امسال روز غزه اهمیت مضاعفی در جهان اسلام دارد و فرصت مناسبی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین است که این روزها سختترین شرایط زندگی در نوار غزه را تجربه میکنند.
۲۹ دی روز غزه، نماد مقاومت فلسطین نامگذاری شده است. نامگذاری این روز درپی مقاومت مردم غزه در برابر حملههای همه جانبه رژیم صهیونیستی و پیروزی آنها در جنگ ۲۲ روزه انجام شد.
نوار غزه در جنوب غربی سرزمینهای اشغالی فلسطین و با مساحتی بیش از ۳۶۰ کیلومتر مربع واقع شده و بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد.
آمار واقعی شهدای غزه
تحقیقات محققان دانشکده بهداشت و پزشکی استوایی لندن که بهتازگی در مجله لنست The Lancet منتشر شد، تخمین میزند که آمار واقعی شهدای نسلکشی در غزه درپی حملههای رژیم صهیونیستی، ۴۱ درصد بیشتر از رقم رسمی منتشرشده است.
براساس آمار رسمی وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز نسلکشی مردم غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، بیش از ۴۶ هزار نفر درپی حملههای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند؛ این بدان معناست که تعداد شهدای حملههای رژیم صهیونیستی به مردم غزه از اکتبر ۲۰۲۳ به بیش از ۶۴ هزار نفر یا ۲.۹ درصد از جمعیت غزه قبل از جنگ رسیده است.
بسیاری در سراسر جهان از آتشسوزیهای لسآنجلس که در آن بیش از ۱۲ هزار خانه، کسبوکار، مدرسه و سایر ساختمانها ویران شده و به مرگ ۲۵ نفر منجر شده است، شوکه شدهاند؛ اما تلفات نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه هزاران بار بیشتر و در یک منطقه کوچک و محاصره شده رخ داده، نه یکی از ثروتمندترین شهرهای جهان.
این مطالعه نشان داد که ۵۹ درصد شهدا زن، کودک یا افراد بالای ۶۵ سال هستند. این یافتهها بار دیگر بر این واقعیت غیرقابل انکار تاکید میکند که کشتار نظام مردم غزه، با حمایت و کمک آمریکا و سایر کشورهای غربی یک نسلکشی است.
اما حتی این آمار وحشتناک شهدا که مطالعه دانشکده بهداشت لندن آن را فاش کرده، از جهتهای مختلف دستکم گرفته شده است.
همانطور که نویسندگان توضیح میدهند، این مطالعه به گونهای طراحی شده که افرادی را که هنوز زیر آوار مدفون هستند و گمان میرود به شهادت رسیدهاند، حذف میکند؛ دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) این آمار را حدود ۱۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
رژیم صهیونیستی و قصد نابودی فلسطینیان
این مطالعه همچنین تاثیر گرسنگی، کمآبی و گسترش بیماریهای عفونی ناشی از تلاشهای عمدی رژیم صهیونیستی را برای جلوگیری از ورود غذا از نوار غزه و تخریب نظاممند بیمارستانهای آن، در نظر نمیگیرد.
عفو بینالملل در اوایل دسامبر (آذر) گزارش جامع ۲۹۶ صفحهای منتشر کرد که مستند آن بود که تنها «قصد نابودی فلسطینیان» در غزه میتواند میزان و دامنه کشتار جمعی، آوارگی اجباری و قحطی عمدی فلسطینیان را در غزه توضیح دهد.
حکم دادگاه لاهه برای بازداشت سران صهیونیست
دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) در ۲۷ نوامبر (۷ آذر) حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ پیشین این رژیم را صادر کرد؛ این ۲ نفر به ارتکاب جنایت جنگی استفاده از گرسنگی بهعنوان روشی برای جنگ، جنایت علیه بشریت از قبیل کشتار، آزار و اذیت و سایر اعمال غیرانسانی متهم شدند.
حمایتهای دولت آمریکا از نسلکشی در غزه
نسلکشی در غزه یکی از اجزای اساسی تلاش آمریکا برای افزایش قدرت امپریالیسم واشنگتن در خاورمیانه است.
همه جناحهای تشکیلات سیاسی آمریکا، از دولت بایدن گرفته تا ترامپ، متعهد به عادیسازی نسلکشی در غزه هستند. آنها کشتار مداوم فلسطینیان را نه بهعنوان یک استثنا که هرگز تکرار نمیشود، بلکه بهعنوان مدلی برای همه جمعیتهای ضدصهیونیستی، چه در داخل و چه در خارج از اراضی اشغالی، میبینند.
در حالی که ترامپ برای روی کار آمدن آماده میشود، مبارزه علیه نسلکشی مردم غزه باید مضاعف شود و به مبارزه با نظم اجتماعی سرمایهداری تبدیل شود که کشتار در فلسطین تنها یکی از جلوههای وحشتناک آن است.
source