مستمری جدید برای سالمندان**
معاون بازنشستگی سازمان تأمین اجتماعی در ادامه به تشریح نحوه محاسبه مستمری جدید برای سالمندان پرداخت. وی توضیح داد: اگر این افراد حداقل دو سال به کار بازگردند و حق بیمه پرداخت کنند، حقوق آنها بر اساس ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی و تبصره ذیل آن محاسبه میشود. اما اگر مدت استخدام مجدد کمتر از دو سال باشد، مستمری بازنشستگی قبلی و جدید در اندوخته نگهداری میشود و پس از ترک شغل دوم، مستمری نهایی بر اساس سوابق شغل دوم و مشاغل قبلی محاسبه خواهد شد.
**جزئیات مستمری خانواده شهدا**
وی همچنین به موضوع مستمری خانواده شهدا اشاره کرد و گفت: بر اساس بند «ک» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم، همسران و فرزندان شهدا که تحت پوشش مؤسسات موضوع ماده ۲ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران هستند، میتوانند پس از ۸ سال بازنشستگی با حقوق کامل، به خدمت بازگردند. در صورتی که حداقل ۲۲ سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشند، میتوانند بر اساس ماده ۳۱ جدول هفتم بازنشسته شوند.
**شامل شدن جانبازان امنیتی و مدافعان حرم**
معاون بازنشستگی تأکید کرد که مزایای ذکر شده در این بخشنامه شامل جانبازان امنیتی، ایثارگران و مدافعان حرم نیز میشود.
**جزئیات بخشنامه بازنشستگی ایثارگران**
برخی از بخشهای این بخشنامه که به بازنشستگی و سنوات تحصیلی ایثارگران مربوط میشود، شامل موارد زیر است:
– الحاق سه بند به فصل هفتم بخشنامه بازنشستگی:
۱. بازگشت به خدمت جانبازان و آزادگان در دستگاههای اجرایی
۲. بازنشستگی همسران و فرزندان شهدا
۳. تعمیم مزایا و امتیازات شهدا به جانبازان امنیتی، ایثارگران و مدافعان حرم
**مخاطبان بخشنامه**
این بخشنامه به نمایندگان مجلس، مدیران مستقل دفاتر مرکزی و مدیران کل تأمین اجتماعی استانها ابلاغ شده است.
**موضوع بخشنامه**
موضوع این بخشنامه، الحاق سه بند به فصل هفتم بخشنامه بازنگری و جمعبندی بازنشستگی است که شامل موضوعاتی مانند بهکارگیری و بازگشت به خدمت ایثارگران، بازنشستگی همسران و فرزندان شهدا و تعمیم مزایای شهدا به جانبازان امنیتی و مدافعان حرم میشود.
**پیشینه بخشنامه**
این بخشنامه بر اساس بازنگری و خلاصه بخشنامه شماره ۱۳۱۹۶/۹۷/۱۰۰۰ مورخ ۹ آبان ۱۳۹۷ و در راستای اجرای مواد ۸۶ تا ۹۱ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است. همچنین، این بخشنامه با توجه به بندهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ فصل هفتم قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه تنظیم شده است.
**نحوه محاسبه مستمری جدید برای سالمندان**
محاسبه مستمری جدید برای سالمندان با حداقل دو سال سابقه کار تماموقت و پرداخت حق بیمه انجام میشود. در صورت احراز شرایط مستمری تحت تکفل (مطابق بندهای «ج» و «ز» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه)، حقوق این افراد بر اساس ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی و تبصره ذیل آن محاسبه خواهد شد. در غیر این صورت، مستمریها به صورت مکانیزه محاسبه میشوند.