گروه تروریستی داعش همچنان تلاش‌های خود را برای گسترش فعالیت‌هایش در مناطق صحرایی سوریه ادامه می‌دهد و این موضوع به عنوان یک تهدید جدی برای عراق و دیگر کشورهای منطقه مطرح شده است. خالد عبدالاله، تحلیلگر روابط بین‌المللی، معتقد است که این تحرکات می‌تواند امنیت منطقه را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

### چالش‌های امنیتی پیش رو
داعش از مناطق وسیع بیابانی و ضعف امنیتی دولت مرکزی سوریه سوءاستفاده کرده و در تلاش است تا حضور خود را در این کشور تثبیت کند. این گروه همچنین به دنبال دستیابی به سلاح‌های پیشرفته‌تر است تا توانایی خود را برای انجام حملات گسترده افزایش دهد. علاوه بر این، حضور اعضای داعش در زندان‌های سوریه و احتمال فرار یا آزادی آن‌ها، یک خطر دائمی محسوب می‌شود.

خالد عبدالاله تأکید می‌کند که این تحولات امنیتی به طور مستقیم عراق را تحت تأثیر قرار می‌دهد، چرا که این کشور با سوریه مرز مشترک دارد. تحرکات اخیر داعش به عنوان یک تهدید جدی برای ثبات مناطق مرزی عراق شناخته شده و گسترش فعالیت‌های این گروه تروریستی می‌تواند بی‌ثباتی را به کشورهای همسایه نیز تسری دهد. این موضوع نیازمند همکاری جدی کشورهای منطقه برای مقابله با این وضعیت است.

چند هفته پیش، سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داد که داعش در شش حمله جداگانه در صحرای سوریه، ۷۰ نفر از جمله ۱۸ غیرنظامی را به قتل رسانده است. این حملات نشان می‌دهد که این گروه تروریستی از بی‌نظمی امنیتی و تغییرات در کنترل مناطق بیابانی سوریه سوءاستفاده می‌کند.

### نقش عراق در مدیریت بحران
عراق به عنوان یکی از کشورهای همسایه سوریه، تحولات امنیتی این کشور را به دقت زیر نظر دارد. دولت عراق با در نظر گرفتن خطرات موجود، رویکرد دیپلماتیک مؤثری را برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای در پیش گرفته است. این کشور در تلاش است تا با برگزاری نشست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، مانند نشست‌های عقبه، راه‌حل‌های پایدار برای بحران سوریه پیدا کند.

بغداد همچنین در حال سازماندهی یک کنفرانس بین‌المللی است که هدف آن گردهم آوردن کشورهای همسایه و جامعه بین‌المللی برای یافتن راه‌حل‌های مؤثر در بحران سوریه است.

### رویکرد جامع عربی برای حل بحران
عبدالاله به رویکرد آشکار کشورهای عربی اشاره می‌کند که بر حمایت از تغییرات جامع در سوریه و مشارکت همه طرف‌های سوری در ساخت یک کشور جدید تأکید دارد. هدف این رویکرد، دستیابی به ثبات بلندمدت و از بین بردن عواملی است که ممکن است به بازگشت گروه‌های تروریستی مانند داعش منجر شود.

### اقدامات پیشنهادی برای مقابله با چالش‌ها
برای مقابله با این چالش‌ها، تقویت هماهنگی منطقه‌ای و متحد کردن تلاش‌های کشورها در مبارزه با تروریسم ضروری است. همچنین فعال‌سازی مجدد نمایندگی‌های دیپلماتیک عراق در سوریه می‌تواند به ارتقای همکاری‌های مشترک کمک کند و از نفوذ عناصر تروریستی جلوگیری نماید.

خلأ امنیتی در سوریه یک چالش بزرگ برای عراق و کل منطقه محسوب می‌شود، چرا که این وضعیت به گروه‌های تروریستی فرصت می‌دهد تا خود را بازسازی کنند. بنابراین، مرحله کنونی نیازمند همبستگی بین‌المللی و منطقه‌ای برای مقابله با بحران سوریه، تضمین ثبات منطقه‌ای و حفاظت از امنیت ملی کشورهای همسایه است.

توسط spideh.ir