آرمان امروز : جلایی پور گفت: در سالهای اخیر از این تندروها معجونی درست شده که هم بیت مقام رهبری، هم سپاه و هم اصولگراهای میانه و عملگرا را آزار میدهند.
حمیدرضا جلایی پور، فعال سیاسی اصلاح طلب، به بیان نکاتی درباره انتقادات اصولگرایان از تندروها پرداخت. بخشی از این گفت و گو را در ادامه میخوانید؛
از اول این جریان انحرافی بود و از اعتبار انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی سواستفاده میکرد تا حالا. ریشه این جریان همان گروههای فشار هستند که سخنرانیها را بنام حفظ ارزشها بهم میزدند به سفارتخانههای انگلیس و عربستان حمله میکردند.
متاسفانه از سال ۸۴ به بعد حاکمیت برای اجرای سیاستهای «یکدستسازیاش» و به حاشیه بردن عقلا و میانهروهای جامعه به این گروههای فشار پر و بال داد و در دوره احمدینژاد این ها ارتزاق دلاری هم کردند.
در سالهای اخیر از این تندروها معجونی درست شده که هم بیت مقام رهبری، هم سپاه و هم اصولگراهای میانه و عملگرا را آزار میدهند. خیلی هم وقیح هستند و مطلقا نگران شرایط شبه جنگی کشور نیستند و همینطور شعار میدهند و بیمحابا دولت پزشکیان را تخریب میکنند.
در یک سال گذشته همین جریان بود که در سیاست خارجی هی میگفت «بیشتر و بیشترش» کن و حزبالله را به جنگ مستقیم (نه مقاومت) با اسرائیل-آمریکا تشویق میکرد. من این سخن بهزاد نبوی را قبول دارم که یکی از حوزههای نفوذ اسرائیل در همین نیروهای تندرو و بیملاحظه هست.
به نظر من اقدامات این گروه، ضد مصالح رهبری و ضد منافع ملی و مخالف امنیت ملی است. اما این نیرو وقیح و پر سروصدا است. لذا نیروهای اصولگرای میانهرو و عملگرا از این ها میترسند. یک اصولگرا که از اینها نمیترسید، علی لاریجانی بود که دیدید با لنگه کفش به سراغش رفتند.
همچنین ناصر ایمانی در این خصوص گفت: من با هر گونه تجمع افراد، گروه ها و جناح ها برخلاف مجوز وزارت کشور مخالف هستم اما بگذاریم افراد با اقداماتی دولت بر سر FATF یا قیمت ارز مخالفت کنند و حتی وزارت کشور به صورت رسمی اجازه بدهد افراد نظرات خودشان را علیه رئیس دولت یا رئیس مجلس بیان کنند. ناصر ایمانی گفت: من با هر گونه تجمع افراد، گروه ها و جناح ها برخلاف مجوز وزارت کشور مخالف هستم اما بگذاریم افراد با اقداماتی دولت بر سر FATF یا قیمت ارز مخالفت کنند و حتی وزارت کشور به صورت رسمی اجازه بدهد افراد نظرات خودشان را علیه رئیس دولت یا رئیس مجلس بیان کنند. مشروح گفت و گوی ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا را در ادامه می خوانید؛
اینکه افرادی از هر اردوگاه فکری باشند که با برخی از اقدامات دولت یا مجالس مخالفت کنند. این اشکالی ندارد. یک جامعه یک دست که از دولت وقت، شورای نگهبان یا مجلس وقت حمایت کند، مطلوب نیست. ما باید اجازه بدهیم برخی از افراد انتقاد کنند حتی اگر اکثریت جامعه مخالفت آنان را نپسندند. اگر بخواهیم جلوی اظهارنظرها را بگیریم، نظرات زیرزمینی شده و به نفع سیاست کشور نیست. جریان موسوم به جریان اصواگرا، تا به الآن کارنامه ضعیغی در خصوص مقابله با برخی از جریانات فکری در درون خودش داشته است. عملکرد آنان قابل قبول نیست.
مسئله تندروی در هر دو طیف سیاسی سابقه دارد. بنای تندروی را ابتدا اصلاح طلبان در ۲۰ سال پیش شروع کردند. من فکر می کنم مسئله افراطیون و رادیکالیسم یک پدیده جدید است و همه جناح های سیاسی و عقلای سیاسی باید نسبت به آن حساسیت نشان بدهند. همه نباید اجازه رشد به رادیکالیسم بدهند، نه اینکه اگر متعلق به آن جناح بود، این جناح مطالبه کند یا به عکس
source